Παραπολιτικά - Καθημερινά

zarbalas2Η Ελένη Μενεγάκη με τον Γιάννη Λάτσιο ήταν για όλους μας ένα σύμβολο, είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Τώρα ποιος της έδωσε το δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους όλων μας, θα σας γελάσω και δεν είναι στις προθέσεις μου.

*Το πιο δύσκολο είναι να πάρεις διαζύγιο από τη βλακεία.

ΑΠΟΡΙΑ

Οι τελωνειακοί που είχαν στήσει το κύκλωμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα συμμετείχαν στην απεργία του κλάδου;

Λίγο τόχετε να τους κόβους το 10% του επιδόματος;

* Το «μεγάλο φαγοπότι» στα τελωνεία της Κακαβιάς και της Μέρτζανης, κυριαρχεί αυτές τις μέρες στην τοπική επικαιρότητα. Εικασίες, ονοματολογία και οργή ξεχειλίζει από τις συζητήσεις που διεξάγονται.

* Ενώπιον των οφθαλμών μας εμφανίσθηκε ένα κομμάτι του παζλ των παρανομιών, σπατάλης και διαφθοράς που έχει στηθεί στη χώρα μας και μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.

* Την ώρα που τα κανάλια περιγράφουν μια Ελλάδα που οδηγείται στη χρεοκοπία ορισμένοι επίορκοι υπάλληλοι έκαναν πάρτι στα σύνορα.

* Πρόκειται για κλέφτες. «Άδειαζαν» τα ταμεία του κράτους.

* Διάβασα (στον «Πρωϊνό Λόγο») τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων κ. Πέτρο Λυκίδη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ καταλογίζει «άγνοια, προχειρότητα και ελαφρότητα» στους αδιάφθορους που «ξεσκέπασαν» το κύκλωμα.

«Διενήργησαν τους ελέγχους χωρίς να γνωρίζουν τον τελωνειακό κώδικα» είπε. Ενώ οι συνάδελφοί του τελωνειακοί...

Τον έπαιζαν στα δάχτυλα!

* Πείτε με άσχετο αλλά κανείς δεν μου έλυσε την απορία: Αυτοί που θεωρούσαν επικίνδυνα τα ελληνικά ομόλογα με 4,25%, δεν τα φοβούνται και τ' αγοράζουν με 6,75% έχοντας (και μ' αυτό τον τρόπο) επιδεινώσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας;

* Εκατό φορές (αν έχω μετρήσει καλά) έχουν ζητήσει στελέχη του Συνασπισμού από το Κ.Κ.Ε. να κάνουν μέτωπο για να χτυπήσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Και τις εκατό το Κ.Κ.Ε. τις απέρριψε (και μάλιστα άνευ επαίνων).

* Αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσίπρας αισθάνεται «κοντά» στον Περισσό, όπου δεν έχουν σταματήσει να γυαλίζουν τ' αγάλματα του Στάλιν! Πιθανολογώ όμως ότι ο έρωτας του Τσίπρα προς το Κ.Κ.Ε. θα παραμείνει ανεκπλήρωτος!

* Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει και την... 101η προσπάθεια.

Εδώ πιστεύει πώς μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις τάσεις, τα κομμάτια και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ...

* Καλεσμένος στην εκπομπή «ΜΕΓΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ήταν ο πρώην τσάρος της Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Τι είπε; Εν μέσω κρίσης δεν πρέπει να μας απασχολεί το παρελθόν.

Θα μπορούσε να το θέσει και διαφορετικά. Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Συμπέρασμα από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Νέο Δελχί: όλοι στα καρφιά καθόμαστε.