Sun05312020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Πασχαλινή κόντρα Δημοτικής Αρχής και Νέας Εποχής

  • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

dhmarxeio-3«Εργολαβία» φαίνεται ότι έχει αναλάβει η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» την κριτική επί κάθε τι που ανακοινώνει η Δημοτική Αρχή. Τελευταία ανακοίνωση εκδόθηκε για την «ευφυή» πόλη και την επιτυχία ένταξης συγκεκριμένων δράσεων στο ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ανακάλυψε την «ευφυή» πόλη και πομπωδώς ανακοίνωσε ότι το «μέλλον συμβαίνει σήμερα».

Χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια που αποτελούν το δικό της παρελθόν για να φτάσει στο σημείο ένταξης ενός έργου στο ΕΣΠΑ και όχι στην ολοκλήρωσή του. Πρόκειται δηλαδή για μία μακέτα που θα παραδώσει με την λήξη της θητείας της.

Κομμάτι του δικού της παρελθόντος αποτελεί η πλήρης κατάρρευση του ασύρματου δικτύου και η υπολειτουργία όσων εφαρμογών ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Κομμάτι από το δικό της παρελθόν αποτελεί η πανάκριβα πληρωμένη «πλατφόρμα ενημέρωσης πολιτών για τις μετακινήσεις», την οποία ουδέποτε χρησιμοποίησε η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.

Κομμάτι από το δικό της παρελθόν αποτελούν οι ανύπαρκτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ως εκ τούτου οι πανηγυρισμοί μετά από μία πενταετία απραξίας είναι περιττοί.

Αυτό που συνάδει απολύτως με τις λογικές του παρελθόντος που ακολουθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι η «εκτυπωτική επιχείρηση» που έχει θέσει σε λειτουργία. Πολυσέλιδες και πολυτελείς εκδόσεις απολογισμού έργου δήθεν, που στην πραγματικότητα αποτελούν προσωπική προβολή που πληρώνεται με δημόσιο χρήμα.

Αυτό συμβαίνει σήμερα!

Στο άμεσο μέλλον αυτές οι λογικές κι αυτές οι πρακτικές θα αποτελούν οριστικό παρελθόν».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Όπως ήταν φυσικό η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν τόσο άμεση, όσο και σκληρή. Χτυπώντας τον επικεφαλής της παράταξης στα σημεία που πονά, όπως το είδος του παραγόμενου έργου που άφησε στο Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΕ, τα χρήματα που δαπανά για την προβολή του ακόμα και σε εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και την μηδενιστική κριτική του η Δημοτική Αρχή τόνισε τα εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μας εγκαλεί γιατί υποβάλουμε ώριμες μελέτες για να απορροφήσουμε κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ.

Όχι μόνο για δεκάδες έργα προϋπολογισμού περίπου 120 εκ. ευρώ αλλά και γιατί υποβάλουμε προς χρηματοδότηση δράσεις όπως η «ευφυής πόλη».

Δράσεις που εμπλουτίζουν το, ήδη, συντελεσμένο έργο μας, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η έκπληξή μας πηγάζει από το γεγονός ότι αγνοεί πως η Δημοτική μας Αρχή, κατά την πρώτη θητεία της, ήταν η μοναδική τα τελευταία 20 χρόνια που δεν είχε στην διάθεσή της τη δυνατότητα χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.

Η δουλειά μας ήταν, και την κάναμε άριστα, να προετοιμαστούμε και να έχουμε ώριμες μελέτες για να απορροφήσει ο Δήμος τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που μόλις άρχισε να δέχεται αιτήσεις.

Είναι προφανές ότι καταφεύγει σε αυτά τα τεχνάσματα για να αποκρύψει από την κοινωνία το γεγονός ότι η Δημοτική μας Αρχή ολοκλήρωσε σε τέσσερα χρόνια ένα έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά από ίδιους πόρους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία υλοποιήθηκε τόσο μεγάλο και τόσο μεγάλης χρησιμότητας έργο.

Ίσως του διαφεύγει αλλά ο Δήμος Ιωαννιτών ανακηρύχτηκε ο πρώτος ανάμεσα σε όλους τους αστικούς δήμους της χώρας για τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και την ανταπόδοση έργου στους πολίτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών και πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ο οποίος ταυτίστηκε με την εποχή στην οποία ξοδεύονταν πολλά για έναν πολιτισμό που αφορούσε λίγους, παραξενεύεται που ο Δήμος Ιωαννιτών κατά τη δική μας θητεία παρέχει πολιτισμό για όλους, παντού.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι τα νομικά μας πρόσωπα λογοδοτούν στην κοινωνία για το έργο τους.

Πιθανόν να μην αντέχει την αλήθεια μας αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να την καταστίσουμε γνωστή σε όλες και σε όλους τους δημότες.

Ένα έργο που ο ίδιος, όπως και όλοι οι δημότες, έχουν την ευκαιρία να μάθουν, δωρεάν, μέσα από τον ιστότοπο neagiannena.gr, αλλά και διαβάζοντας την εφημερίδα που η παράταξη μας τύπωσε και μοιράζει δωρεάν με δικά της χρήματα για να προβάλει την αλήθεια του έργου της.

Αν τυχόν δεν έφτασε και στο δικό του σπίτι είναι γιατί ίσως, δεν ξοδεύουμε τόσα λεφτά όσα αυτός και δεν θα μπορούσαμε να τυπώσουμε άπειρες εφημερίδες.

Έχουμε κρατήσει μερικές στο εκλογικό μας κέντρο και ευχαρίστως να του δώσουμε αν περάσει.

Θα ήταν αστείο και να το συζητούμε αν δεν έκανε την «καταγγελία» ο άνθρωπος που προβάλλεται επί πληρωμή και ακατάπαυστα σε πανελλαδική κλίμακα.

Κατανοούμε ότι τώρα ανακαλύπτει το Δήμο για πρώτη φορά, αλλά μην ξοδεύεται τόσο πολύ γιατί στις 26 Μαΐου, μόνο οι Γιαννιώτες εκλέγουν Δήμαρχο.

Επίσης, θα ήταν αστείο να το συζητήσουμε αν δεν έκανε την «καταγγελία» ο υποψήφιος που υπόσχεται να κάνει έργα που ήδη έχουμε παραδώσει ή δημοπρατήσει.

Είναι όμως πιο σοβαρό.

Η μηδενιστική λογική της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ελισάφ προσβάλει την κοινή λογική.

1 εκ. θεατές, για να μιλήσουμε για ένα πεδίο στο οποίο θήτευσε, είχαν οι παραστάσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία 4 χρόνια.

Μπορεί να μας πει σε πια από τις εκατοντάδες παραστάσεις έδωσε το παρών;

Είναι σοβαρό γιατί «καταγγέλλει» τον απολογισμό των Νομικών Προσώπων ο υποψήφιος Δήμαρχος που τόλμησε να δηλώσει ότι θα κλείσει το κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο, γιατί όχι και τα ΚΑΠΗ.

Ευτυχώς στις 26 Μαΐου η κοινωνία, που γνωρίζει τα πάντα, θα του δώσει την πιο έγκυρη απάντηση.

Μέχρι τότε έχει καιρό να διαβάσει την ιστοσελίδα μας, την εφημερίδα μας για να δει το έργο μας και, το πιο βασικό, έχει καιρό για να δει σε βίντεο, γιατί ήταν απών, τις εξαιρετικές συναυλίες του Λεωνίδα Καβάκκου, και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ τις οποίες και του αφιερώνουμε, ακόμα και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία που καθιερώθηκε πέρσι και αλλάζει τον τρόπο που το Πνευματικό Κέντρο δηλώνει παρών σε μεγάλες γιορτές και γεγονότα.

Είναι δύο μόνο από τις κορυφαίες παραγωγές του Πνευματικού Κέντρου που, επιτέλους, μετά την αποχώρησή του, άρχισε να παράγει πολιτισμό.

Άλλη φορά πριν καταγγείλει ας φροντίσει να ενημερώνεται, αλλιώς η αγωνία του θα τον ωθεί διαρκώς σε λάθη που θα επιβεβαιώνουν το ρητό: «Το γαρ πολύν της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ας σοβαρευτούμε».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 10:02