Ασταμάτητη στο δρόμο προς την κορυφή
| Ειδήσεις - Οικονομία |
Κερδοφόρα χρονιά το 2008 για την Τράπεζα Ηπείρου παρά τις δυσκολίες
Σε κλίμα ευφορίας για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2008, αλλά και για την προοπτική της Τράπεζας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου το βράδυ η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, παρουσία πολλών εταίρων.
Κατά τη διάρκειά της διεξήχθη γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών και ομόφωνα επικροτήθηκε η μέχρι τώρα δράση της.
Κατά τον απολογισμό του διοικητικού συμβουλίου για το έτος 2008 ο οποίος έγινε από τον Πρόεδρο του Κώστα Ζωνίδη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη πραγματοποίηση των στόχων, η οποία οφείλεται στην αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Τράπεζας και στην οργανωμένη προσπάθεια των στελεχών και υπαλλήλων της, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε για να τονίσει :«Ο απολογισμός του έτους 2008 παρά τη διεθνή και ελληνική δυσμενή συγκυρία η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται σε ανοδική πορεία στο σύνολο των μεγεθών της.
Η Τράπεζα μας απέδειξε ότι όχι μόνο αντέχει στην κρίση αλλά αύξησε σε σημαντικό βαθμό τα μεγέθη της.
Κατέκτησε την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα που της αξίζει. Τα οικονομικά στοιχεία που επιτρέπουν την διανομή μερίσματος της τάξεως του 7 % το οποίο αντιστοιχεί σε 3,53 ευρώ ανά μερίδα, είναι το μεγαλύτερο που καταβλήθηκε στον τραπεζικό χώρο.
Με την οικονομική πολιτική που εφαρμόσαμε το 2008 πετύχαμε:
- Αύξηση κερδών κατά 33%
- Αύξηση χορηγήσεων κατά 35%
- Αύξηση καταθέσεων κατά 42%
- Αύξηση ενεργητικού κατά 35%
- Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 34%
- Αύξηση υπεραξίας των μερίδων κατά 5%»
Στη συνέχεια ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του νέου καταστήματος στην Πρέβεζα και στην έγκριση από την τράπεζα της Ελλάδος τη λειτουργία καταστήματος στην Ηγουμενίτσα μέχρι τέλος του 2009.
Επίσης υπογράμμισε την ιδιαίτερη αξία και σημασία της πορείας των εργασιών των νέων ιδιόκτητων χώρων δίπλα από το Κεντρικό κατάστημα στην οδό Αβέρωφ και στην αποκατάσταση του καταστήματος στη Δουρούτη του οποίου οι εργασίες ολοκληρώνονται και πολύ σύντομα θα δοθεί για χρήση και κατέληξε ο κ. Ζωνίδης: «Όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μας.
Το Δ.Σ και το προσωπικό έχει τη διάθεση και την ικανότητα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Σ' αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμπαρασταθούν όλα τα μέλη και όλοι οι Ηπειρώτες έτσι ώστε η Τράπεζα μας να γίνει η μεγαλύτερη της περιφέρειας μας».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γενικός Διευθυντής κ. Αθανάσιος Τζιάλλας ο οποίος ανέλυσε τους στόχους της Τράπεζας Ηπείρου με κύριο στόχο την αύξηση των κερδών. Είπε χαρακτηριστικά: Στόχος μας είναι να έχουμε, ΚΕΡΔΗ. Κέρδη από μερίσματα, από υπεραξία, από ανακύκλωση αποταμιεύσεων και κεφαλαίου, από την ανάπτυξη δικτύου σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Η Τράπεζα μας σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης έχει περίσσευμα χρημάτων και οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ηπείρου θα συνεχιστούν με αυξημένους ρυθμούς μέχρι τέλους του έτους, με σκοπό την υπερκάλυψη του τεθέντος στόχου της αύξησης κατά 41,7% ενώ θα διατηρήσει ανταγωνιστικά τα επιτόκια όπως γίνεται μέχρι σήμερα, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων και κατέληξε:«το 2009 Θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή σε κτίρια και θα καλυφθούν με αρκετές θέσεις εργασίας με νέο και ικανό προσωπικό.
Τέλος την λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων περιέγραψε ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Τρομπούκης.
Να σημειωθεί ότι της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Σπύρος Κιτσάτης τον οποίον ομόφωνα είχαν εγκρίνει στην αρχή της Γενικής Συνέλευσης τα παρόντα μέλη.
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
