Thu07162020

Last update11:37:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Σεμινάρια κρέατος και τυριών σε Θεσπρωτία και Άρτα

  • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

medinno-kreataΗ Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην πόλη της Άρτας νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.

Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου διοργανώνονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στο Ξενοδοχείο Theasis Paramythia Hotel, (Κ. Καραμανλή 169, Παραμυθιά) τα ακόλουθα σεμινάρια:

Τρίτη 9 Ιουνίου

• Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11:00 - 16:00

• Εκτίμηση σφάγιου, 16:00 - 21:00

Τετάρτη 10 Ιουνίου

• Διατροφή μηρυκαστικών, 11:00 - 16:00

• Ποιότητα ζωικών προϊόντων, 16:00 - 21:00

Πέμπτη 11 Ιουνίου

• Βασικές αρχές μεταποίησης και συσκευασίας, 11:00 - 16:00

• Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού - Λιανικό εμπόριο, 16:00 - 21:00

Παρασκευή 12 Ιουνίου

• Ασφάλεια τροφίμων, 11:00 - 16:00 και 16:00 - 21:00

Στην πόλη της Άρτας τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου ως εξής:

Τρίτη 23 Ιουνίου

• Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού - Λιανικό εμπόριο, 11.00 - 16.00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας - Ιωαννίνων, Φιλοθέη)

• Διατροφή μηρυκαστικών, 16:00 - 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας - Ιωαννίνων, Φιλοθέη)

Τετάρτη 24 Ιουνίου

• Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11.00 - 16.00 και 16:00 - 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας - Ιωαννίνων, Φιλοθέη)

Πέμπτη 25 Ιουνίου

• Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή, 11.00 - 16.00 και 16:00 - 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)

Παρασκευή 26 Ιουνίου

• Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων, 11.00 - 16.00 και 16:00 - 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)

Σημειώνεται ότι σε κάθε σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορονοϊού COVID-19.

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης (μελλοντικοί) επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Βασικές πληροφορίες για το έργο

Το έργο MeDInno - "Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς" σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".

Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.

Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".