Απίστευτα κι όμως νεοδημοκρατικά
| Παραπολιτικά - Καθημερινά |
Είναι απίστευτο: Όπως έγραψε την Τρίτη το «Βήμα» την παραμονή της ημερίδας για την αυτοδιοίκηση που διοργανώθηκε στα Γιάννινα ο Β. Μιχαλολιάκος τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Α. Σιαφάκα και του ζήτησε να του μιλήσει!!!
Ο λόγος; Ο πρόεδρος δεν είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δύο λογομάχησαν και ο πρώην υφυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Σιαφάκα του ζήτησε σε έντονο ύφος «θα μου υπογράψεις την παραίτησή σου».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και ένα ακόμη επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Β. Μιχαλολιάκο.
Απευθυνόμενος σε στέλεχος της νομαρχιακής είπε: «θα με ξαναχαιρετήσεις, όταν ζητήσεις συγνώμη, γιατί στήριξες τη Ντόρα».
Το περιστατικά είναι «γαργαλιστικά» αλλά και αποκαλυπτικά.
Στο εσωτερικό της Ν.Δ. μαίνεται ο εμφύλιος σπαραγμός με ένα στόχο: τον έλεγχο όλων των μηχανισμών από το νέο αρχηγό.
Στο βωμό αυτής της αναγκαιότητας θυσιάζονται τα πάντα.
Ποιος μπορεί να δεχτεί, ότι σ' ένα δημοκρατικό κόμμα μπορεί να «φιμώνεται» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή να ζητείται η παραίτησή του επειδή έτσι «γουστάρουν» τα «εξαπτέρυγα» του νέου αρχηγού;
Κι αν ο Β. Μιχαλολιάκος ζητά και στελέχη να τον ξαναχαιρετήσουν «όταν ζητήσεις συγνώμη, γιατί στήριξες τη Ντόρα» μπορείτε να υποθέσετε τι ζητούν από τη Ντόρα: Αυτομαστίγωμα στο Σύνταγμα!
Κατόπιν όλων αυτών δεν είμαι βέβαιος αν εξακολουθείτε να στοιχηματίζετε στην
ενότητα της Ν.Δ.
Με τα ασφαλιστήρια στο χέρι
Μπήκε στο σπίτι μου πολύ στεναχωρημένος. Δεν μιλιόταν.
Ο φίλος μου είναι εκπαιδευτικός. Η γυναίκα του εργάζεται στο Νοσοκομείο της Δουρούτης.
Κάθισε στην καρέκλα κι αφού ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες, τον ρώτησα τι του συβαίνει.
Έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια της εταιρείας Commercial Value. Ήταν συμβόλαια ζωής για τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
«10.000 ευρώ πληρώσαμε ως σήμερα...» μου είπε.
Κατάλαβα. Είναι ένας από τους περίπου 40.000 κατόχους συμβολαίων ζωής της εταιρείας, που βρίσκονται στον αέρα. Η αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρείας τον βρήκε να κοιτά με μάτια γεμάτα απόγνωση, ανησυχώντας για τις οικονομίες τους αγνοώντας τι θα συμβεί στο μέλλον.
Θα περιμένει κι αυτός τις οριστικέ αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, για τον τρόπο εφαρμογής του νέου νόμου, που προσφέρει κρατική εγγύηση στους ασφαλισμένους με συμβόλαια ζωής, εταιρειών που κλείνουν.
Είναι βέβαιος πως η κατάσταση δεν πρόκειται να λήξει σύντομα.
Οι εταιρείες του πρώην ομίλου Ψωμιάδη αποτελούν ένα μπερδεμένο κουβάρι.
«Την ίδια ώρα η Καβάλα, της οικογένειας Ψωμιάδη, με τις μετεγγραφές που έκανε τον Γενάρη, ετοιμάζεται να βγει στην Ευρώπη...» μου είπε και χαμογέλασε πικρά.
ΑΠΟΡΙΑ
Ας συμφωνήσω με τον Αλ. Καχριμάνη ότι εξαπατήθηκε από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, που του έταζαν χρήματα και δεν τα έδιναν!
Διατηρώ όμως μια απορία:
Γιατί αρνήθηκε πριν από ένα χρόνο να κλείσει τη νομαρχία διαμαρτυρόμενος για τις οφειλές της (τότε) κυβέρνησης, όπως έπραξαν πολλοί συνάδελφοί του.
Ποιους ήθελε να καλύψει;
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|