Fri08072020

Last update06:43:24 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Μίλτος Γήτας: «Δίνω μάχες από μικρός»

  • PDF

mpegkas ghtasΤον Μίλτο Γήτα τον γνωρίσαμε αρχικά μέσα από τη ποίηση καθώς από μικρή ηλικία άρχισε να εκφράζεται μέσα απ' αυτή φτάνοντας μέχρι και την έκδοση των ποιητικών του Συλλόγων. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με τη δημοσιογραφία σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα και τώρα θέτει τον ευατό του στην κρίση των Γιαννιωτών ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, του Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Γήτας μιλά στους «Ν.Α.» για τη γενιά των 35αρηδων που «πρέπει α βγει μπροστά», τους λόγους που τον οδήγησαν να δοκιμαστεί στον εκλογικό στίβο αλλά και τα όνειρα που έχει για το μέλλον των Ιωαννίνων.

Δεύτερη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, σε μικρή ηλικία. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να πάρετε αυτή την απόφαση;

Ναι, η αλήθεια είναι πως είχα προσπαθήσει και στις προηγούμενες εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων αλλά σήμερα νιώθω μέσα από την επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη ακόμη πιο έτοιμος να προσφέρω στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας έχω μάθει από μικρός να δίνω πολλές μάχες. Στην οικογένεια, στο σχολείο, στο ΤΕΙ, στη δημοσιογραφία, μέσα από πολιτιστικούς συλλόγους και συλλογικότητες αλλά και μοναχικά, μέσα από τους στίχους των ποιημάτων μου. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βγούμε από τα όποια κοινωνικά αδιέξοδα. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι αποποιούνται ευθύνες, που οι νέοι συμπολίτες μου κατ' ανάγκη επιλέγουν το δρόμο του εξωτερικού, εγώ αποφάσισα να δηλώσω παρών στην πρώτη γραμμή των δημοτικών εκλογών και να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα.

Γιατί συστρατευτήκατε με την Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα και τον Θωμά Μπέγκα;

Διότι ο Θωμάς Μπέγκας είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να νοικοκυρέψει μετά από πολλά χρόνια την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, επειδή είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με τη λογική των ευρύτερων συνεργασιών και που πιστεύει πολύ στους νέους ανθρώπους. Ο Θωμάς Μπέγκας με κέρδισε ως άνθρωπος μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ανταλλάσσοντας μεταξύ μας ανησυχίες αλλά και σκέψεις για το μέλλον της πόλης μας. Θέλουμε και οι δύο τα Γιάννενα πρώτα σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης και με ικανοποιημένους πολίτες!

Τι θεωρείτε ότι μπορεί να προσφέρει η υποψηφιότητά σας στην παράταξη και τι μια πιθανή εκλογή σας στο Δήμο;

Ως νέος άνθρωπος κι ως ενεργός πολίτης θεωρώ πως η υποψηφιότητα μου θα προσδώσει φρεσκάδα, νέες ιδέες και πολλές σκέψεις ανθρώπων τηw γενιάς μου, των 35αρηδων. Αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και καταφέρω να βρίσκομαι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προσπαθήσω να εργαστώ για τους ατομικούς αλλά και συλλογικούς στόχους των συμπολιτών μου, τον πολιτισμό, την παράδοση, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και για την καθημερινότητα στις γειτονιές της πόλης.

Λόγω και της συγγραφικής σας ιδιότητας ασχολείστε έντονα με θέματα πολιτισμού αλλά και παράδοσης ως χορευτής παραδοσιακών χορών. Ποιες σκέψεις κάνετε γι' αυτούς τους δύο τομείς;

Ο όρος "πολιτισμός" στην κοινή συνείδηση συνδέεται με μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικές εκθέσεις, διοργανώσεις ή θέατρο και κινηματογράφο. Δεν είναι όμως έτσι. Το επίπεδο του Πολιτισμού, αντανακλά τον αληθινό χαρακτήρα του κάθε τόπου, της κάθε πόλης, της κάθε χώρας ξεχωριστά, την εσώτερη ιδιοσυγκρασία τους, ξεκινώντας από τα μικρά και αυτονόητα και καταλήγοντας στα μεγάλα οράματα, στους στόχους και στην πραγματική δημιουργική παραγωγή. "Πολιτισμός" είναι και η φιλοξενία που δείχνουμε στους τουρίστες μας, είναι το πνεύμα συνεργασίας και η φιλική διάθεση προς εκείνους και τον χώρο όπου ζούμε. Πολιτισμός είναι σίγουρα πολλά περισσότερα που οφείλουμε να αναδεικνύουμε σε όλες τις εκφάνσεις του. Και από την άλλη ως χορευτής παραδοσιακών χορών αλλά και μέλος χορευτικών συλλόγων από το 1993 ελπίζω ότι με την ατομική και συλλογική προσπάθεια θα μεταδώσουμε και στις επόμενες γενιές όσα δημιούργησαν οι πρόγονοί μας. Γιατί πιστεύω ότι παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, αλλά πηγή γνώσεων, αρχών και αξιών από το παρελθόν για μια σωστή πορεία στο μέλλον.

Πείτε μας τις πρώτες σας εντυπώσεις από τη διαδικασία του προεκλογικού αγώνα;

Ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος, μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω συμπολίτες μας σε όλο τον Δήμο και να συνομιλήσω μαζί τους για πολλά θέματα της καθημερινότητας αλλά και για το πως βλέπουν τα πράγματα για το μέλλον. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλη εμπειρία και κέρδος για μένα. Επίσης γνωρίζω ανθρώπους που χαίρομαι πραγματικά που την επόμενη ημέρα των εκλογών θα τους έχω πλέον και φίλους. Από την άλλη με στενοχωρεί ιδιαίτερα που βλέπω κάποιους υποψήφιους άλλων παρατάξεων να κάνουν στείρα κριτική χωρίς μάλιστα αρκετές φορές να είναι καλά ενημερωμένοι ή που προσπαθούν να κομματικοποιήσουν τις εκλογές προσπαθώντας να πολώσουν το κλίμα. Θεωρώ πως στους Δήμους χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες κι όχι «στρατιώτες» κομματικών στρατών. Ελπίζω μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών να έχουν υπερτερήσει οι λογική και τα επιχειρήματα για το αύριο των Ιωαννίνων που όλοι αγαπάμε!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 10:34