Mon06012020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Συνεχίζει τις συναντήσεις της ενόψει εκλογών η Τ. Καλογιάννη

  • PDF

kalogiannh-ergatesΜια σειρά από επισκέψεις και περιοδείες είχε το πρόγραμμα της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη, τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικότερα, η κ. Καλογιάννης είχε συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Παππάς, επεσήμανε την αναγκαιότητα εμπέδωσης κουλτούρας συνεργασιών στα συμβαίνοντα στο Δήμο, μιας και η νέα πραγματικότητα της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου, την καθιστά εργαλείο ουσιαστικών συγκλίσεων, όπως είπε.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε μια ουσιαστική και εκτενής ανάλυση σχετικά με τους Πολεοδομικούς και Χωροταξικούς Σχεδιασμούς του Λεκανοπεδίου, το Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και την γενικότερη προστασία και αιεφορική διαχείριση του λιμνιαίου οικοσυστήματος. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα υποδομών της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της επέκτασης της Ιονίας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Με το Διοικητή και το Σύλλογο Εργαζομένων το Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η κ. Καλογιάννη είχε την Τετάρτη, δύο εποικοδομητικές συναντήσεις. Ο Διοικητής του ιδρύματος Β. Τσίκαρης ενημέρωσε τα μέλη της Παράταξης «Ιωάννινα_2023» για τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο Νοσοκομείο, για τις ανάγκες για ίδρυση νέων κλινικών και την πολύ καλή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων τόνισε στην Τατιάνα Καλογιάννη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το μη επαρκές μόνιμο προσωπικό, από την ελλιπή χρηματοδότηση καθώς επίσης και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τη σημερινή Δημοτική αρχή (αδέσποτα, πράσινο – εξωραϊσμός περιβάλλοντα χώρου Νοσοκομείου, ελλιπής φωτισμός, αποχιονισμός, κλπ).

Η Τατιάνα Καλογιάννη αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην επέκταση του Νοσοκομείου, στη κατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου και στη βούλησή της, ως αυριανή Δημοτική Αρχή να γίνει πράξη η πραγματικά λειτουργική διασύνδεση της πόλης με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε μέσω της συνεργασίας αυτή να λύνονται άμεσα, όποια προβλήματα ανακύπτουν με μοναδικό στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε πρότυπο Νοσοκομείο με άριστες παροχές.

Στο εργοταξίο του Δήμου Ιωαννιτών

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνάντηση με την κ. Καλογιάννη, κατέθεσαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθώς και την ανησυχία τους σε περίπτωση ιδιωτικοποίησής της καθαριότητας του Δήμου.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, στη συζήτηση που ακολούθησε τους διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ θα χαθεί καμία απολύτως θέση εργασίας, αλλά επιφυλάχθηκε να γίνει μία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εάν μετά από τεχνικοοικονομική μελέτη προκύψει ότι αυτή θα ωφελήσει την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον δημότη. Σε κάθε περίπτωση ό,τι πρόκειται να γίνει, θα γίνει, με τη συνεχή συνεργασία και διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων. Ο κανονισμός Λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα εφαρμοστεί ως έχει ή με ενδεχόμενες βελτιώσεις. Ακόμη συμφώνησαν ότι πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει η ανακύκλωση αλλά και η συστηματική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – των δημοτών ως προς τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί ΜΟΝΟ με τη ενεργή συμμετοχή όλων μπορεί να προκύψει το σωστό και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, η κ. Καλογιάννη είχε συναντήσεις με το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου και με μέλη του Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων Budo.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 19:09