Wed06032020

Last update09:50:52 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Εξηγήσεις για τον ιδιώτη στην καθαριότητα

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

dhmarxeio-ioannina-5«Οι πολίτες θέλουν καθαρή πόλη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να λάβει όλα τα μέτρα που θα την διασφαλίζουν». Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ώστε μέρος της αποκομιδής να γίνει από ιδιώτη.

Οι ανάγκες είναι ήδη αυξημένες και οι δυνατότητες της υπηρεσίας περιορισμένες καθώς ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων –συνολικά 45- βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού.

«Η βελτίωση στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι επιβεβλημένη. Οφείλουμε και για λόγους δημόσιας υγείας να έχουμε καλύτερη εικόνα στην πόλη. Με την συνδρομή του ιδιώτη εκτιμούμε ότι θα το πετύχουμε», υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

Σχετικά με την τιμή που προβλέπεται στην διακήρυξη ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι αποτελεί περίπου τον μέσο όρο των προηγούμενων διαγωνισμών που είχαν γίνει για τις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου.

Περισσότερα...

Μήνυμα Ελισάφ για... επιμονή στο πρόγραμμα της «Νέας Εποχής»

 • PDF

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

elisaf-2020Με ένα μήνυμα στην σελίδα του στο facebook, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, «γιόρτασε» την συμπλήρωση ενός έτους από τότε που η παράταξή του επικρατούσε στις δημοτικές εκλογές, αναδεικνύοντας τον ίδιο νέο Δήμαρχο.

Στο μήνυμά του τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματός της, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρεί να ξεπεράσει μέσα από διάλογο και συγκλίσεις.

Κάτι που πάντως σηκώνει μεγάλη κουβέντα αφού μέχρι σήμερα ο αντιπολιτευτικός λόγος όλων των παρατάξεων είναι πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί περισσότερο να επιβάλει τις απόψεις της, παρά να συνθέσει.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, κάτι που δεν το αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Ελισάφ, ότι τις αναλογίες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης της καθόρισε ο ίδιος όταν επέλεξε με ποιες παρατάξεις θα συμπορευτεί για να διοικήσει το Δήμο. Δική του επιλογή ήταν να είναι ένας Δήμαρχος με μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Βιώσιμη λύση και ρύθμιση των οφειλών για ΤΟΕΒ

 • PDF

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΜΥΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

amyras-giorgosΤη ρύθμιση των οφειλών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ Α.Ε. για την εξυγίανσή τους, ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση προς όφελος της αγροτικής οικονομίας.

Περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023: Ψήφος ανοχής στη Δημοτική Αρχή

 • PDF

ergostasio-skoupidia-2020Ως μια ψήφο ανοχής «σε μια Δημοτική Αρχή με ανύπαρκτο έργο και αδιόρατη προοπτική», χαρακτηρίζει τη θετική στάση που κράτησε στην Οικονομική Επιτροπή στο θέμα για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας, η παράταξη της Τ. Καλογιάννη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε θυμίζει ότι στις αρχές της Δημοτικής περιόδου καταψήφισε την απευθείας ανάθεση σε εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ τώρα κι εφόσον η Δημοτική Αρχή κατάλαβε το λάθος της και προχωρά την μερική ιδιωτικοποίηση με τη διενέργεια ενός ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, έδωσε θετική ψήφο.

«Δώσαμε μία, συγκεκριμένης διάρκειας, θετική ψήφο ανοχής, κρούοντας, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου για την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το καίριο θέμα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων», σημειώνει η ανακοίνωση.

Περισσότερα...

O ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει τη συντήρηση για τα επόμενα 2 χρόνια

 • PDF

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

egnatia-aytokinhta-aytokinitodromosΟριστικά ανάδοχος ανακηρύχθηκε από την Εγνατία Οδό Α.Ε. η ΑΚΤΩΡ στα δύο έργα που αφορούν στη συντήρηση-λειτουργία του βασικού άξονα των 670χλμ και των κάθετων αυτού αξόνων. Η ΑΚΤΩΡ είναι ο ανάδοχος και των υφιστάμενων συμβάσεων συντήρησης-λειτουργίας της Εγνατίας Οδού. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν έχουμε κάποια ανατροπή στο διαγωνισμό, θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δύο διαγωνισμοί έχουν συνολικό εκτιμώμενο κόστος 140εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 112,9εκατ.ευρώ).

Περισσότερα...

Ποια είναι τα 15 έργα που υλοποιεί η Εγνατία Οδός

 • PDF

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

aytokinitodromosΣε απολογισμό του πρώτου εξαμήνου προχώρησε η νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού. Όπως σημειώνει σε αυτό το διάστημα έγινε αναδιάρθρωση της εταιρείας με την έγκριση και εφαρμογή νέου οργανογράμματος, ενώ παράλληλα η εταιρεία δημοπράτησε έργα, ολοκλήρωσε και δημοπράτησε νέες μελέτες, διεκδίκησε και ανέλαβε νέα προγράμματα και ταυτόχρονα διεκπεραίωσε στο ακέραιο τις

υποχρεώσεις της προς το ΤΑΙΠΕΔ, παραδίδοντας σε κυκλοφορία νέους σταθμούς διοδίων και προωθώντας όλες τις ενέργειες στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για την παραχώρηση.

Πιο συγκεκριμένα τα 15 έργα που προχώρησαν είναι τα παρακάτω:

Περισσότερα...

«Επίθεση» αρκούδων σε αποθήκη στο Μέτσοβο

 • PDF

arkoydakia-metsobo-apothikiΤον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες ένα βίντεο διάρκειας 1 δευτερολέπτου στο οποίο απεικονίζονται 3 μικρά αρκουδάκια και η μαμά τους να περιδιαβαίνουν ανενόχλητα στους δρόμους του Μετσόβου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 16:13

Περισσότερα...

Συγκρατημένο άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας και στα Γιάννενα

 • PDF

dwmatio-xenodoxeiouΑπό σήμερα άνοιξαν και στα Γιάννενα τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου παίρνουν σειρά τα εποχικά ξενοδοχεία, που θα υποδεχτούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό, δίνοντας το σήμα εκκίνησης για τη φετινή τουριστική περίοδο που σημαδεύτηκε από την κρίση της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις μπαίνουν σε ρυθμούς τουριστικής περιόδου, μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προσαρμοστούν στην εποχή του κορονοϊού.

Περισσότερα...

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε απατηλό email

 • PDF

internet-crimeΈνα νέο ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) με στόχο την εξαπάτηση και την παραπλάνηση των πολιτών.

Περισσότερα...

Προβληματισμοί αλλά και αισιοδοξία για τον τουρισμό

 • PDF

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

loylhs-kaxrimanhsΠροβληματισμοί αλλά και μια νότα αισιοδοξίας επικράτησαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη.

Το άνοιγμα των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου όπως είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός καθώς και η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με Ισραήλ και Κύπρο ήταν τα δύο βασικότερα αιτήματα που τέθηκαν από τους φορείς της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Το στοίχημα της ελληνικής Silicon Valley στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

PERIFEREIARXHS-siliconΣε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης της Περιφέρειας Ηπείρου στο Forum Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου, με την συμμετοχή ελληνικών και γερμανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας των Ιωαννίνων με σκοπό την προσέλκυση και άλλων εταιρειών, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υφυπουργό προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Περισσότερα...