Fri08232019

Last update09:53:11 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Παρακαλώντας…

  • PDF

bourxasΑυτοδιοικητικός παράγοντας που παίρνει δημοσιογράφο και σχεδόν κλαίει, παρακαλώντας «να μην του το κάνει αυτό»... δηλαδή να σταματήσει να του ασκεί κριτική... γιατί και καλά, αυτός δεν έχει σχέση με μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα...

Ή να παίρνει και να ξαναπαίρνει τηλέφωνο άλλο δημοσιογράφο για να του κλαφτεί για τον ίδιο λόγο...

Τι σόι αυτοδιοικητικός παράγοντας είναι αυτός, θα αναρωτηθείτε ευλόγως...

Δυστυχώς, ένας από αυτούς που τιμά με την ψήφο του ο κόσμος, για πολλά χρόνια.

Το GDPR ασφαλώς και δε μου επιτρέπει να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το προξενιό

Η Τατιάνα Καλογιάννη και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ συναντήθηκαν για πρώτη φορά, την Πέμπτη, στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Το όλο σκηνικό, δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμιζε κάτι από προξενιό, με τη νύφη που πήγαινε στο σπίτι του γαμπρού. Ξυρισμένοι, γυαλισμένοι και με τα καλά τους ρούχα, τα μέλη της ΝΟΔΕ περίμεναν την... υποψήφια «νύφη» για να την γνωρίσουν, γιατί φαντάζομαι, πολλά από τα μέλη της ΝΟΔΕ μπορεί να μην την έχουν δει ούτε μια φορά στη ζωή τους την αντιπεριφερειάρχη και υποψήφια Δήμαρχο.

Όπως ευφυώς μου έλεγε ένας φίλος Νεοδημοκράτης προχθές, «ούτε αφίσες κολλάγαμε ποτέ με την Τατιάνα, ούτε παίζαμε καρπαζιές στη Νομαρχιακή, τα χρόνια τα παλιά»... Καλογιάννηδες μεν και οι δύο αλλά πώς λέμε Σταύρος; Καμία σχέση η Τατιάνα!

Πώς φτιάχνει ψηφοδέλτιο;

Στο προαναφερθέν προξενιό, «νύφη» και «γαμπρός» μπορεί να μην έχουν ειδωθεί ποτέ μεταξύ τους, «κουμπάρος» αναγκαστικά θα γίνει ο Θόδωρας και τη συμφωνία την έκαναν οι «γονείς» που στην προκειμένη περίπτωση, είναι το κόμμα!

Για να σοβαρευτώ λίγο τώρα, στόχος της Τατιάνας προχθές, πέρα από το να γνωρίσει όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ, ήταν και να «ψωνίσει» υποψήφιους...

Θα τους δει, θα τους τεστάρει, μπορεί να τους περάσει και καμιά μίνι συνέντευξη αλά μητρώο στελεχών... και θα πάρει όσους της αρέσουν. Εδώ, επειδή ο «Κλεισθένης» μίκρυνε πολύ τη λίστα των υποψηφίων των συνδυασμών, δεν έχει «θέλω να είμαι υποψήφιος» και θα του πει «περάστε!» ο επικεφαλής.

Κι επειδή η Καλογιάννη φημίζεται ως σκληρή τεχνοκράτισσα, βλέπω να περνά τους «γαλάζιους» από σκληρά γυμνάσια! ΟΥΚ κι έτσι... Το νου σας, «ρεμάλια»!

Παίζει τέλος και αυστηρό ηλικιακό κριτήριο... Έτσι, φέρεται να «έκοψε» η Τατιάνα ήδη, δημοτικό σύμβουλο του Γκόντα, ζητώντας του αν θέλει, να βάλει το γιο του υποψήφιο.

Έτσι βέβαια, θα πρέπει να κάνει την καμινάδα του τζακιού, το λογότυπο της παράταξης, αλλά τι να κάνουμε; Όπως μπορεί ο καθείς!

Είδε τον Άρη

Την περασμένη Δευτέρα, συναντήθηκε η Καλογιάννη με τον Άρη το Μπαρτζώκα.

Του ζήτησε να συνεργαστούν προεκλογικά, να δέσει δηλαδή, ο μετεωρολόγος, το «Γιάννενα Τώρα» στο «άρμα» της ΝΔ.

Η απάντηση του καθηγητή ήταν η αναμενόμενη: «δεν αποφασίζω εγώ, αλλά η παράταξη».

Της έδωσε τελικά, το περισσότερο που μπορούσε: μια χαλαρή δέσμευση πως σε περίπτωση που περάσει η Τατιάνα στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μπορεί και να δώσει «γραμμή» υπέρ της.

Όμως καθηγητή μου, το ξέρεις, πως δεν είναι πρόβατα οι ψηφοφόροι. Και δη οι ψηφοφόροι μιας παράταξης σαν τη δική σας που είναι και λέει ότι είναι, ανεξάρτητη.

Τα σκ@τ@ του βιολογικού

Η γνωστή κόντρα για τον βιολογικό καθαρισμό της Κρύας, ανάμεσα στη δημοτική αρχή του Πλιάκου και τον Χρυσοστόμου, της ΔΕΥΑΙ, επανήλθε, επειδή η λυματολάσπη... «ξεπόρτισε» από το εργοστάσιο του βιολογικού και κατέβηκε για μπάνιο στον Καλαμά, μέσω της τάφρου της Λαψίστας.

Προφανείς οι ευθύνες της ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή του Πλιάκου κάνει επανάσταση με τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης των σπιτιών της Ελεούσας που αρνείται να πληρώσει στη ΔΕΥΑΙ και ο σουρεαλισμός χτυπάει «κόκκινο» στον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού.

Σε ό,τι αφορά όμως, τη λυματολάσπη, υπάρχει ένας εργολάβος στη μέση που αναρωτιέμαι αν έχει ευθύνες για το χάλι που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες την Τετάρτη.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι πως για διαφορετικούς λόγους, δε μπορούν να αναφερθούν σε αυτόν, ούτε οι μεν ούτε οι δε...

Στο Μέτσοβο νέος...

Ούτε Τσομπίκος, ούτε Τζαφέας στο Μέτσοβο, λέει η ΝΔ και ετοιμάζει νέο πρόσωπο για Δήμαρχο – όχι για υποψήφιο – αφού και ο Αντετοκούμπο να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στην πατρίδα του Αβέρωφ, δεύτερος θα βγει, πίσω από τον χρισμένο «δεξιό» υποψήφιο...

Η ιδέα βέβαια, λέγεται πως δεν πολυαρέσει στο Νεοδημοκρατικό κόσμο του Μετσόβου αλλά αν κρίνουμε από τα Γιάννενα, θα γίνει ό,τι πει το κόμμα.

Οι Καρανίκες

Τι στα Γιάννενα, τι στο Μέτσοβο, η ΝΔ παραδίδει μαθήματα στρατηγικού σχεδιασμού, τύφλα να 'χει ο Καρανίκας!

Οι άνθρωποι δίνουν... ρεσιτάλ πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας, τόσο που μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, νόμιζαν ότι ο Νίκος ο Γκόντας, δεν θα ανακοίνωνε υποψηφιότητα!

Για τέτοιους πολιτικούς... «εγκέφαλους» μιλάμε.

Τώρα, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, διαδίδουν μεταξύ τους, ότι ο Γκόντας θα κάνει πίσω τελικά! Θα αποσύρει το ενδιαφέρον του, για χάρη της Τατιάνας!

Ένα ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, η γυναίκα, το δίνω, αν και δύσκολα, εδώ που φτάσαμε. Αλλά αν ο Γκόντας το σκεφτεί, και μόνο, τον έφαγαν οι δικοί του!

Στο «σπίτι» του Δία

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και στο Δήμο Δωδώνης.

Μετά από μια μάλλον άχρωμη θητεία του Χρήστου του Ντακαλέτση, στην αρχή της προεκλογικής κούρσας, χάνει έναν πρώην αντιδήμαρχο που ανακοίνωσε προχθές, την υποψηφιότητά του.

Από την άλλη, Κώστας Κατσανάκης και Γιάννης Μπούκας δηλώνουν πανέτοιμοι για να διεκδικήσουν το Δήμο Δωδώνης για μια ακόμα φορά, και το «ματσάκι» ζεσταίνεται στην πατρίδα του Δωδωναίου Διός...

Ο Κυριάκος θέλει...

Ο Κυριάκος θέλει την επικράτηση της ΝΔ και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Αυτός είναι ο στόχος του κόμματος, ανέφερε ο πρόεδρος Μητσοτάκης από την Πάτρα, σε εκδήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι οι περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό πρόσημο και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί νικήτρια και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και θα τα καταφέρουμε» είπε.

Κι εγώ θα ήθελα να 'μουν στη Χαβάη κάτω από ένα κοκοφοίνικα να πίνω Mojito αλλά δεν το λέω δημόσια κιόλας...

Το τρένο της Ελεούσας

Στις... «έκτακτες ανάγκες και ειδικές δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου» για τα έτη 2017-2019, και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ 530 της Περιφέρειας Ηπείρου και από τον κωδικό «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2019», ένα χρηματοδοτικό εργαλειάκι... δια πάσαν νόσον... που καλύπτει από φυσικές καταστροφές μέχρι ταξίδια στη Μάλτα ας πούμε... θα χρηματοδοτήσει μέρος των χριστουγεννιάτικων δράσεων στο Δήμο Ζίτσας.

Ναι, καλά διαβάσατε...

Ο Δήμος Ζίτσας δε μπορεί να κάνει το κουμάντο του για να βρει 16.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του και απευθύνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, να του δώσει τα λεφτά από τις «έκτακτες ανάγκες»... γιατί ως γνωστόν, τα Χριστούγεννα ενέσκηψαν στην περιοχή, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα φέτος... και ο Δήμος Ζίτσας δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί!

Μπορεί να ειρωνεύομαι την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας που ελήφθη κατά πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης, με εισήγηση της δημοτικής αρχής ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά το θέμα είναι εξοργιστικό, τουλάχιστον...

Γνωρίζουμε όλοι, τις καλές σχέσεις Καχριμάνη – Πλιάκου, παλαιόθεν, πολιτικό παιδί του πρώτου ο δεύτερος και καλός... «μαθητής» της αυτοδιοικητικής «σχολής» Καχριμάνη αλλά άλλο να εντάσσει ο Περιφερειάρχης ένα έργο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας ας πούμε, στο ΕΣΠΑ και άλλο να του δίνει 16.000 ευρώ για να βάλει το «Βολίδα» να κόβει βόλτες στην Ελεούσα, για 15 μέρες. Μέρα – από τρεις ώρες τη μέρα - και χιλιάρικο!

Όλα έχουν ένα όριο κύριοι, αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν το Χριστό τους!