Fri08232019

Last update12:34:45 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επίσκεψη χωρίς ειδήσεις

  • PDF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ

xaritshs espa«Με ζήλο και σε πείσμα των αντιδράσεων από το παλιό σύστημα εξουσίας, η κυβέρνηση έχει θέσει τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε νέα, πιο στέρεα, θεμέλια». Αυτό επισήμανε στην ομιλία του στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του, στην περιοχή, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια επίσκεψη η οποία ωστόσο δε συνοδεύτηκε από κάποια είδηση όπως αυτές προκύπτουν συνήθως από τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών καθώς ο αναπληρωτής Υπουργός αρκέστηκε περισσότερο στην καταγραφή προτάσεων και προβληματισμών από τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκε παρά δεσμεύτηκε για λύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ομιλία του που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας υπογράμμισε ότι, η κυβέρνηση, σε συνθήκες πολύ αντίξοες και με ανελέητο πόλεμο, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, κράτησε τη χώρα όρθια, έδωσε μάχες για την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και σημείωσε ότι «εκεί που διαφοροποιείται ριζικά η δική μας διακυβέρνηση είναι στο κοινωνικό μέτωπο. Εδώ μας χωρίζει χάος τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τις πολιτικές που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης».

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε σε τοπικά ζητήματα όπως αυτό της σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα και την Κακαβιά λέγοντας απλά ότι εξετάζονται δύο τρόποι χρηματοδότησης των έργων αυτών. Η μία είναι φυσικά το αναξιόπιστο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η δεύτερη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε ότι αφορά τη Μεταλλουργική και την Spider ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται προσεκτικά με σκοπό να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την καθεμία ενώ τέλος σε ότι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης δήλωσε σίγουρος ότι αυτό θα γίνει αποκλείοντας παράλληλα τα σενάρια των εκλογών.

Νωρίτερα ο κ. Χαρίτσης, επισκέφτηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το έργο που έχει υλοποιηθεί, μέχρι σήμερα, από το Φορέα, με στόχο την προστασία της μοναδικής βιοποικιλότητας και την ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Εθνικού Πάρκου, την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, τα τρέχοντα προβλήματα κ.λπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για έργα και δράσεις που οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), μπορούν με αποτελεσματικότητα να ολοκληρώσουν, καθώς διαθέτουν σχετική εμπειρία και επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να έχουν στην στήριξη της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι με κατάλληλο προγραμματισμό ενεργειών και συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και Υπουργείων, πόροι του ΕΣΠΑ πρέπει να διατεθούν για το περιβάλλον και την προστασία των φυσικών πόρων. Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, και στο σημαντικό έργο που μπορούν να παράσχουν οι ΦΔΠΠ σε τοπικό επίπεδο, αν υποστηριχθούν σωστά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 15:14