Μετράει η καλή εμφάνιση για τον Κρόνο
| Αθλητισμός - Μπάσκετ |
Ούτε ο πιο αισιόδοξος μπασκετόφιλος δεν θα περίμενε να
ηττηθεί ο Κρόνος από το πρωτοπόρο Άργος με μόλις 10 πόντους διαφορά κι αυτό όχι
γιατί δεν είναι ικανή η ομάδα των Ιωαννίνων για κάτι τέτοιο, αλλά γιατί τα
προβλήματα και η αποχή από τις προπονήσεις έχουν αφήσει πολύ πίσω την ομάδα σε
φυσική κατάσταση.
Πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν σαν νίκη για τον Κρόνο ή για να είμαστε πιο ρεαλιστές ήταν μια καλή τονωτική ένεση, αφού όταν θα ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα ο Κρόνος θα έχει τα φόντα να βγει από το αδιέξοδο.
Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα των παικτών του Παναγιώτη Κοντογιάννη που αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-21, στη συνέχεια, όμως, πήρε μπρος το «πυροβολικό» της ΑΕΚ Άργους που έστελνε την πορτοκαλί μπάλα στα διχτάκι με σχετική άνεση, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο ημίχρονο σε 43-36.
Ο Κρόνος δεν τα παράτησε και ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έπαιξε τόσο παθιασμένα. Κράτησε, λοιπόν, σθεναρά στο 3ο δεκάλεπτο και μείωσε σε 55-51, μετατρέποντας σε γκραν-γκινιόλ τα τελευταία δέκα λεπτά, ωστόσο και πάλι στο τέλος το Άργος σοβαρεύτηκε και πότε εντός πεδιάς πότε από τη γραμμή των βολών κράτησε το προβάδισμα και συνέχισε τη μοναχική πορεία στην κορυφή χάρη στο τελικό 80-70.
Από πλευράς Κρόνου ξεχώρισαν με την απόδοσή τους οι Τελούδης, Ψωμάς και Ζώτος που είχαν συνεχή επαφή με τα καλάθια.
Για τους γηπεδούχους αιχμή του δόρατος ήταν ο Πρόκος που δεν σταματιόταν με τίποτα, αφού είχε 32 πόντους με 5 τρίποντα!
Τα
δεκάλεπτα:
18-21, 43-36, 55-51, 80-70.
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Οικονομάκης): Μπιτζής Π., Πρόκος 32 (5), Κοσιόρης 12 (2),
Στατεράς, Μπιτζής Δ. 2, Λάππας 11 (1), Βούρδουλας, Χλεβάρης, Χαραλαμπάκης 7
(1), Οικονομάκης Γ., Μπέλλης 16 (2).
ΚΡΟΝΟΣ (Κοντογιάννης): Τόνης , Πρέτζας 8, Αυγερινός 12 (1), Ζώτος
15 (3), Τελούδης 20 (1), Ψωμάς 15 (1), Τσουκανέλης, Πελτέκης, Ρήγας, Ζήκος,
Κούναβος.
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
