Wed06032020

Last update09:50:52 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευκαιρία και Τουρισμός στον COVID-19*

 • PDF

dimitriou-dhmhtrhs-newΜε βάση τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια πανδημία, η δε Ήπειρος θεωρείται σήμερα μια από την ασφαλέστερες περιοχές, με τον Ν. Ιωαννίνων να βρίσκεται στις περιοχές που καταγράφουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα covid-19.

Σε μια εποχή δύσκολη για τον Τουρισμό ο Ν.Ιωαννίνων, εκτός από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καταγράφει και ένα νέο συγκριτικό πλεονέκτημα, που ίσως αν το εκμεταλλευτούμε θα μας δώσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία ,αυτό του ασφαλούς υγειονομικού τουριστικού προορισμού.

Όλες οι έρευνες και τα δημοσιεύματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων δεν αποκλείουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά θα σχεδιάσουν και θα μετακινηθούν σε περιοχές που θα παρέχουν εκτός των υψηλών υπηρεσιών και υγειονομική ασφάλεια.

Περισσότερα...

Επαναπροσδιορισμός των αστικών μετακινήσεων εν μέσω πανδημίας

 • PDF

του Σταύρου Παπαδημητρίου*

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει ένα παγκόσμιο υγειονομικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό τράνταγμα. Η Ελλάδα, ύστερα από μία εξαιρετική διαχείριση της πρώτης φάσης της κρίσης, είναι έτοιμη για τη μετάβαση στο δεύτερο στάδιο, αυτό της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων, το οποίο όμως εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 12 με 18 μήνες έως και την πιθανή απομάκρυνση της απειλής με την εύρεση θεραπείας και εμβολίου.

Περισσότερα...

Μια Ευρώπη του «βλέποντας και κάνοντας» – δυστυχώς!

 • PDF

gatsios-kostantinos-293x300Την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανήμερα του Άη-Γιώργη, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης. Ο δράκος, όμως, που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν εφονεύθη. Αντιθέτως, λίγα πράγματα. Πέραν της τυπικής επικύρωσης της εισήγησης-απόφασης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών (Eurogroup) της 9ης Απριλίου για το γνωστό «πακέτο» των 540 δισ. ευρώ – ένα μικρό ποσό σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, κάθε άλλο παρά «μπαζούκα» – ουδέν ουσιαστικό.

Περισσότερα...

Ο Covid-19 έχει πολλά κρυμμένα μυστικά

 • PDF

antoniadou a8hnaΟι πανδημίες έχουν πλήξει πολιτισμούς σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, με την πρώτη εστία - γνωστή και ως «ο λοιμός της Αθήνας» - να εμφανίζεται το 430 π.Χ. , ενώ υπολογίζεται πως σκότωσε το ένα τρίτο των κατοίκων.

Περισσότερα...

Όπως μένουμε εμείς στα σπίτια μας, έτσι κι αυτοί… *Της Τ. Ζέκα

 • PDF

Πραγματική πηγή έμπνευσης η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου για τις συνθήκες και τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στη διάδοση του κορωνοϊού στον καταυλισμό του Κατσικά. Η εμπνευσμένη φράση ήρθε να απαντήσει στον κομμουνιστή περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Πρέντζα, ο οποίος στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο πίεζε για λήψη μέτρων προφύλαξης στον καταυλισμό προσφύγων, όπου οι λέξεις «γάντια» και «μάσκα» είναι άγνωστες.

Περισσότερα...

Μεταναστευτική κρίση: Να μην επιτρέψουμε την εξέλιξη της σε μια νέα εθνική κρίση.*

 • PDF

mantalovas-newΠαρακολουθώ τις τελευταίες ώρες να αναπτύσσεται ένας τοξικός διάλογος, κυρίως στα social media, αλλά όχι μόνο, καθώς τον ίδιο χαρακτήρα έχει και μια αχρείαστη κομματική αντιπαράθεση. Τη χαρακτηρίζω έτσι γιατί πολύ απλά οδηγεί στη τυφλή πόλωση και στο διχασμό. Ίσως deja vu μιας κατάστασης από το πρόσφατο παρελθόν, της οποίας τις ολέθριες συνέπειες τις έχουμε υποστεί όλοι μας.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής, θα αφεθούμε ξανά, στη δίνη μιας νέας περιπέτειας χωρίς να έχουμε διδαχθεί τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν μας;

Η μεταναστευτική κρίση συναντά το προσφυγικό και ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει αυτή την κρίση ως την πιο σημαντική μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι προφανές ότι μας υπερβαίνει ως χώρα, ότι ξεπερνάει τις αντοχές -όσες απέμειναν- της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Ο αθέατος κόσμος...των οίκων ευγηρίας!!

 • PDF

zogrfafeios oikos eyghrias saloniΟ κόσμος αυτός είναι ένας κόσμος αξιόλογος, αξιοπρόσεκτος και αξιοσέβαστος, που έχει ανάγκη σεβασμού, αγάπης και ξεχωριστής μεταχείρισης!!

Είναι οι άνθρωποι , που μας γέννησαν, που μας μεγάλωσαν με πολλή φροντίδα και αγάπη...έβγαζαν την μπουκιά τους για να μας θρέψουν!! Είναι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Είναι αυτοί, που μπροστά από μας, ήταν νέοι , υγιείς και δημιούργησαν τον κόσμο, που βρήκαμε εμείς!! Είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας!

Περισσότερα...

Μια διαφορετική επέτειος

 • PDF

bourxasΠάει κι αυτή η επέτειος... ίσως η πιο ήρεμη από πλευράς επεισοδίων, καταστροφής ιδιωτικών περιουσιών και η φτωχότερη σε εικόνες καιόμενων κάδων σκουπιδιών, μολότοφ των σκάνε στα πόδια αστυνομικών κτλ.

Η δράση της ΕΛΑΣ σε «καταλήψεις» και το τελευταίο «χτύπημα» στην πρώην ΑΣΟΕΕ μάλλον αποδιοργάνωσε τις ομάδες που με κάθε αφορμή τα τελευταία χρόνια, έσπαγαν την Αθήνα και έτσι, παρακολουθήσαμε το αποτέλεσμα μιας εφαρμοσθείσας πολιτικής προληπτικής καταστολής του «συντρόφου» Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό των Νεοδημοκρατών, όπως επεχείρησε με την ίδια λογική, να κάνει και ο Πανούσης το 2015, όταν ο Τσίπρας, σοφά σκεπτόμενος τότε, τον όρισε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα...

Συμφωνούν στην κριτική

 • PDF

bourxasΟι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου και τα απόνερά τους απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα την τοπική επικαιρότητα και μετά από μια φεισμπουκική ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα που έγινε την επομένη, ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», το αποτέλεσμα των εκλογών σχολίασε και η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή».

Τις δύο ανακοινώσεις συνέχει μια κοινή συνισταμένη κριτικής αφενός, στο Δήμαρχο της πόλης Μ. Ελισάφ που είναι λίγο ως πολύ, η... ενσάρκωση του «κακού»... και επίκλησης αφετέρου του ιδεώδους της προόδου που θα έλθουν μελλοντικά να υπηρετήσουν ενωνόμενες, τουλάχιστον οι συγκεκριμένες δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου...

Περισσότερα...

Ξημερώματα...

 • PDF

bourxasΜε την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές του ΤΕΕ, δε μπορεί κανείς με ασφάλεια να ξέρει αν πρέπει να πανηγυρίσει ή όχι...

Κατ' αρχάς, οι εμπλεκόμενοι στις προχθεσινές εκλογές κοιμούνταν μέχρι το μεσημέρι τη Δευτέρα, γιατί τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά ξημερώματα. Έγινε πρώτα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ και ακολούθησε η καταμέτρηση για τα περιφερειακά τμήματα.

Περισσότερα...

Έρχεται ο e-ΣΥΡΙΖΑ

 • PDF

bourxasΚαι επισήμως ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής νέων μελών www.isyriza.gr.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει την πρωτοβουλία και απευθύνει πλατιά πρόσκληση σε όλους τους αριστερούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη της μεγάλης και ανοικτής "οικογένειας" του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου».

Περισσότερα...