Στη μάχη τώρα οι κορασίδες

Αθλητισμός - Βόλεϊ
Δεν υπερασπίστηκε το μετάλλιο παγκορασίδων ο Ηρακλής

hraklhs_pagkorasidesΑπό την ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος αποχαιρέτησε την ευκαιρία να υπερασπιστεί το περσινό αργυρό μετάλλιο η ομάδα βόλεϊ των παγκορασίδων του Ηρακλή Ιωαννίνων. Στους 3 αγώνες που έδωσε στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα της πόλης μας γνώρισε ισάριθμες ήττες μη καταφέρνοντας να κερδίσει έστω κάποιο σετ.

 Η ομάδα, βέβαια, είχε πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό σε σχέση με πέρυσι, αφού οι περσινές παγκορασίδες ανέβηκαν στην κατηγορία των κορασίδων, οπότε η νέα "φουρνιά" ήταν αναμενόμενο να μην καταφέρει να επαναλάβει τον περσινό "άθλο".
Στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης ο Ηρακλής ηττήθηκε από την Ε.Α. Λάρισας με 0-3 σετ (20-25, 9-25, 9-25), στον δεύτερο αγώνα ηττήθηκε και πάλι με το ίδιο σκορ από τον ΑΣΚ Λαγκαδά (25-16, 25-12, 25-20) και τέλος η Χρυσούπολη Καβάλας κέρδισε και αυτή με 3-0 σετ (25-17, 26-24, 25-9).
Ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Ζιώγος, μιλώντας στους "Ν.Α." για τις παγκορασίδες, αλλά και τις κορασίδες που θα ριχτούν στη μάχη αυτήν την εβδομάδα, μας είπε: "Δυστυχώς οι '94άρες δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που έθεσε η περσινή επιτυχία, αλλά έχουν τα περιθώρια να παίξουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου, καθώς φέτος ο στόχος ήταν η βελτίωση της τεχνικής τους και μετά η ανταπόκριση σε αγώνες, καθότι το βάρος έπεσε στις '92άρες, οι οποίες παίζουν και στις ομάδες γυναικών, νεανίδων και κορασίδων. Θα μπορούσαν από φέτος να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, αλλά προτίμησα να προχωρήσουν σιγά-σιγά και όχι γρήγορα, όπως κάναμε πέρυσι με τις '92άρες, με όλα τα ρίσκα που αυτό συνεπάγεται.
Του χρόνου παίζουν οι ίδιες ηλικίες στις παγκορασίδες και με την κατάλληλη δουλειά θα φτάσουν κι αυτές στην κορυφή, όπως έφτασαν τα περσινά κορίτσια, που κι εκείνα είχαν άσχημα αποτελέσματα στην αρχή, αλλά δούλεψαν με εντατικούς ρυθμούς  -επειδή δεν υπήρχαν μεγαλύτερες ηλικίες στην ομάδα- και αναγκάστηκαν πολλές φορές και σε διπλή προσπάθεια, ενώ τώρα έχουμε την πολυτέλεια να κινηθούμε αργά και σταθερά.
Όσο για τις ήττες που είχαν οι παγκορασίδες, ήταν ένα καλό μάθημα για να εγκλιματιστούν στις απαιτήσεις βόλεϊ κορυφής.
Εμείς απ' αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε με τις κορασίδες που θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο, ελπίζοντας ότι θα επαναλάβουμε αυτό που αρχίσαμε με τις κοπέλες πέρυσι, όταν ήταν παγκορασίδες. Για πρώτη φορά κατεβαίνουμε σε αγώνες με τον τίτλο του φαβορί. Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε".
Αποτελέσματα
SuperLeague 09-10
Λαρ - Λεβ 1 : 2
ΠΑΚ - Εργ 4 : 1
ΑΕΚ - Τρι 2 : 0
Ατρ - Παθ 3 : 1
ΟΣΦ - Αρη 2 : 1
Καβ - Παν 1 : 1
Ήρα - Ξαν 2 : 4
ΠΑΣ - ΠΑΟ 0 : 1
Extended view
SuperLeague 09-10
  MP
Παναθηναϊκός3070
Ολυμπιακός3064
Π.Α.Ο.Κ3062
Α.Ε.Κ.3053
Άρης3046
Καβάλα3039
Ατρόμητος3038
Πανιώνιος3037
Ηρακλής3037
10 Λάρισα3037
11 Εργοτέλης3036
12 Αστέρας Τρίπολης3036
13 Ξάνθη3035
14 Λεβαδειακός3034
15 Π.Α.Σ. Γιάννινα3028
16 Πανθρακικός3012
Ευρετήριο Άρθρων