Wed08212019

Last update12:05:41 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Kριτική αλλά και προτάσεις

  • PDF

ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΓΚΟΝΤΑ

Gontas-NEW-2019Συνδυασμό κριτικής έναντι της δημοτικής αρχής και προτάσεων για προγραμματικές θέσεις, επιλέγει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», 50 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές κι ενώ όπως επαναλαμβάνει συνεχώς, ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος, η κοινωνία αντιμετωπίζει τα δικά της πολύ σοβαρά προβλήματα.

Στην πραγματικότητα αυτή, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» έρχεται να απαντήσει με μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό που είναι η απόφαση των μελών της παράταξης να μην προβούν στο άνοιγμα εκλογικού κέντρου αλλά αντί αυτού να διαθέσουν το χρηματικό ποσό στα συσσίτια απόρων της Μητρόπολης και στην Ιερά Μονή Δουραχάνης. «Δεν είναι εποχή για σπατάλες και περιττές πολυτέλειες, με αυτή την απόφαση στέλνουμε μήνυμα για περιστολή των περιττών δαπανών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας.

Η ΔΕΥΑΙ

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, εστίασε την κριτική του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ).

Ο κ. Γκόντας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ για αδιαφορία και ανικανότητα μιλώντας για μια νέα υπόθεση που έχει να κάνει με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αναβάλλει την έκδοση οριστικής πράξης για έγκριση του σχεδίου σύμβασης, για την κατασκευή του μεγάλου έργου αποχέτευσης («Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων»), διότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δεν πληροί τον φάκελο και τον έστειλε για έγκριση στο Δικαστήριο χωρίς να περιλαμβάνονται σ' αυτόν ουσιώδη για την έκβαση του ελέγχου στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, είναι η καθυστέρηση των έργων κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ύψους 24.180.000. «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά απεμπολούνται συμφέροντα της πόλης και από αδιαφορία και ανικανότητα από την ΔΕΥΑΙ και την Δημοτική Αρχή, κινδυνεύει να τιναχτεί όλο το έργο στον αέρα. Ένα έργο που επί ημερών μας είχε προετοιμαστεί και που μέχρι σήμερα καρκινοβατεί» είπε ο κ. Γκόντας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την εμπλοκή στην αναγνώριση της έκπτωσης συνεπείας του 15%, για την οποία η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προχωρά με «εντέλλεσθε» από τον αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου προς τους υπαλλήλους, ενέργεια που μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τα στελέχη της επιχείρησης. «Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΙ τους λένε αυτό που τους είπαμε κι εμείς: ή δε θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο ή κάτι αντίθετο... είναι μια ανικανότητα. Οι ασκήσεις επί χάρτου υποκρύπτουν είτε πλήρη αδιαφορία ή αδυναμία...» τόνισε ο κ. Γκόντας.

Προτάσεις

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα της πόλης, ο κ. Γκόντας δεσμεύτηκε για καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του εργοταξίου, με τη δημιουργία εργοταξίων σε όλους τους πρώην Δήμους να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη δημοτική αρχή. Αυτή η κατάσταση να μην μπορούμε να αλλάξουμε μια λάμπα ή να επουλώσουμε τις λακκούβες, πρέπει να αντιμετωπιστεί» σημείωσε.

Άσκησε κριτική για την εικόνα των λαϊκών αγορών, μεταφέροντας παράπονα των παραγωγών, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση και λειτουργία των παιδικών χαρών και τέλος, μίλησε για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, χωρίς πάντως να έχει να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη λύση, παρά μόνο νουθεσίες προς τους πολίτες. «Επί ημερών μας δημιουργήθηκε το καταφύγιο, το οποίο εγκαταλείφθηκε και υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια» όπως υποστήριξε.

Αναφερόμενος δε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, ο κ. Γκόντας, χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε ως απαράδεκτη, διότι είναι ανύπαρκτες οι υποδομές. «Ούτε τα στοιχειώδη δεν καλύπτονται εκ μέρους του Δήμου. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην κεντρική αγορά της Αγ. Μαρίνας με αποτέλεσμα παραγωγοί, έμποροι και πολίτες να διαμαρτύρονται συνεχώς, χωρίς όμως οι αρμόδιοι να τους λαμβάνουν υπ' όψιν τους» σημείωσε.