Sat05302020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Στ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι εγγυητής για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη»

  • PDF

8eodorakhs ian 2015«Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκείμενου η χώρα να έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε νέες. Έχουμε έτοιμες προτάσεις για κάθε σενάριο που θα προκύψει το βράδυ της Κυριακής. Προτάσεις που μπορεί να ξαφνιάσουν καθώς δεν είναι στη λογική που μέχρι σήμερα επικρατεί αλλά θα είναι με γνώμονα το καλό της χώρας και με στόχο να σχηματιστεί κυβέρνηση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα όπου πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του εκδήλωση το Ποτάμι.

Ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε στη σημασία που έχει για το κόμμα του όχι απλά η Τρίτη θέση στις εκλογές αλλά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκλογική επιρροή καταγράψει προκειμένου το Ποτάμι να συμβάλει στη δημιουργία κυβέρνησης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι επιμένει πολύ στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου καθώς μετά την συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενημερώθηκε ότι η οικονομία της χώρας αντέχει μεν, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση δε κι άρα δεν μπορεί να αντέξει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών.

«Η πολιτική αναταραχή που έχει προκληθεί έχει φτάσει την οικονομία μας στα όριά της και γι' αυτό το Ποτάμι από τη Δευτέρα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην έχουμε εκλογές. Θα κάνουμε το χρέος μας προς την πατρίδα», είπε ο κ. Θεοδωράκης. Όταν ρωτήθηκε όμως να αποκαλύψει ή έστω να περιγράψει τις προτάσεις που λέει ότι έχει έτοιμες για να σχηματιστεί κυβέρνηση ο αρχηγός του Ποταμιού περιορίστηκε στο να δώσει μόνο μερικές πολύ γενικές γραμμές. Έτσι σημείωσε ότι στόχος του Ποταμιού είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης πάση θυσία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο θα συμμετέχει σε αυτή.

«Χρειάζεται εθνική κυβέρνηση και θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, είτε μετέχουμε εμείς είτε όχι. Έχουμε πολλές προτάσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης για την επόμενη μέρα της χώρας. Εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις 5 Φεβρουαρίου όταν και θα έρθει στα χέρια μας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια ψήφος σε δυνάμεις με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό που πιστεύουν ότι η οικονομία μας είναι δυτικού τύπου. Όχι δηλαδή σε δυνάμεις που προτάσσουν μοντέλα σοβιετικά ή της λατινικής Αμερικής αλλά ταυτόχρονα θέλουν και τα λεφτά της Ευρώπης Επίσης χρειάζεται ψήφος σε δυνάμεις που μπορούν να φέρουν τη ανανέωση στο πολιτικό χάρτη της χώρας γιατί αλλιώς τα προβλήματα θα επιστρέψουν Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή τρίτη θέση. Είναι άλλο το 7% κι άλλο το 13%».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε απαντήσεις και σε όσους επικρίνουν το κόμμα του για απουσία ιδεολογικού υπόβαθρου χαρακτηρίζοντας ως «φερετζέ» για ορισμένους την ιδεολογία αλλά και ανεύθυνους όσους σήμερα κοιτάζουν το κομματικό τους συμφέρον είτε αυτοί είναι στη δεξιά είτε στην αριστερά.

Τέλος ο κ. Θεοδωράκης έδειξε αισιόδοξος ότι το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι κάτι θετικό για το Ποτάμι καθώς προέβλεψε ότι μεγάλο μέρος τους θα το εμπιστευτούν την Κυριακή. «Η αναποφάσιστοι είναι μια μεγάλη δύναμη και σίγουρα σκέφτονται το Ποτάμι. Το σημαντικό είναι να αυξηθεί η συμμετοχή και είναι τραγικό και αντιδημοκρατικό που η κυβέρνηση στέρησε την ψήφο από τους 18ρηδες. Εμείς προτείνουμε ψήφο από τα 16 γιατί οι εποχές άλλαξαν», υπογράμμισε.