Sun07122020

Last update09:27:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ο Αλ.Τσίπρας στην Άρτα

  • PDF

Tsipras-artaΤη σιγουριά ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο να σχεδιάσει και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, εφόσον συνεχίζονται και θα συνεχίζονται τα θετικά βήματα στην οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ασφάλεια, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

«Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται συγκεντρώσεις γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα πάρουν το μήνυμα τους στην κάλπη, όπως έγινε στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε παροιμία που λένε οι συγχωριανοί στο Αθαμάνιο Άρτας που λέει: «ο λύκος τρίχα αλλάζει, χούι δεν αλλάζει» και είπε προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν: «αφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι προκάλεσε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «για να αποδείξει ότι είναι ο κύριος Πολάκης υβριστής και απέδειξε ότι είναι ο ίδιος υβριστής αμαυρώνοντας τη μνήμη της οικογένειας μου και του νεκρού πατέρα μου».

Οι κάτοικοι της Άρτας επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό καθώς είναι και συμπατριώτης τους.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο Νικολάου Σκουφά και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, σχηματίζοντας ένα πλήθος που τον ακολούθησε μέχρι την πλατεία όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους.

Τον πρωθυπουργό στην Άρτα υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας, ενώ τον συνοδεύει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Μωραΐτης.

Για την Άρτα

Σε σχέση με τα τοπικά θέματα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην Ιόνια Οδό: «Έναν δρόμο που έμεινε βαλτωμένος για χρόνια από την αδυναμία του κεντρικού κράτους και της πολιτείας να βρει λύσεις με τους εργολάβους, ένα έργο που έμελλε σε μας- τους κατά τα άλλα ανίκανους και ερασιτέχνες γιατί αυτοί ήξεραν πάρα πολύ καλά ως επαγγελματίες να παίρνουν τις μίζες και όχι να κάνουν δουλειά- έμελλε σε μας να το τελειώσουμε και να το ολοκληρώσουμε. Έμελλε σε μας να το ολοκληρώσουμε και να βρεθεί η Άρτα πιο κοντά, να έρθει πιο κοντά στην πρωτεύουσα, η απόσταση πια έχει γίνει σχεδόν 3 ώρες και έχει δώσει άλλες δυνατότητες για ολόκληρη την περιοχή» είπε.

Κατά τα λοιπά αναφέρθηκε στο νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το γεφύρι της Πλάκας και στο Ξενία:

«Η Άρτα η οποία για 40 χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο, να έχει μια Γεωπονική Σχολή και τώρα δεν έχει μόνο μία Ανώτατη Σχολή, αλλά έχει και τη Γεωπονική Σχολή με 2 τμήματα και το ΤΕΙ, που έγινε μέρος του Πανεπιστημίου της Ηπείρου.

Τέσσερα τμήματα, λοιπόν, φοιτητών στην Άρτα που θα γίνει σιγά-σιγά, όπως της αξίζει μια φοιτητούπολη, αλλά και μια πόλη η οποία έχει αναξιοποίητες ομορφιές οι οποίες πρέπει να αναδειχθούν.

Θυμάμαι για χρόνια εγκαταλελειμμένο το «Ξενία» στο μεσαιωνικό κάστρο, βρήκαμε εμείς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να το ανακαινίσουμε και να το ξαναδώσουμε στους πολίτες.

Αλλά και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής που είναι η οριοθέτηση του Αράχθου και η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα αντιπλημμυρικό ουσιαστικό έργο, αντιπλημμυρικό για την περιοχή και για την πόλη.

Έργα τα οποία προχωράνε και το επόμενο διάστημα θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να τα δούμε να ολοκληρώνονται.

Όπως ολοκληρώνεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θέλω να πιστεύω, το γεφύρι της Πλάκας, μετά από μια μεγάλη καταστροφή, δεν το βάλαμε κάτω, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, να αναδείξουμε τα σημαντικά μνημεία του τόπου. Όπως αν δεν κάνω λάθος τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε ένα επίσης σημαντικό έργο για την περιοχή, το χιονοδρομικό κέντρο στα Θεοδώριανα που με τον δρόμο ο οποίος θα φτιαχτεί από το χωριό μου το Αθαμάνιο μπορεί να δώσει μεγάλη προοπτική στην περιοχή των Τζουμέρκων».