Sun09272020

Last update08:50:50 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Η ιστορία με την Παιδεία και το Δήμο

  • PDF

alex themelisΤέλος σε μια περιπέτεια που ταλαιπώρησε το Δήμο Ιωαννιτών εδώ και 3 περίπου χρόνια μπήκε με την ολοκλήρωση των εργασιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Ο αντιδήμαρχος Ανατολής, Δημήτρης Κατηρτσίδης, έκανε δηλώσεις χθες και προς τιμή του τόνισε πως η αποστολή εξετελέσθη με καθυστέρηση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου για τα 25.000 ευρώ που έδωσε προκειμένου να γίνουν οι εργασίες στο χρόνο που έπρεπε.

Πάλι καλά θα πω εγώ γιατί θυμόμαστε ότι σε ένα άλλο θέμα της Παιδείας, αυτό με την Παπαζόγλειο, οι προσπάθειες της Β. Τσίλη να μαζέψει το... τίποτα που παρέλαβε δεν έφταναν.

-Και δεν ήταν λίγες

Ο Ράπτης

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία της Εκπαίδευσης από τη χθεσινή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Ο κ. Ράπτης είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Δ. Κατηρτσίδη, ενημερώθηκε για την συνέντευξη, προσκλήθηκε και δήλωσε ότι θα παραστεί.

Εντούτοις ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε καμία απάντηση στις τηλεφωνικές κλήσεις του αντιδημάρχου.

Δε θέλω να πιστέψω ότι επειδή ο κ. Ράπτης είναι φιλικά προσκείμενος στην παράταξη του νέου Δημάρχου, έριξε άκυρο στη συνέντευξη.

-Ούτε ότι η Εκπαίδευση δεν είναι έτοιμη να λειτουργήσει το σχολείο, όπως έχει δεσμευτεί.

Η ΔΕΥΑΙ

Μαθαίνω ότι μετά τα πολλά στραπάτσα που έφαγε η ΔΕΥΑΙ το τελευταίο διάστημα, τις ανακοινώσεις από πλευράς της «Νέας Εποχής» και τις επιθέσεις για μια σειρά θεμάτων που δικαίως ή αδίκως κατηγορήθηκε η σημερινή Διοίκησή της, σύντομα θα έχει και καλά νέα.

Νέα που αφορούν και το σύνολο των γιαννιώτων και θα ανακοινωθούν από εβδομάδα.

-Αναμονή λοιπόν

Τι προβλήματα;

«Σε 15 μέρες έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα με πολλά προβλήματα που θα πρέπει να λύσουμε», είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς πριν λίγες μέρες.

Λεπτομέρειες δεν έδωσε, αλλά αυτό το «πολλά προβλήματα» μόλις 15 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων είναι κάπως ανησυχητικό.

Αλήθεια ποια είναι τα προβλήματα αυτά;

Είναι τόσο μεγάλα;

-Γιατί, εμείς εδώ δεν μάθαμε τίποτα από τους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με το θέμα

Είναι τυχαίο;

Κινητό γραφείο πληροφόρησης τουριστών στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας και γραφείο πληροφοριών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν λίγες μέρες.

Μας το έκαναν γνωστό με ανακοινώσεις τους η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Ξενοδόχων αντίστοιχα, στις οποίες ανήκουν και πρωτοβουλίες.

Και αναρωτιέμαι εγώ: είναι τυχαία η έναρξη λειτουργίας τους τώρα;

Φυσικά και όχι, απαντώ.

Ειδικά για τα Γιάννενα οι συντονισμένες δράσεις τουριστικής προβολής της περιοχής μας, από Δήμο, Περιφέρεια κι άλλους φορείς έχουν πραγματικά εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του τόπου μας.

-Άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Κάπως καλύτερα

Την τρίτη ανακοίνωση – επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξέδωσε ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Αυτή τη φορά αναφέρεται στις όποιες ευθύνες υπάρχουν για τα φαινόμενα λειψυδρίας που εμφανίζονται ανά την Ήπειρο τους καλοκαιρινούς μήνες και που για να είμαστε ειλικρινές σε μια Περιφέρεια όπως η δική μας που φημίζεται για τον όγκο βροχής που δέχεται κάθε χρόνο μοιάζουν λίγο περίεργα.

Δεν θα σταθώ στο αν έχει δίκιο ή όχι ο κ. Ριζόπουλος σε αυτά που λέει.

Θα πω ότι σε σχέση με τις άλλες δύο ανακοινώσεις αυτή ήταν πολύ καλύτερη.

-Απόδειξη ότι μπορεί να κάνει αντιπολίτευση για όποιο θέμα θέλει, χωρίς ακρότητες.