Mon06012020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Το στοίχημα της ελληνικής Silicon Valley στην Ήπειρο

  • PDF

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

PERIFEREIARXHS-siliconΣε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης της Περιφέρειας Ηπείρου στο Forum Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου, με την συμμετοχή ελληνικών και γερμανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας των Ιωαννίνων με σκοπό την προσέλκυση και άλλων εταιρειών, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υφυπουργό προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Περισσότερα...

Ανοίγουν τα σύνορα με 29 χώρες

  • PDF

aeroplanaΣυνολικά 29 είναι οι χώρες για τις οποίες από τις 15 Ιουνίου «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 16:13

Περισσότερα...

Οι δυσκολίες της νέας προσαρμογής

  • PDF

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

paidikos-stathmos-3Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν εργαζόμενοι και νήπια ή βρέφη με το άνοιγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από την ερχόμενη Δευτέρα, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Χρήστος Στεφάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση του κ. Στεφάνου τονίζει τα εξής:

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης δε μπορούν να εφαρμοστούν σε βρέφη, όπως στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Δεν μπορεί βρέφη μηνών και ενός έτος, ακόμη και τριών χρονών παιδιά προσχολικής ηλικίας να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής απόστασης μέσα στις αίθουσες των Βρεφονηπιακών σταθμών, όση προσπάθεια και όσο φιλότιμο να υπάρξει από τη πλευρά του παιδαγωγικού προσωπικού για να υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σκοπός.

Περισσότερα...

To τρένο τρέχει στη μισή Εγνατία...

  • PDF

ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

trenoΛίγες μέρες από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου κατά την οποία το σώμα αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα προς την κυβέρνηση να εντάξει στον προγραμματισμό της το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου στον οριζόντιο άξονα που είναι ώριμο μελετητικά, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα πράγματα φαίνεται πως τρέχουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ypodomes.com, είναι σε πλήρη εξέλιξη η ωρίμανση των μελετών για το μεγαλόπνοο σιδηροδρομικό έργο της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Ξάνθης συνολικού μήκους 205χλμ, τμήμα της λεγόμενης και Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Η νέα γραμμή θα μειώσει κατά 3 τουλάχιστον ώρες την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, έχει κόστος που ξεπερνά το 1,25 δισ. ευρώ. Τελευταία εξέλιξη είναι η περιβαλλοντική μελέτη για το πρώτο έργο που αφορά το τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα και η οποία έχει τεθεί σε διαβούλευση, πριν σταλεί προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Την περιβαλλοντική μελέτη για αυτό το τμήμα την έχει εκπονήσει ο ΟΣΕ.

Περισσότερα...

Αναμετάδοση μαθημάτων στα σχολεία

  • PDF

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

anametadosi-sxoleioΗ αντίστροφή μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία έχει ξεκινήσει, ωστόσο λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κοροναϊό, σε αρκετές περιπτώσεις θα λειτουργήσουν υποτμήματα με 15 παιδιά ανά τάξη.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές θα κάνουν εκ περιτροπής μαθήματα (μέρα παρά μέρα) προκειμένου να μην ξεπερνούν τους 15 ανά τμήμα.

Λόγω και των σφοδρών αντιδράσεων που έχουν υπάρξει από μερίδα γονέων και εκπαιδευτικών για την αναμετάδοση μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διευκρινήσεις δίνοντας λεπτομέρειες για όλα όσα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία, για όσα παιδιά θα μένουν στο σπίτι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 15:28

Περισσότερα...