Wed08212019

Last update12:05:41 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΣΕΒΕΕ

  • PDF

Στα Γιάννινα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της

kaxrimanhs kaba8as

Σε καθημερινές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣEΒΕΕ, που κινητοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε μια προσπάθεια αντίδρασης στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει λουκέτα σε επιχειρήσεις και ανεργία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επαγγελματιών γίνεται περιοδεία ανά την Ελλάδα και σήμερα στα Γιάννινα βρέθηκε η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, με τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά και τον γραμματέα Νίκο Σκορίνη.

Τα στελέχη της ΓΣEΒΕΕ είχαν συνάντηση με επαγγελματίες στα γραφεία της ΟΕΒΕ, όπου ετέθησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και τις λύσεις που προτείνει η Συνομοσπονδία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ
τονίστηκε η ανάγκη για ενδυνάμωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων. Ο Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ ξεκίνησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει τις τοπικές Ομοσπονδίες για τις εξελίξεις αλλά και να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα.

«Η περιοδεία αυτή γίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει η ΓΣΕΒΕΕ στη λαίλαπα που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση με «στραγγαλισμό των επιχειρήσεων». Μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ μέχρι το τέλος του 2013 θα κλείσουν άλλες 40.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν 90.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε. Ο πρόεδρος της ΓΣEΒΕΕ κάλεσε τους επαγγελματίες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΓΣEΒΕΕ χαρακτήρισε μείζον θέμα για τους επαγγελματίες η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, και σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ, από τους 750.000 ασφαλισμένους οι 575.000 οφείλουν στον ΟΑΕΕ εκ των οποίων οι 380.000 είναι ενεργοί επαγγελματίες και ανασφάλιστοι ενώ μόλις 45.000 έχουν προσέλθει για ρύθμιση οφειλών. Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς «Εμείς ζητάμε κεφαλαιοποίηση και πάγωμα των οφειλών για δύο χρόνια και για άλλα δύο χρόνια ελεύθερη επιλογή κλάσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Σκορίτης έκανε λόγο για έντεχνη προσπάθεια στοχοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος και όπως δήλωσε «Δεν ξεκινάς από την μαρίδα κι αφήνεις τον καρχαρία», εννοώντας ότι δεν έχει γίνει ο παραμικρός έλεγχος σε off shore εταιρίας που φοροδιαφεύγουν.

Ο ίδιος τόνισε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν του χρόνου θα εργάζεται στη χώρα μόλις το 1/5 του πληθυσμού καθώς όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις σιγά σιγά φεύγουν ενώ το 50% των μικρομεσαίων αναμένεται να κλείσουν.

Ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Σκορίτης εκτίμησε ότι στόχος του μνημονίου είναι να μείνουν στην Ελλάδα 300.000 επιχειρήσεις λιγότερες απ' ότι το 2009 και επισήμανε ότι μπροστά στη λαίλαπα μέτρων και το αδιέξοδο, η ΓΣΒΕΕ θα αναμετρηθεί με όσα τα μέσα που διαθέτει όπως στάση πληρωμών, απεργία διαρκείας κλπ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Σωτήρης Χορέβας τέλος, κάλεσε τους συναδέλφους του σε αγωνιστική εγρήγορση τονίζοντας ότι με «γενικό ξεσηκωμό μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική».

Η λειτουργία τις Κυριακές

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής της πρόεδρό της κ. Γ. Καββαθά επισκέφτηκε και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Μετά τη συζήτηση, ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα συναντήθηκα με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ και τον πρόεδρό της κ. Καββαθά. Μας παρέθεσαν τις θέσεις τους για το ωράριο των καταστημάτων. Δεν απέχουμε σε πολλά πράγματα και σύντομα οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες – μετά τις συζητήσεις που θα έχουν με όλους τους φορείς -θα εκδώσουν τις αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μαζί με τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας και τα μέλη του Προεδρείου της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, θέσαμε στον κ. Περιφερειάρχη το θέμα των 45 Κυριακών. Βρήκαμε κατανόηση από την πλευρά του κ. Περιφερειάρχη. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, θεωρούμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε και τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στους τουριστικούς προορισμούς και στις παραθεριστικές περιοχές, καθώς και την οικονομία της πόλης, το κέρδος του κοινωνικού συνόλου και των επαγγελματιών.