Ειδήσεις - Ρεπορτάζ
Οι δουλέμποροι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την κερδοφόρα επιχείρησή τους

 

astynomia_peripoliko_11.06.08Σε 102 συνολικά συλλήψεις λαθρομεταναστών προχώρησαν οι άνδρες της αστυνομίας από 05-02-2010 έως και 07-02-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους. Οι συλλήψεις αυτές έρχονται να αποδείξουν αυτό που είναι πλέον ολοφάνερο, ότι δηλαδή οι λαθρομετανάστες κυρίως από την Αλβανία επιλέγουν τα ελληνικά σύνορα είτε για να μπουν παράνομα στη χώρα μας, είτε για να περάσουν μέσω αυτής σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και κυρίως στην Ιταλία.

Το πρωί της Κυριακής λοιπόν στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας αλλοδαπός γιατί μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως προέκυψε από την προανάκριση είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του, μία μέρα νωρίτερα στην Πάτρα, 5 λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνελήφθησαν επίσης δύο ακόμα αλλοδαποί που επέβαιναν σε έτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός γιατί μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 3 λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Κόρινθο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι δύο εκ των τριών λαθρομεταναστών τη στιγμή του ελέγχου τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής και αναζητούνται.

Τελικό προορισμό την Κόρινθο είχαν ακόμα 4 λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, μαζί με τον Έλληνα οδηγό που προσπάθησε να τους μεταφέρει. Οι λαθρομετανάστες είχαν πληρώσει με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό τον μεταφορέα τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων συνελήφθη ένας αλλοδαπός γιατί μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 3 λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τέλος το Σάββατο το μεσημέρι στη διασταύρωση Δελβινακίου συνελήφθησαν 2 ακόμα αλλοδαποί γιατί μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 1 λαθρομετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.