Thu07162020

Last update11:37:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Βλέπει «ενορχηστρωμένη επίθεση» η Δημοτική Αρχή

  • PDF

elisaf-pixas-arletos-asa-e1572869439375Για «ενορχηστρωμένη επίθεση» εναντίον της Δημοτικής Αρχής κάνει λόγο η διοίκηση του Δήμου απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου που αφορούν τον αντιδήμαρχο Γ. Αρλέτο καθώς και την πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλιώ Νόκα Zαράχη.

Τα δημοσιεύματα που αφορούν τον αντιδήμαρχο και την πρόεδρο της Επιτροπής δεν έχουν νομικές προεκτάσεις, ωστόσο αφήνουν υπόνοιες για ηθική εκτροπή εκ μέρους τους.

Η δημοτική αρχή απαντά μετά και τις αναρτήσεις του Θωμά Μπέγκα στο facebook στον οποίο χρεώνει ουσιαστικά την επίθεσή που δεχτηκε.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο αντιδήμαρχος έχει απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε άνεργος, ούτε άεργος. Ούτε ότι ήταν επαγγελματίας της πολιτικής.

Έχει απαντήσει πως όταν αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρίας του.

Οι σχετικές «καταγγελίες» έχουν διερευνηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχουν απαντηθεί.

Επίσης είναι γνωστό ότι η εταιρία δεν μετέχει σε κανένα διαγωνισμό του Δήμου Ιωαννιτών και δεν θα μετέχει μέχρι την λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής».

Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να επανέλθει όπως λέει και εκφράζει τη θλίψη της για τον «πολιτικό κατήφορο» που επέλεξε να πορευτεί ο πρώην δήμαρχος. «Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη γιατί ο επικεφαλής της «προοδευτικής» παράταξης μετατρέπεται σε βραχίονα της χυδαιότητας. Το μοναδικό σχόλιο που μπορεί να κάνει είναι ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»...»


Για τα αντισηπτικά

Η προσωπική και αήθης επίθεση που δέχθηκε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα, κατά τη δημοτική αρχή, αφορά την απόφαση για την ανάθεση προμήθειας αντισηπτικών που ελήφθη από την Σχολική Επιτροπή μετά από τρεις προσφορές που ζήτησε και έλαβε, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η τελική τιμή με ΦΠΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση ανερχόταν στα 10,45 ευρώ. Οι τιμές των άλλων δύο προσφορών ήταν 11,50 ευρώ και 11,90 ευρώ. Την ίδια περίοδο σχολεία της πόλης προμηθευόταν αντισηπτικά σε τιμές που έφταναν και τα είκοσι ευρώ ενώ στο Δήμο υπήρξαν και προσφορές άνω των τριάντα ευρώ. Η διαδικασία λοιπόν είναι απολύτως νόμιμη και ηθική, τονίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αντισηπτικά που παράγει φαρμακευτική εταιρεία πιστοποιημένη και εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, όταν από την έρευνα αγοράς είχε γίνει αντιληπτό ότι υπήρχαν και προϊόντα μη πιστοποιημένα, αγνώστου προελεύσεως και πολύ ακριβά.

Η προμήθεια έγινε σε τιμή κόστους με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. «Είναι λυπηρό κάποιοι να διασύρουν ανθρώπους επιδιδόμενοι σε ένα κυνήγι σκανδάλων» καταλήγει η απάντηση.


Η Ενότητα Πολιτών

Ως απόδειξη πανικού ερμηνεύει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» την «επιλογή της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την πίεση που δέχτηκε από δημοσιεύματα τα οποία την αφήνουν εκτεθειμένη ηθικά απέναντι στην τοπική κοινωνία, σε προσωπική επίθεση εναντίον του επικεφαλής της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στο Δήμο.

«Εμείς δε θα την ακολουθήσουμε στο δρόμο που έχει επιλέξει να πορευτεί. Τονίζουμε μόνο ότι, δυστυχώς, η Νέα Εποχή και τα νέα ήθη που έφερε τόσο σύντομα στον πολιτικό βίο του τόπου, καταδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ή κάνει πως δεν έχει καταλάβει ότι το νόμιμο, το ηθικό και το δεοντολογικό είναι έννοιες ανεξάρτητες», καταλήγει στην απάντησή της.