Ειδήσεις - Οικονομία

Από τους πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Πρέβεζας

klosthria_prevezas_25.09.08Την απόφασή τους να προχωρήσουν στην συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ Πρέβεζας γνωστοποιούν τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπάρχει στην αποστολή σχετικής εγκυκλίου προς το ΙΚΑ Πρέβεζας ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που διασφαλίζει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας κ. Άλκη Λορέντζο στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ συζητήθηκε το θέμα διεξοδικά και αποφασίστηκε εάν τις επόμενες ημέρες δεν σταλεί η σχετική εγκύκλιος οι πρώην εργαζόμενοι θα προβούν σε κατάληψη του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ

Η ενέργεια αυτή των πρώην εργαζομένων δεν έχει να κάνει με τη διεύθυνση και το προσωπικό του τοπικού καταστήματος, αφού όπως τονίζουν τα μέλη της επιτροπής εργάζονται υποδειγματικά για να τους βοηθήσουν. Η ενέργεια αυτή είναι η απάντηση στη διοίκηση του ΙΚΑ που δεν κατανοεί ούτε την τετράχρονη ταλαιπωρία ούτε ότι επί τριάντα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.


Καθυστερεί η εγκύκλιος

Να θυμίσουμε ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημέρα που οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια βρέθηκαν χωρίς δουλειά και οι έχοντες τις προϋποθέσεις ξεκίνησαν ένα μαραθώνιο να εξασφαλίσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα μαζί με κάποια επιδοματική πολιτική. Μετά από πολύμηνους αγώνες και έντονες διαβουλεύσεις στις 16 Φεβρουαρίου του 2009 ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος. Στη συνέχεια έγινε η δημοσίευση της ΚΥΑ και οι απολυμένοι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ. Από τότε, όμως μέχρι και σήμερα περιμένουν...την ενεργοποίηση του νόμου και για να γίνει αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι να σταλεί στο υποκατάστημα ΙΚΑ Πρέβεζας κάποια εγκύκλιος!!!

Παρ' όλες τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ακόμα δεν έχει φτάσει η εγκύκλιος. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πότε θα γίνει αυτό, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους απολυμένους. Τα μέλη της επιτροπής σημειώνουν μάλιστα ότι η εγκύκλιος αυτή είναι ίδια με της Νάουσας, οπότε δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση που υπάρχει.