Sun10202019

Last update12:09:49 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Η τρίτη έδρα της Άρτας «πόθος» του ΣΥΡΙΖΑ

  • PDF

ekloges nea dhmokratiaΣτις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά στην Άρτα με 14.548 ψήφους και ποσοστό 32,68%, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν η ΝΔ με 12.310 ψήφους και ποσοστό 27,66%. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ με 3.741 ψήφους και ποσοστό 8,4%, λίγο πίσω το ΚΚΕ με 6,26% και πιο πίσω η ΧΑ με 6,23%. Το ΠΟΤΑΜΙ πήρε στην Άρτα 4,34% και 1.933 ψήφους.

Συνεπώς, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως οι εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, φέρνουν προσδοκίες στο ΠΑΣΟΚ της Άρτας, αλλά και στο ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ, καθώς η μην Χρυσή Αυγή στην Άρτα δεν έχει δυναμική, οι δε ΑΝΕΛ φυλλορροούν, να κατακτήσει το ένα από τα τρία προαναφερθέντα κόμματα, την τρίτη έδρα ή απλά το ΠΑΣΟΚ να τη διατηρήσει. Κι αυτό γιατί εάν επαναληφθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν δύο έδρες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα υπόλοιπα δεν αρκούν. Αντίθετα εάν το ΠΑΣΟΚ κρατήσει τις δυνάμεις του, μπορεί να κερδίσει ξανά την τρίτη έδρα. Πόσο εύκολο όμως, γίνεται αυτό σήμερα, με τη διάσπαση του χώρου;

Τα ονόματα

Έναν συνάδελφό του βουλευτή, θα βρει στο ψηφοδέλτιο της Άρτας, ο νυν βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεφύλασσε μια ακόμα έκπληξη για τον Αρτινό Βουλευτή μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, δυσάρεστή ή ευχάριστη, απομένει να φανεί, τον πρώην «Ανεξάρτητο Έλληνα», πρώην ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο το 2012 στην Αχαΐα αλλά με καταγωγή από την Άρτα, Γιώργο Νταβρή.

Ο απόστρατος πτέραρχος Γιώργος Νταβρής ήταν από τους πρώτους που ξεκαθάρισαν την θέση τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι θα ψηφίσει Σταύρο Δήμα, γιατί προέχει όπως είπε, το εθνικό συμφέρον. Είπε όμως ακόμα και πως δεν θα πολιτευτεί στις επερχόμενες εκλογές, και πριν αλέκτορ φωνήσαι... τον έπεισε η ΝΔ και από αντιμνημονιακός που ήταν όταν πολιτεύτηκε με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» το 2012 και για δύο περίπου χρόνια, όσο ήταν ενταγμένος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Καμμένου, φοράει τώρα την «προβιά» του μνημονιακού και χρίζεται υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με την οποία λέγεται, πως δεν ασχολήθηκε καθόλου όσο ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, είχε την κοινοβουλευτική ευθύνη της συγκεκριμένης περιφέρειας. Τώρα βέβαια, θα θυμηθεί πως κατάγεται από την Άρτα!

Όπως όλα λοιπόν, δείχνουν το ψηφοδέλτιο της Άρτας της ΝΔ, κλείνει αφού πέρα του πρώην υφυπουργού και νυν βουλευτή Γ. Στύλιου, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Κώστας Παπασιώζος, θα κατέλθει για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και η δικηγόρος Ευ. Καραμπίνα θα ξαναείναι υποψήφια, συμπληρώνοντας το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Την τρίτη έδρα του Νομού πάντως, την έχει βάλει για τα καλά στο μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται, με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Βασίλη Τσίρκα και τον Κώστα Γκούντα, αλλά και με τους άλλους δύο που αναμένεται να επιλεγούν από την ΚΕ του κόμματος, μπορεί αν όχι μόνο να «χτυπήσει» αλλά και να διευρύνει την πρωτιά και δεν αποκλείεται να κερδίσει δύο έδρες.

Από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται η συμμετοχή πέραν του Χρ. Γκόκα και των Παν. Καραγιώργου, Δημ. Χαμπίπη, Ανδρέα Οικονόμου.

Στο ΚΚΕ τα ονόματα που προκρίνονται είναι του προέδρου της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλη Μπέτσα, του προέδρου του ΕΚΑ Ιωάννη Γάλλιου, αλλά και της Ρίτας Ζορμπά.

Τέλος στο «Ποτάμι» δεν υπάρχουν προς το παρόν εκείνες οι υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να συγκινήσουν τον κόσμο.