Wed07152020

Last update11:07:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Περιοδεία Μ. Τζούφη, Χρ. Μαντά και Άρ. Σπέγγου στην Κόνιτσα

  • PDF

tzoufh-mantas-speggos-konitsaΠεριοδεία στην πόλη της Κόνιτσας πραγματοποίησαν χθες η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Μερόπη Τζούφη και οι υποψήφιοι Βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Άρης Σπέγγος, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με κατοίκους και επιχειρηματίες της Κόνιτσας για θέματα που αφορούν στην περιοχή τους.

Έπειτα, συναντήθηκαν με τους μόνιμους και εποχικά εργαζόμενους στο Δασαρχείο της Κόνιτσας, με κύριο θέμα συζήτησης την αγωνία των εποχικών για την επόμενη μέρα. Συζητήθηκαν, ακόμη, τα ζητήματα περαιτέρω στελέχωσης της υπηρεσίας του Δασαρχείου, καθώς και ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Μερόπη Τζούφη και ο Άρης Σπέγγος, στη σύντομη τοποθέτησή τους, ανέφεραν ότι η παρούσα Κυβέρνηση φρόντισε να δοθεί παράταση στις συμβάσεις των εποχικά εργαζόμενων, εκτιμώντας ότι η παρουσία και η εργασία τους έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες, ενίσχυσε τα εργασιακά τους δικαιώματα και ψήφισε τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας. Όπως υπενθύμισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η Νέα Δημοκρατία μιλά για περιορισμό του δημόσιου τομέα, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρχουν συμβασιούχοι εάν γίνει Κυβέρνηση και ότι ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι Βουλευτές επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, όπου συζήτησαν με μέλη της Διοίκησης και τους εργαζόμενους για τη λειτουργία, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Βιβλιοθήκης. Το κύριο θέμα που τέθηκε από τους εργαζόμενους ήταν η στελέχωση της Βιβλιοθήκης με εξειδικευμένο προσωπικό, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση της εξωστρέφειας και στη δρομολόγηση νέων δραστηριοτήτων. Η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η λειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας, δήλωσε στο προσωπικό την πρόθεση της Κυβέρνησης για πλήρη στήριξη των Βιβλιοθηκών ως χώρων εκπαίδευσης, γνώσης και πολιτισμού, με περαιτέρω ενίσχυση τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε η κ. Τζούφη, μετά από πολύμηνες προσπάθειες, έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος της περιοχής, αυτό της ανέγερσης νέας Βιβλιοθήκης.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Κόνιτσας επισκέφθηκαν, στη συνέχεια, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για την λειτουργίας τους και την σημαντική συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την προληπτική και κατασταλτική δράση τους.

Συνεχίζοντας, οι υποψήφιοι βουλευτές βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου η κ. Τζούφη, ο κ. Μαντάς και ο κ. Σπέγγος είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ασθενείς αλλά και εργαζόμενους για την διαδικασία ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια αλλά και την ανάγκη προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των δομών, προκειμένου να παρέχουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περίθαλψη και φροντίδα σε όλους τους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους στην Κόνιτσα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συναντήθηκαν με εργαζόμενους στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας και συζήτησαν, κυρίως, για τη διαδικασία μεταφοράς στο Κέντρο ασυνόδευτων προσφύγων και την ανάπτυξη της λειτουργίας του. Όπως ανέφεραν στους εργαζόμενους η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς, έχει ληφθεί ήδη η σχετική απόφαση από το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Εργασίας και απομένει η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αμέσως μετά, θα γίνουν οι απαραίτητες κτηριακές και τεχνολογικές παρεμβάσεις, αλλά και η ενίσχυση με επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας μια πλήρως ανεπτυγμένη και σύγχρονη δομή υποδοχής ανήλικων προσφύγων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2019 12:06