Wed08212019

Last update12:05:41 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Έτοιμη επτάδα για τα Γιάννενα!

  • PDF

bourxasΘα ξεκινήσω με ΚΙΝΑΛ σήμερα, μιας και έχει την τιμητική του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα ορισμένων εκ των υποψηφίων βουλευτών που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος πανελλαδικά.

Το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ολόκληρο, αφού φαίνεται πως οι κομματικοί κατέληξαν και στις δύο γυναίκες που αν δεν αλλάξει τελικά η ποσόστωση από 30 σε 40%, θα χρειάζονται μόνο, για τη γιαννιώτικη επτάδα.

Η Διευθύντρια των φυλακών Σταυρακίου, Έλενα Αγαπητού και η Μαργαρίτα Ζήκου (ΚΙΔΗΣΟ) θα είναι κατά τις τελευταίες πληροφορίες μου, οι δύο γυναίκες που θα ανακοινωθούν, χωρίς να είναι και απόλυτα σίγουρο πως οι δύο συγκεκριμένες γυναίκες θα συμπεριληφθούν στο τέλος και στο ψηφοδέλτιο...

Κρατήστε το αυτό, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες προς το παρόν...

«Σύννεφα» στο ΚΙΝΑΛ

Ωστόσο, κάποια «σύννεφα» άρχισαν να φαίνονται στο ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες μέρες.

Μία η υποψηφιότητα του ΓΑΠ στην Αχαΐα που δεν την πολυθέλει η Φώφη, για να επανεκλεγεί ο άνθρωπός της στην Πάτρα – ο νυν βουλευτής Παπαθεοδώρου – μία οι συγκρούσεις με τη ΔΗΜΑΡ για διάφορα θεματάκια, έχουν βαρύνει το κλίμα, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής.

ΟΙ ΓΑΠικοί απειλούν πως αν δεν κατέβει στην Πάτρα υποψήφιος ο πρώην Πρωθυπουργός, θα το τραβήξουν στα άκρα, και απειλούν ακόμα και να το διαλύσουν το «μαγαζί»...

Χαμός στην Άρτα

Για το ψηφοδέλτιο της Άρτας ας πούμε, έγιναν μύλος τις τελευταίες ώρες, στην Εκτελεστική Γραμματεία της Πέμπτης, και αναμένεται να αποτελούσε το κύριο θέμα της αντίστοιχης συνεδρίασης, το απόγευμα της Παρασκευής, γιατί οι Φωφικοί δεν θέλουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, τον καλό συνάδελφο, δημοσιογράφο, Χρήστο Μέγα!

Ο άνθρωπος εν τω μεταξύ, είχε το οκ και κινούνταν ως υποψήφιος εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του – είχα γράψει πριν από πολύ καιρό πως θα είναι υποψήφιος στην Άρτα.

Δεν αποκλείεται ο Χρήστος ο Γκόκας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κουμπάρος της Φώφης, που φαντάζει ως η πιο δυνατή υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της μιας έδρας από την τριεδρική Άρτα, να φοβήθηκε το Μέγα και να έβαλε το μηχανισμό να λειτουργήσει έτσι, ώστε ουσιαστικά να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα... και στον ίδιο του τον εαυτό, θα έλεγα εγώ!

Δεν τον έχω για τέτοιον τον άνθρωπο, αλλά για την ώρα, δε μου περνάει κάτι άλλο από το μυαλό.

Ο Μέγας εν τω μεταξύ, είναι και τομεάρχης εργασίας του κόμματος και ένα πρόσωπο αναμφίβολα που δίνει μια άλλη αίγλη στο ΚΙΝΑΛ, πανηπειρωτικά.

Αλλά φαίνεται πως οι παλιές ασθένειες δε λένε να αφήσουν ήσυχο το ΠΑΣΟΚ (όχι το ΚΙΝΑΛ)!

Θα κάνω μπούγιο...

Σκέφτομαι το πρωί της Κυριακής, να πιω τον καφέ μου και να πάω στο ξενοδοχείο Du Lac...

Αν κρίνω από το κάλεσμα του Λάζαρου του Νάτση, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης, προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», δεν υπάρχουν καταστατικές δεσμεύσεις ή άλλες διακριτικές σημάνσεις που να ξεχωρίζουν όσους έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αυτή τη... γιορτή της δημοκρατίας... επομένως, μπορώ κάλλιστα κι εγώ, να δηλώσω φίλος της παράταξης.

Να μαζέψω κι ένα... μπούγιο από φίλους που ψάχνουμε να βρούμε πως θα περάσουμε το Κυριακάτικο πρωινό μας και να κατηφορήσουμε προς το όμορφο, παραλίμνιο ξενοδοχείο.

Το μπούγιο που θα κάνουμε θα είναι υπέρ της αυτόνομης καθόδου της παράταξης και της υποψηφιότητας για τη Δημαρχία, του Λάζαρου του Νάτση.

Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το ρεύμα που θα πείσει την ολομέλεια να σταθεί δίπλα στη δική μας άποψη...

Χαλλλαρά!

Το θεατρικό σενάριο που περιέγραψα στοχεύει κατ' αρχάς, στο να δείξει πως εφόσον δε «δένεται» – αν όντως είναι τόσο χαλαρή όσο παρουσιάζεται η όλη συνεδρίαση – με αυστηρούς καταστατικούς όρους η ολομέλεια της Κυριακής, μπορεί άνετα ο Νάτσης και περί αυτόν να επιβάλλουν την άποψή τους (θυμίζω εδώ κατ' αντιστοιχία, πως στο «Γιάννενα Τώρα» δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του αρχηγού της παράταξης, τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν μόνο το εγγεγραμμένα μέλη, έστω και αυτά που ήταν εξαφανισμένα εδώ και μερικά χρόνια και επανεμφανίστηκαν για να εκλέξουν ή να επανεκλέξουν αρχηγό...).

Και δεν υποστηρίζω πως αυτό είναι κακό, δείχνει απλά πόσο... χύμα ήταν πάντα τα «συντρόφια»...

Ο Νάτσης δεν είναι Μπασιούκας

Να πάμε τώρα, στην πρωτοβουλία της σύγκλησης της ολομέλειας...

Προβλεπόμενη και ολόσωστη απόφαση, λέω εξαρχής...

Γιατί, τι κάνει ο Νάτσης; Λέει απλά: «σύντροφοι, έχω μία παράταξη. Πριν από κάθε τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το κόμμα στο Δήμο Ιωαννιτών, οφείλετε να ακούσετε την παράταξη. Κι όταν μιλήσει και η παράταξη, τότε αποφασίστε!».

Ζητάει δηλαδή ο Νάτσης, να γίνει ό,τι δεν έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Εκεί, το κόμμα αποφάσισε Ζάψα. Οι βουλευτές της Ηπείρου και οι Νομαρχιακές Επιτροπές συμφώνησαν, γιατί τους βόλευε... και πήραν την απόφαση, την οποία τέσσερις ημέρες μετά, ήλθε εντελώς προσχηματικά να επικυρώσει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Ήπειρος Ανατροπής». Με μια κατά πλειοψηφία απόφαση δηλαδή, όσοι δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα, γιατί είτε δεν θα είναι καν υποψήφιοι είτε θα είναι υποψήφιοι στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσισαν την αυτοκατάργηση της «Ήπειρος Ανατροπής» και την απορρόφησή της από μια νέα παράταξη, με αρχηγό το Ζάψα.

Επειδή λοιπόν, ο Νάτσης δεν είναι Μπασιούκας και όπως φαίνεται, επιθυμεί να διεκδικήσει την εκ νέου εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, γίνεται ό,τι γίνεται...

ΣΥΡΙΖΑ δια τρία!

Την απόφαση της ολομέλειας δεν θα μπορούσε να προδικάσει ο Νάτσης, γι' αυτό και ήταν προσεκτικός στις απαντήσεις του, στη συνέντευξη της Πέμπτης.

Δε μπορεί να προεξοφλήσει πως στη συνεδρίαση της Κυριακής, θα πάνε μόνο όσοι τον γουστάρουν και εγώ με τους δικούς μου... γι' αυτό και κράτησε πισινή.

Έριξε και το «φαρμάκι» του στον Ελισάφ, συγκρίνοντάς τον με το φίλο μου, το Χρήστο τον Πατσούρα, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Όπως και να το κάνουμε, τα μεγέθη που προσδοκά να καταγράψει και ο ένας και ο άλλος, δεν είναι συγκρίσιμα αλλά σκόπιμα έγινε από το Νάτση, η ταύτιση των δύο, για να μειώσει τον καθηγητή.

Στο πιθανό ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το σενάριο της στήριξης Ελισάφ από το ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα θα κοπεί στα τρία.

Γιάννενα, Άρτα, Ηγουμενίτσα

Μιλώντας για Δήμο Ιωαννιτών, αναρωτιέμαι τι γίνεται με την απόφαση του ΚΙΝΑΛ...

Ως εχθές, το τοπικό ΚΙΝΑΛ αγνοούσε την εξέλιξη της υπόθεσης «στήριξη υποψηφίου Δημάρχου», αν και για την Άρτα και για την Ηγουμενίτσα, το κόμμα έλυσε τους γρίφους στους αντίστοιχους Δήμους.

Κι αν στην Ηγουμενίτσα, το πράγμα ήταν ελαφρώς πιο εύκολο - ωστόσο χρειάστηκαν οι διπλωματικοί χειρισμοί της επιτροπής ψηφοδελτίων για να φέρουν κάτω από μία υποψηφιότητα τους διάφορους ενδιαφερόμενους – στην Άρτα, όπως υπονόησα και στα «Δήγματα» της Τρίτης, παρ' ολίγον να τα κάνει μαντάρα, η λεγόμενη «επιτροπή Καμίνη».

Τελικώς «ξύπνησαν» την τελευταία στιγμή και οδηγήθηκαν στην πιο βατή επιλογή, του πρώην Δημάρχου, Γ. Παπαλέξη, αποφεύγοντας να πάνω διασπασμένοι, από τα... αποδυτήρια.

Για τα Γιάννενα τώρα, απορώ γιατί η τελική απόφαση αργεί, αν και τα δεδομένα δεν επιτρέπουν στήριξη σε κανέναν υποψήφιο...

Δεν καίει η λάμπα!

Στην είσοδο της πόλης, μπροστά από το Γιαννιώτικο Σαλόνι, εδώ και μέρες, δε λειτουργεί ο φωτισμός, κατά μήκος του δρόμου.

Για εμάς που μένουμε στην περιοχή, δε λέω, είναι ρομαντικά! Χαλάλι των υπευθύνων, ας το αφήσουν έτσι για πάντα... Και για οικονομία...

Αλλά οι έρμοι οι τουρίστες που θα έλθουν αυτές τις μέρες στην πόλη μας, δεν θα σκιαχτούν από τα σκοτάδια;

Έλα Αλέκο!

Πάνε πάνω από δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις που είχε να εμφανιστεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Περιφερειάρχης Αλέκος.

Είχε ως χθες, αντίστοιχες μέρες, να καθίσει μπροστά σε μικρόφωνα και να κάνει δηλώσεις για το κασκαβάλι, τη φέτα, την κτηνοτροφία και για τα άλλα αγαπημένα του θέματα, ως εχθές, ημέρα που έλαβε χώρα η ημερίδα της Περιφέρειας για τα τυροκομικά προϊόντα και τα είπε μαζεμένα ο Αλέκος.

Και για τις επόμενες μέρες πάντως, αναμένεται overdose από Αλέκο, καθώς τη Δευτέρα έχουμε συνέδριο ΕΝΠΕ και την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι.

Εκεί μπορεί να δούμε και για πρώτη φορά δημόσια, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, την Τατιάνα Καλογιάννη.