saab_factoryΜέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση της σουηδικής Saab σε ένα συνεταιρισμό επιχειρήσεων όπου την κεφαλή θα την έχει η επίσης σουηδική εταιρία κατασκευής υπεραυτοκινήτων, η Koenigsegg Automotive AB.

Τα βασικά στοιχεία έχουν ήδη συζητηθεί, μερικά από αυτά είναι:

  • Η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (European Investment Bank ~EIB) θα βοηθήσει την κατάσταση δίνοντας ένα δανειάκιπερί τα 600 εκατομμύρια euro, μόνο βέβαια αν η σουηδική κυβέρνηση μπει ως εγγυητής.
  • Extra χρήμα και βοήθεια θα πέσουν άμεσα απ' την GM και την Koenigsegg Automotive AB. Έτσι θα μπορέσουν να τελειώσουν διάφορα concepts που ήταν στα τελευταία σταδία και σχεδόν έτοιμα για παραγωγή.
  • Η GM θα βοηθήσει χαρίζοντας απλόχερα τεχνολογία πλαισίων και μεταδόσεων για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Μετά, γιόκ!
  • Θα πρέπει σχετικά σύντομα να γίνει η αναδιοργάνωση της Saab, άλλωστε η εταιρία έχει υποβάλει την αντίστοιχη αίτηση από 2 Φεβρουαρίου.
  • Η κατασκευή του Saab 9-5 που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό (έκθεση Φρανκφούρτης και αυτό!) θα γίνει τελικά στο εργοστάσιο της Saab στο TrollhΓ€ttan της Σουηδίας.


«Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναδιοργάνωση της GM και τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες» είπε ο Carl-Peter Forster, πρόεδρος της GM Ευρώπης. «Η Saab είναι μια σεβαστή αυτοκινητοβιομηχανία με φοβερές προοπτικές. Αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη ελπίδα της Saab για να γίνει ισχυρότερη από πριν. Ο όμιλος Koenigsegg προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό καινοτομίας, επιχειρηματικού πνεύματος και οικονομικής ευρωστίας- κάτι που έχει αποδείξει με την αναγνώρισή της ως κορυφαία εταιρία κατασκευής supercars- και έτσι αποτελεί την ιδανική επιλογή για την Saab αλλά και για την GM.


Έπειτα ο Jan Åke Jonsson, Managing Director της Saab Automobile AB, τόνισε:

koenigsegg«Η συγκεκριμένη συμφωνία θα μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες της εταιρίας μέσω της παραγωγής νέων προϊόντων με καθαρά σουηδικό χαρακτήρα. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί εκπληκτικό νέο για τους ήδη υπάρχοντες αλλά και τους μελλοντικούς αγοραστές Saab, όπως επίσης και τους αντιπροσώπους και υπαλλήλους ανά τον κόσμο.»

Αυτή η συνεργασία δεν σημαίνει ότι το 9-3 Aero πλέον θα είναι full carbon, θα βγάζει 800Ps και θα ξεπερνά τα 350km/h. Μάλλον η Koenigsegg θα ωφεληθεί περισσότερο αφού υπάρχει περίπτωση πλέον να προσπαθήσει να τελειοποιήσει το  Koenigsegg Quant electric concept. Και για όσους δεν το θυμούνται μιλάμε για ένα όχημα με 500km αυτονομία και χρόνο επαναφόρτισης τα 20min!!!

Βέβαια όπως τονίζουν απ' την ίδια την Koenigsegg δεν θα κάνουν τα λάθη που έκανε η Daimler (κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων επιδόσεων) με την Chrysler (μαζικός κατασκευαστής). Εκεί η υψηλή τεχνολογία κρατούνταν τριπλοκλειδωμένη σε χρηματοκιβώτια και δεν προσπάθησαν ποτέ να βρουν τον τρόπο να την περάσουν σε φτηνότερα μοντέλα. Έτσι ο συνεταιρισμός απέτυχε. Η Koenigsegg λέει ότι μαθαίνοντας απ' τα λάθη των άλλων δεν θα τα επαναλάβει.

Επίσης τονίζει ότι θα ανεβάσει τον αριθμό παραγωγής των αυτοκινήτων της Saab από τις 20.000 που είναι τώρα σε 150.000 μέχρι το 2011. Αυτός θεωρείται και ο βασικός λόγος που η σουηδική κυβέρνηση έδωσε το OK για να μπει εγγυητής ώστε η Saab να λάβει οικονομική βοήθεια. Η σουηδική κυβέρνηση πιστεύει ότι έτσι θα εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η ανεργία και στην τελική το κράτος όχι μόνο θα βοηθήσει τους πολίτες του αλλά θα ωφεληθεί οικονομικά και από πάνω!

Να βοηθήσει το κράτος τον πολίτη, ιδίως τώρα με την κρίση? Ρε κάτι περίεργα έθιμα που έχει ο κόσμος!!!

Σε συνεργασία με το mycar.gr