Sat08242019

Last update12:34:45 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Υπέρ της ανανέωσης προσώπων και ιδεών ο Θ. Γκλίναβος

  • PDF

Πήρε θέση ενόψει της επιλογής επικεφαλής στην «Ενότητα Πολιτών»

Σαφή θέση υπέρ της υποψηφιότητα του Θωμά Μπέγκα, όσο κι αν αποφεύγει να κάνει χρήση του ονόματός του πήρε μα γραπτή του δήλωση ο Θωμάς Γκλίναβος ο οποίος τολμά να ασκήσει κριτική στα κακώς – κατά τον ίδιο- κείμενα της δημοτικής αρχής, χωρίς όμως να ξεχνά πως ο Φίλιππας Φίλιος κατάφερε να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη στις εκλογές του 2010.

Ο κ. Γκλίναβος τάσσεται υπέρ της ανανέωσης προσώπων αλλά και ιδεών στην δημοτική αρχή καλώντας τον Δήμαρχο να κλείσει την ομολογουμένως επιτυχημένη πολιτική του διαδρομή «δίνοντας τα εχέγγυα μιας παράταξης ενότητας, με βαθιές κοινωνικές ρίζες, να λειτουργήσει και να συνεχίσει, πλέον, με νέα πρόσωπα στην διεκδίκηση θέσεων ευθύνης».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γκλίναβου έχει ως εξής:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι και μέλη της παράταξης Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα,

Οι περισσότεροι από εσάς ήταν παρόντες στις εκλογικές διαδικασίες το 2010.

Θεωρώ ότι σήμερα βρισκόμαστε πάλι μαζί όπως πριν τρία χρόνια.

Πάλι έτοιμοι να συζητήσουμε για το μέλλον του Δήμου μας, πάλι έτοιμοι να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε για τις προτεραιότητες στα έργα που θα γίνουν, τις κοινωνικές δομές που θα στηρίξουμε , την αειφόρο ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και πολλά άλλα που μπορούν να συμπεριληφθούν στον μακρύ κατάλογο μιας απολογιστικής και συνάμα προεκλογικής ατζέντας δημοτικών θεμάτων-και βέβαια- τελευταίο αλλά όχι ελάχιστο το θέμα της ορθολογιστικής, διαφανής και χρηστής διοίκησης στον τομέα των οικονομικών.

Σε αυτό τον μακρύ κατάλογο θεμάτων είχαμε την ευκαιρία ως εκλεγμένη Δημοτική αρχή να τα διαχειριστούμε και να προσπαθήσουμε για το βέλτιστο.

Η εκλογική μας επιτυχία, τότε, βασίστηκε στην αφοσίωση και το πάθος που διέθετε η παράταξή μας μαζί με την ικανότητα και εμπειρία του Φίλιππα Φίλιου.

Η αφοσίωση και το πάθος της παράταξης μας είχαν της ρίζες τους στον κοινωνικά σοφό προγραμματικό λόγο.

Η ιδεολογική μας βάση έθετε ως προτεραιότητα την δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των δημοτών.

Η αποτελεσματική διοίκηση, χωρίς γραφειοκρατίες, με διαφανείς διαδικασίες και νοικοκυροσύνη ήταν στόχοι αδιαπραγμάτευτοι.

Οικονομία στα ταμειακά διαθέσιμα, φυσικά με τις επιταγές του Καλλικράτη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθολογιστική λειτουργία του Δήμου ήταν εκ των ων ουκ άνευ.

Το πλήρες πρόγραμμα άγγιζε το σύνολο των προβλημάτων του Δήμου, και σίγουρα, ήταν και είναι εργαλείο υπενθύμισης παραλείψεων και λοξοδρομήσεων.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να μπω σε λεπτομέρειες και να κρίνω ή να αναλύσω τα πεπραγμένα μας ως Δημοτική αρχή. Έχουν άλλωστε ειπωθεί είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στα ΜΜΕ και προπάντων έχουν καταγραφεί από τους πολίτες ως αποτέλεσμα.

Σε κάποια θέματα τα καταφέραμε καλά σε άλλα λιγότερα.

Αυτό που μας χαρακτήρισε ήταν η λογική του εφικτού και η επιβίωση του Δήμου μέσα από τους κανόνες του αυτονόητου.

Μας σημάδεψε η οργανική πολυδιάσπαση στην λειτουργικότητα του Δήμου με αποτέλεσμα να χάνεται η ενότητα και η εικόνα ενός συνολικού οράματος προς πραγμάτωση.

Υπηρεσίες και οργανισμοί εκτός από αυτοτελή τρόπο λειτουργίας, απέκτησαν, πολλές φορές, και ανεξάρτητο σχεδιασμό με σοβαρές δυσκολίες στην αξιολόγηση του αποτελέσματος σε σχέση με τους υφιστάμενους πόρους.

Βασική ιδεολογική διακύβευση που έπρεπε να είναι ο Συμμετοχικός Δήμος δεν επιτεύχθηκε.

Η ικανότητα του Δημάρχου να κρατάει σε ισορροπία δυνάμεις με επιλογές πολιτικής βιωσιμότητας δεν ήταν γόνιμο έδαφος για νέα πρόσωπα με καινοτόμες αντιλήψεις να δράσουν.

Ο Φίλιππας Φίλιος υπήρξε ο συνθετικός κρίκος, πολλών εποχών, για την ενότητα αυτής της πολυδύναμης παράταξης. Η συνθετική του δυναμική, οδήγησε, την προηγούμενη φορά, στην μεγάλη εκλογική επιτυχία του 2010.

Σήμερα όμως μόνον ο προγραμματικός λόγος και κάποιες ατομικές ικανότητες δεν φτάνουν για το πολίτη-δημότη. Ήδη, βέβαια, έχουμε κριθεί για αυτά που έχουμε κάνει ή δεν έχουμε κάνει.

Οι πολίτες, όμως, στις εκλογές του Μαΐου, θα μας κρίνουν με όρους εξέλιξης και διαφοροποίησης στον τρόπο δράσης και εφαρμογής των ιδεολογικών μας θέσεων και του επικαιροποιημένου προγραμματικού μας λόγου.

Η προσαρμογή σε πλαίσια με καινούργιους κανόνες και στενότητα χώρων θέλει εναλλακτικούς τρόπους σκέψεις από νέους ανθρώπους- και διευκρινίζω νέους στον τρόπο σκέψεις και όχι ηλικιακά.

Η πολιτικά επιτυχημένη διαδρομή του Φίλιππα Φίλιου, θα ήταν ευχής έργο, να ολοκληρωθεί με την υστεροφημία μιας μεγάλης προσωπικότητας όπως είναι ο ίδιος, και να δώσει τα εχέγγυα μιας παράταξης ενότητας, με βαθιές κοινωνικές ρίζες, να λειτουργήσει και να συνεχίσει, πλέον, με νέα πρόσωπα στην διεκδίκηση θέσεων ευθύνης».