Sat05302020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ευσεβείς πόθοι

  • PDF

bourxasΗ πιο συναρπαστική προεκλογική περίοδος των τελευταίων πολλών ετών για το Δήμο Ιωαννιτών, είναι σε εξέλιξη...

Αν και ακόμα, δεν έχει σχηματοποιηθεί το πλάνο των υποψηφίων Δημάρχων και των συνδυασμών τους, επιχειρείται να μειωθεί ο αριθμός των παρατάξεων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Έτσι, στο μυαλό των «Καλογιαννικών» και των στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ της ΝΔ, ο Γκόντας θα αποσυρθεί οσονούπω...

Από την άλλη, πλευρά, από κύκλους του Δημαρχείου, διαδίδεται εντόνως πως η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, είναι ήδη κομμάτια και πως τα... «παρτάλια» της ετοιμάζονται να μοιραστούν οι τάδε και οι δείνα...

Με τον Ελισάφ δυσκολεύονται λίγο, να τον βγάλουν από τη μέση αλλά δεν τους φοβάμαι, κάτι θα σκεφτούν και γι' αυτόν...

Κι άλλη φαντασία...

Με πιθανότατη την προσάρτηση των παρατάξεων του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στο σχήμα της Τατιάνας Καλογιάννη, στη θεαματικότερη πολιτική κίνηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας, μένουν δύο «μονομάχοι» στις εκλογές του Μαΐου για το Δήμο Ιωαννιτών, Μπέγκας – Καλογιάννη και οι εκλογές τελειώνουν από την πρώτη Κυριακή...

Το εντελώς... αληθοφανές σενάριο που περιέγραψα, ελπίζω πως δεν ενδημεί στα «κεφάλια» - τα άδεια... - όσων ασχολούνται με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί τότε, είμαι βέβαιος, έχουμε να ακούσουμε ως το Μάιο, ακόμα, απίστευτες παπάρες!

Πάει συνέδριο ο Γκόντας

Ούτε αυτή τη βδομάδα θα κάνει την αναμενόμενη συνέντευξη τύπου, ο Νίκος ο Γκόντας, αν και αναμένεται. Όσο καθυστερεί, δίνει τροφή στα σενάρια που περιέγραψα, χωρίς να υπάρχει περιεχόμενο βέβαια...

Οι προσωπικές του υποχρεώσεις και ευχάριστα γεγονότα, τον κρατούν μακριά από την πόλη αυτές τις μέρες και την Παρασκευή, μαθαίνω πως θα παραστεί στο συνέδριο της ΝΔ, στην Αθήνα.

Εκεί φαντάζομαι, θα τον κοιτούν με... μισό μάτι οι υπόλοιποι σύνεδροι, όσοι τουλάχιστον γνωρίζουν το παρασκήνιο... των Ιωαννίνων.

Όλα καλά στου... Άρη

Σε αντίθεση με ό,τι έχω περιγράψει κατά καιρούς κι εγώ, δεδομένων των κατά καιρούς, ξαναλέω, συνθηκών, η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» διάγει ίσως, την ηρεμότερη περίοδο των τελευταίων ετών.

Μόνη ίσως διαφοροποίηση στο εσωτερικό της παράταξης είναι η επιλογή της έντασης με την οποία θα αντικρούσει αντιπολιτευτικά η παράταξη, διάφορες αποφάσεις ή δράσεις της δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα το θέμα του ΣΒΑΚ και της πεζοδρόμησης της Αβέρωφ. Αν και ανέμενα να το σηκώσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο Μπαρτζώκας, όπως έκανε στο facebook το μέλος της γραμματείας του «Γιάννενα Τώρα» Ν. Βούστρος, ο Άρης ασχολήθηκε με τη δημοσιότητα της εκδήλωσης και μόνο, και όχι με την ουσία της πρότασης.

Ένα νωχελικό δημοτικό συμβούλιο

Στο δημοτικό συμβούλιο από την άλλη, ο Μπαρτζώκας στάθηκε καλά σε σχέση με τους άλλους επικεφαλής, απέναντι στη δημοτική αρχή, για το θέμα του τεχνικού προγράμματος έργων.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι το κατ' εξοχήν θέμα για την άσκηση αντιπολίτευσης αλλά φάνηκε πως όλοι – πλην Μπαρτζώκα - έχουν το μυαλό τους στις εκλογές, ίσως και στη συνεργασία τους με την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών... Το πιάσατε το υπονοούμενο, φαντάζομαι...

Ήταν τόσο νωχελική η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2019 που ο Γιάννης ο Λιόντος, ο αντιδήμαρχος έργων, μου έλεγε πως προετοιμάζονταν για μάχη κι οι αντίπαλοι κατέβηκαν στο πεδίο με νεροπίστολα...

Ο δε Μανταλόβας έφερε μαζί του πυρηνικά όπλα...

Η παλιά γνωστή «δεξιά»

Η αγαπημένη... ΝΔ δεν ξεχνά πως είναι ένα καθεστωτικό κόμμα, όπως το πάλαι ποτέ, κραταιό ΠΑΣΟΚ...

Όσο λίφτινγκ και να της κάνει ο Κυριάκος, όσο νέο κόσμο και να βάλλει στο κόμμα ο πρόεδρός της, τα χούγια δε φεύγουν.

Ανώτατα κομματικά στελέχη ανέλαβαν στην αρχή, με το καλό, να μεταπείσουν οργισμένα μέλη του κόμματος που αρνούνται να συμφωνήσουν με την επιλογή της Τατιάνας Καλογιάννη... Η προσπάθεια απέτυχε, σε γενικές γραμμές.

Τώρα, επανέρχονται με το άγριο. Επιστρατεύουν απειλές και αύριο ενδεχομένως, καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΣΔΟΕ και στο Θεό τον ίδιο, αν χρειαστεί.

Με κάποιους η παλιά συνταγή θα πιάσει. Με τους περισσότερους ωστόσο, είμαι βέβαιος, όχι και είναι μεγαλύτερη η ζημιά που θα γίνει.

Το κλοτσοσκούφι της ΝΔ

Σε ό,τι αφορά τώρα, την υποψήφια της ΝΔ στα Γιάννενα, έχω την αίσθηση πως το κόμμα κεντρικά δεν θα βγει για να πει ότι η εκλεκτή μου είναι η νυν αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου.

Ενδεχομένως έχουν μετρήσει τις αντιδράσεις της βάσης και πιθανά, με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας της υποψήφιας Δημάρχου, δεν θα ανακοινώσουν στηρίξεις για τα Γιάννενα και συνολικά, για Δήμους πέραν των δύο μεγάλων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Δεν αποκλείω δηλαδή, να προβάλλει σύντομα και η Τατιάνα Καλογιάννη, τον... ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξής της.

Με αυτά που έχουμε δει ως τώρα, δεν το θεωρώ απίθανο να ακουστεί κι αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση, θα βγει εκτεθειμένη - ξανά – η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που πήρε απόφαση υπέρ της υποψηφιότητας Καλογιάννη. Who cares όμως, αφού την τοπική οργάνωση την κατάντησαν από μόνοι τους, κλοτσοσκούφι...

Τα μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ έγιναν μαριονέτες που τις κουνάει κατά πως θέλει ο Λευτέρης και οι «κολλητοί» του.

Προς το παρόν, αυτά τα δυσάρεστα θέματα δεν απασχολούν τον κόσμο της ΝΔ. Τώρα έχουν να σκεφτούν το συνέδριο του κόμματος και τις selfies που πρόκειται να βγάλουν, με τις φίρμες της ΝΔ, επί διήμερο...

Ανακοίνωσε τους πρώτους ο Ριζόπουλος

Ο πρώτος υποψήφιος Περιφερειάρχης που ανακοινώνει ένα σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου του, έγινε χθες, ο Σπύρος Ριζόπουλος – χρόνια του πολλά, με καθυστέρηση...

Σχεδόν το ένα τρίτο του ψηφοδελτίου, αν δεχτούμε πως θα ξεπεράσει, όπως του δίνει ο νόμος το δικαίωμα, το όριο των 51 υποψηφίων που είναι το μίνιμουμ που προβλέπεται.

Ο Ριζόπουλος βρίσκεται αρκετά... κλικ πιο μπροστά από τους ανθυποψηφίους του, χωρίς αυτό να προδικάζει κάτι ή να σημαίνει τίποτα σε σχέση με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Απλά τονίζει μια μεθοδικότητα με την οποία κινείται όλο αυτό το διάστημα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

«Ανεξάρτητος» κι ο Ζάψας;

Αποφεύγω να κακοκαρδίσω το φίλο μου το Ζάψα, τον τελευταίο καιρό.

Σε μια τηλεοπτική μας συζήτηση όμως, είπε κάποια πράγματα σε σχέση με το πώς θα αντιμετωπίσει στο εξής το ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, στηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, που σχολιάστηκαν αρνητικά στο διαδίκτυο.

Έως και bullying μπορώ να το χαρακτηρίσω, το ό,τι ειπώθηκε.

Τι είπε ο Γιώργος;

Ότι δεν θα είναι ένας άβουλος, αγόμενος και φερόμενος... κομματικός υποψήφιος αλλά θα έχει άποψη για όλα, ακόμα και αν συγκρούεται με την κυρίαρχη θέση του Κόμματος.

Αυτό ακούγεται κάπως, για έναν άνθρωπο που πάσχισε όσο ο Ζάψας, προκειμένου να πάρει την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται...

Εν αναμονή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, για την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, τελεί ο «πράσινος» κόσμος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Κυριακή και αναμένεται πως θα ανακοινωθεί το μεγάλο κομμάτι του ψηφοδελτίου των Ιωαννίνων, σαν έτοιμο από καιρό.

Γάτσιος, Κασσής, Ζαρπαλάς, Μανταλόβας και Γκόλας εκτιμάται πως θα ανακοινωθούν μεθαύριο, καθώς όποιες πιθανότητες υπήρχαν να κατεβάσει στα Γιάννενα υποψήφιο το ΚΙΔΗΣΟ ή η ΔΗΜΑΡ, ξεκόπηκαν πριν από λίγες ώρες.

Απλά υπάρχει η πιθανότητα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει την τροπολογία για την ποσόστωση στις γυναίκες με το 40%, τότε να αναγκαστεί το ΚΙΝΑΛ να κάνει αλλαγές, ενδεχόμενο που δεν είναι καθόλου καλό.

Υπάρχει η πιθανότητα από την άλλη, να αφήσει η Χ. Τρικούπη τα Γιάννενα με τους πέντε άνδρες και να μην καλύψει ο Νομός μας την ποσόστωση – ούτως ή άλλως το μέτρο εξετάζει το σύνολο των υποψηφίων για ένα κόμμα, σε επίπεδο επικράτειας - αν περάσει τελικά η τροπολογία, γιατί θεωρείται πως δεν πρέπει να χαλάσει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο.