Thu01212021

Last update12:39:50 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Δε μπορώ να φανταστώ

  • PDF

bourxasΤις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχω εικόνα για το τι θα γίνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, τη διακοπείσα συνεδρίαση μετά την «παρέμβαση» εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Την Τρίτη, είναι σαφές πως ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπέστη μια σοβαρή πολιτική ήττα, αναγκαζόμενος από την πορεία της συζήτησης, να πάει σε διακοπή της συνεδρίασης, σε αντίθεση με ό,τι είχε πει ο ίδιος, λίγη ώρα νωρίτερα.

Καμία συνεννόηση με τους Γκόντα και Μπαρτζώκα, καμία προπαρασκευή για ένα θέμα που και... οι γάτες φαντάζονταν ότι θα απασχολήσει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Επειδή πιστεύω στις δυνατότητες του νέου Δημάρχου και επειδή όλο αυτό τον προεκλογικό καιρό, εκτέθηκα υποστηρίζοντας την εκλογή του, δε μπορώ να δεχτώ πως ο άνθρωπος που καλείται να μιλήσει σε εκδηλώσεις με θέμα «Τι είναι προοδευτικό σήμερα;»... δε μπορεί να χειριστεί πολιτικά καλύτερα, δοκιμασίες σαν αυτή που πέρασε ο Μ. Ελισάφ, την Τρίτη.

Δεν άκουσαν ντουντούκες;

Η απάντηση πως δεν γνώριζε κανείς για την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, ήταν επιεικώς αφελής.

Αν υποθέσουμε πως δε διάβασαν ούτε την επιστολή της Όλυς Τσουμάνη που εκδόθηκε την Παρασκευή, ούτε άκουσαν τις ντουντούκες του ΚΚΕ όλο το Σάββατο, να φωνάζουν σε όλη την πόλη, πως την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου έχουμε απεργία, ήταν τόσο δύσκολο να αλλάξουν μια μέρα για τη συνεδρίαση;

Προφανώς, θεωρώ, δεν εκτίμησαν τον «κίνδυνο» και κυρίως, δεν αισθάνθηκαν την αντίδραση που μεθοδεύτηκε ενάντια στην πρόταση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε Πέραμα και Ανατολή.

Πρώτο δείγμα

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση μόνο, ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το εκλαμβάνω αυτό ως διάθεση της νέας δημοτικής αρχής και του νέου προέδρου του σώματος Μήτσου, να τηρηθούν αυτονοήτως, οι τυπικότητες.

Πόσες και πόσες φορές δεν είχα γράψει για την ασυνέπεια και την κακή εικόνα που έδινε προς τα έξω το δημοτικό συμβούλιο, όταν έλεγαν 7 και ξεκίναγε 7:30;

Είπε και άλλα πράγματα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όπως ότι θα γίνονται τακτικά, δύο συνεδριάσεις το μήνα για να μπορούν να διεκπεραιώνονται ταχέως θέματα των πολιτών και ότι για να μην επέρχεται η κόπωση στο σώμα, στις 7 θα γίνεται η έναρξη των συνεδριάσεων και τη 12 νυχτερινή η διακοπή. Όταν υπάρχουν θέματα σε εκκρεμότητα, η συνεδρίαση θα συνεχίζεται την επόμενη μέρα.

Συνέστησε στους αντιδημάρχους να έχουν για κάθε θέμα εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και να αποστέλλονται αυτές στους δημοτικούς συμβούλους τρεις πλήρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση και τέλος, οι παρατάξεις να δηλώνουν τους αγορητές τους, στην αρχή της κάθε συνεδρίασης.

Εδώ είμαι για να δω αν θα τα τηρήσεις όλα αυτά, φίλε Μήτσο, γιατί καλά και δίκαια είναι, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια...

Η αντιπολίτευση

Κι ενώ ο φίλος πρόεδρος με εξέπληξε ευχάριστα για την επιδιωκόμενη αποκατάσταση της ομαλότητας εντός δημοτικού συμβουλίου, με τρέλανε όταν φάνηκε απροετοίμαστος στην ερμηνεία του γράμματος του νόμου, για ένα τόσο καίριας σημασίας ζήτημα: κατά τη συζήτηση σε μια συνεδρίαση, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων που συνέπραξαν με την παράταξη της δημοτικής αρχής, νοούνται ως απλοί δημοτικοί σύμβουλοι ή ως επικεφαλής;

Ο πρόεδρος είπε το δεύτερο, οι Μπέγκας, Καλογιάννη και Νάτσης είπαν το πρώτο.

Ελπίζω να το ξεκαθαρίσει το Υπουργείο άμεσα.

Ποιος όρισε διοίκηση;

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου όρισε την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ (Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων)... Μη στέκεστε στην υπογραφή που υπάρχει στο ΦΕΚ για το διορισμό της νέας διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Ο Αλέκος διόρισε διοίκηση και... δέχτηκε και τρεις αν δεν κάνω λάθος, προτάσεις για αντίστοιχα πρόσωπα, από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, Θόδωρο Τζαρούχη. Που ο Θόδωρας εδώ που τα λέμε, ήθελε να διορίσει αυτός πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ και σχεδόν ορκίζονταν ότι το κατάφερε... αφού τηλεφώνησε σε αρκετό κόσμο και το μήνυσε... αυτό που σας λέω.

Ελέγχεται η πληροφορία ότι οι εκλεκτοί του πρόεδρα χώριζαν διαδρομές στην πισίνα της Λιμνοπούλας εδώ και καιρό (!). Με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, εννοείται...

Στο τέλος, ο Θόδωρας έβαλε τους αναπληρωτές... και ο Αλέκος τους τακτικούς...

Έγινε κι αλλού;

Θα μου πείτε, έγινε κι αλλού... Καμία σχέση δεν έχει η εν λόγω περίπτωση, με τον Μαντζούφα ας πούμε... πιστέψτε με. Εδώ ήταν άλλος ο λόγος.

Ο Περιφερειάρχης δεν κοιτάει κόμματα, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Αυτός ήταν ο λόγος εδώ και για χάρη του Αλέκου, κανείς δεν θα ασχοληθεί με το πολιτικό παρελθόν της εν λόγω κυρίας.

Αν κάποιος έχει αξιοπρέπεια, από την τοπική ΝΔ, θα μπορούσε να το θέσει το θέμα ασφαλώς. Αναμένω με ενδιαφέρον αλλά δεν το πιστεύω.

Μόνο οι Πασόκοι των Ιωαννίνων «έτρωγαν» με συνοπτικές διαδικασίες διορισμένο από το Λοβέρδο, αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου, επειδή ο διορισμός αντίκειντο στο νόμο...

Ο νέος πρόεδρος

Η επιλογή του Κολόκα δεν είναι κακή, οφείλω να ομολογήσω εξ αρχής, μιας και πρόκειται για νέο άνθρωπο που προέρχεται από τον αθλητισμό. Την αποτελεσματικότητά του θα την κρίνω αυστηρά όπως πάντα, εν καιρώ.

Αυτό έχω πράξει ουκ ολίγες φορές, για όσα έκανε ή δεν έκανε ο Παντελής, ως αντιπεριφερειάρχης, αντινομάρχης και κυρίως, ως αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, κατά την προηγούμενη πενταετία. Και ως αντιδήμαρχος δε μπορώ να ισχυριστώ ότι είχε μια θητεία με παραγωγή σημαντικού έργου. Μόνο το Παπαζόγλειο θα σας θυμίσω που χειρίστηκε επί σχεδόν πέντε χρόνια, για να φτάσουμε στην έξωση των Νηπιαγωγείων από το συγκεκριμένο κτίριο, τον περασμένο Ιούλιο.

Αν το φιάσκο του συγκεκριμένου θέματος για την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ονοματεπώνυμο, το μονόγραμμα είναι Π.Κ.

Στο ΠΕΑΚΙ έχουν βάλει ψηλά τον πήχη οι προηγούμενοι και η νέα διοίκηση καλείται τουλάχιστον, να μην περάσει από κάτω.

Μπερδέματα

Κι αυτό με τους αναπληρωτές πάλι;

Πρόεδρος στο ΠΕΑΚΙ ο Κολόκας και αναπληρωτής πρόεδρος ο Μπούτσικος.

Αντιπρόεδρος ο τάδε και αναπληρωτής αντιπροέδρου ο δείνα...

Τον πρόεδρο επομένως όταν θα λείπει, ποιος θα τον αναπληρώνει; Ο αναπληρωτής του ή ο αντιπρόεδρος;

Μπερδεύτηκα...

Θέλουν, δε θέλουν

Η τοπική ΝΔ στον καιρό της εξουσίας, διανύει φάση πολιτικής αφασίας...

Μόνο... δραστήρια δεν τη λες τη νομαρχιακή οργάνωση. Συνεδριάσεις αραιά και που, επειδή πρέπει να γίνουν, μια στο τόσο.

Κανένα ενδιαφέρον ούτε από τον πρόεδρο ούτε από τους υπόλοιπους.

Δεν είμαι σίγουρος για τον πρόεδρο, αλλά οι υπόλοιποι της διοίκησης κάνουν υπομονή για να έλθει η άνοιξη και για να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι... τι αισθήματα τρέφουν για τον πρόεδρό τους, οι υπόλοιποι.