Άρθρα - Συνεργασίες
theo1Στην εποχή που διάγουμε, δείξετε μου έναν κλάδο της χώρας μας που δεν έχει προβλήματα;

Κανένας, ίσως εκτός από τις τράπεζες και τους νεκροθάφτες!

Κανείς όμως ποτέ δεν διανοήθηκε επειδή έχει προβλήματα να έρθει έξω από το σπίτι σου, από το μαγαζί σου να σου τα κλείσει, για να γίνει φασαρία, και να έρθουν οι κάμερες να δείξουν τη μούρη σου, να πεις το πρόβλημα σου, να αρχίσουν να φωνάζουν οι μεν και οι δε και πάνω στη φασαρία να αρπάξεις ότι μπορέσεις από την κυβέρνηση, που φυσικά αυτά θα τα κόψει από κάπου αλλού!

Αυτό είναι δηλαδή;

Ο εκβιάζων εισπράττει πάντα;

Δεν ξέρω αν ο εκβιαστής εισπράττει πάντα, μια μερίδα αγροτών αυτόν τον τρόπο έχει εδώ και δεκαετίες!

Κλείνουμε το δρόμο γιατί έχουμε τρακτέρ και διεκδικούμε ότι μας κατέβει, εφικτό η ανέφικτο!

Τι είναι αυτή η χώρα πλέον;

Οποίος έχει το πιο μεγάλο όχημα έχει και το πιο πολύ δίκιο;

Στραγγαλίζουμε την κοινωνία και τη χωρά ολόκληρη για να ζητήσουμε κάτι. Αλλοίμονο αν ήταν έτσι;

Αν πχ η κάθε ομάδα ανέργων έκλεινε και από έναν δρόμο να τους εξασφαλίσει το κράτος μια δουλειά, αν ο συνταξιούχος που δεν βγάζει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού του ξάπλωνε στην πλατεία και έκλεινε όλη την κυκλοφορία για να πάρει μια αύξηση!

Εσείς όμως έχετε μόνιμο το σχέδιο.

Αμολάτε τα τρακτέρ στη εθνική οδό, που σας είναι και αχρείαστα τέτοια εποχή, και πάτε στο καφενείο του χωριού σας και δημοκοπείτε, στη ζεστασιά σας και στο τσιπουράκι σας, αδιαφορώντας αν κλείνετε το σπίτι του άλλου που μεταφέρει προϊόντα, που πάει στο γιατρό, που θέλει να δει το παιδί του που σπουδάζει, που πάει στη δουλειά του βρε αδερφέ!

Η δημοκρατία του γεωργικού ελκύστηκα, η δύναμη του ισχυρού πάνω στον ανίσχυρο συμπολίτη του, παράπλευρες απώλειες για να χτυπήσει ο στόχος πάση θυσία!

Λέτε να μη γνωρίζουν οι πολίτες ότι έχετε προβλήματα;

Όχι πιο πολλά από εμάς τους άλλους φυσικά.

Βρείτε άλλον τρόπο να τα αναδείξετε τα αιτήματα σας, κάτι άλλο βρε αδερφέ!

Καθίστε στην άκρη του δρόμου, και αν είστε τόσο φτωχοί όσο λέτε, δείχνετε στους περαστικούς τα βιβλιάρια σας στις τράπεζες, δείξετε τις τσέπες σας, ξεγυμνωθείτε να δείξετε πόσο αδύνατοι είστε..

Μην κλείνετε όμως το δρόμο γιατί ούτε κι εγώ πήρα το Ι.Χ. μου να σας κλείσω το χωράφι σας την ώρα που βγάζατε τα καπνά και τα βαμβάκια σας.

Ο καθένας δικαιούται τη χρήσης του δρόμου.

Από εκεί πήρε και την ονομασία του «δημόσιος δρόμος».

Αφήστε λοιπόν το δρόμο ανοιχτό γιατί αυτός ανήκει σε εσάς όσο ανήκει και σε όλους εμάς!

Και αν θέλετε να έχετε κάποιον να σας συμπαραστέκεται στους αγώνες σας μην κάνετε εχθρό το συμπολίτη σας!

Δεν μπορούμε οι πάντες να είμαστε στο πλευρό σας σε ότι σας καπνίσει να κάνετε κάθε χρόνο, τα ιδία και τα ιδία, κόβοντας τη χώρα σε δέκα κομμάτια!

Αφήστε τη χώρα να λειτουργεί και βρείτε άλλο τρόπο διαμαρτυρίας.

Το καταλαβαίνετε κι εσείς ότι πάει τελείωσε το μπλόκο.

Είναι τόσο μπλοκαρισμένη η Ελληνική κοινωνία που ούτε να ακούσει δεν θέλει για τέτοιες συμπεριφορές!