Tue06022020

Last update09:50:52 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Χάνει τις εντυπώσεις

  • PDF

SPYROSΧΑΝΕΙ τις εντυπώσεις των δημοσκοπήσεων η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια ακόμη δημοσκόπηση αυτή τη φορά της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% να προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 3,5 μονάδες της Ν.Δ. η οποία συγκεντρώνει 28%.

Η πρωτιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παγιωθεί σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις γεγονός που φανερώνει ότι ο κόσμος αρχίζει να πείθεται για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να απορρίπτει τις πολιτικές του (συν)κυβερνώντος κόμματος.

- Και που είσαι ακόμη...

Παράσταση νίκης

ΑΛΛΑ και στην παράσταση νίκης τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν χθες το 52% θεωρεί ότι νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η ΝΔ.

Την ίδια ώρα στην ερώτηση «ποιο ή ποια από το κόμματα που υπάρχουν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», οι μισοί και πλέον -το 55%- απαντούν «κανένα».

Ευρήματα που δείχνουν ότι ο κόσμος παρόλα αυτά βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα.

Στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μια και το κόμμα τους είναι αυτό που προηγείται στην πρόθεση ψήφου.

- Οι άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους από όλους.

Κέντρο τα Γιάννινα;

ΓΙΑ τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε στο σύνολό της η δημοτική από τις αρχές του 2011 να αναδείξει και να καθιερώσει τα Γιάννινα ως το σημαντικότερο κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και να αντιπαλέψει ταυτόχρονα τα τεράστια, κυρίως οικονομικά προβλήματα, του δήμου εξαιτίας των... αμαρτιών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο το βράδυ της Δευτέρας στον δημόσιο απολογισμό του ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

- Τώρα από πού προκύπτει ότι τα Γιάννινα είναι και εν πάση περιπτώσει καθιερώθηκε από το 2011 ως το σημαντικότερο κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Πάντα ήταν

ΚΑΤΑ την προσωπική μου άποψη τα Γιάννινα πάντα ήταν το σημαντικότερο κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας μια και έχει να αντιπαλέψει για τον ρόλο αυτό πόλεις της περιοχής φανερά μικρότερες.

Την ίδια ώρα είχε και Πανεπιστήμιο και Νοσοκομεία και την έδρα της Περιφέρειας και την έδρα ως εκ τούτου υπηρεσιών.

Όταν λοιπόν έχεις αυτά τα πλεονεκτήματα, χρόνια τώρα, αυτονόητο είναι να θεωρείσαι, επίσης χρόνια τώρα, κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

- Αρκεί όμως αυτός ο τίτλος;

Αυτό μάλιστα

ΑΠΟ την άλλη πλευρά το γεγονός ότι μπήκε μια σειρά στα οικονομικά του δήμου, αυτό είναι μια πραγματικότητα, αφού παρουσιαστήκαν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι απλήρωτες υποχρεώσεις του δήμου στις αρχές του 2011 ήταν 18,5 εκ. ευρώ ενώ σήμερα είναι μόλις 3,5, ενώ υπάρχουν ακόμα από προηγούμενες χρήσεις απλήρωτες υποχρεώσεις σε ΑΔΕΙ και ΔΕΥΑΙ ύψους 9,3 εκ. ευρώ.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί 16,5 εκ. ευρώ από τα συνολικά 44 εκ. των δανείων που είχε πάρει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

- Αυτό να το χειροκροτήσουμε για το αξίζει η δημοτική αρχή.

Ότι αρέσει στον κόσμο...

ΤΗΝ ίδια ώρα υπάρχει μια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης η οποία λέει ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος, χωρίς ταυτόχρονα να προσθέτει προοπτική για την πόλη από την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος.

Σε πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Ιωαννιτών από το 1999 μέχρι και σήμερα δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει η παράταξη «3 κλικ Αριστερά» σε περίπτωση νίκης της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό λοιπόν τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα ενώ παράλληλα επιτίθεται τόσο στον σημερινό δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, όσο και στον προηγούμενο Νίκο Γκόντα για τις «καταστροφικές τους πολιτικές» που οδήγησαν τον δήμο σε τεράστια χρέη και ταμειακά ελλείμματα, προσθέτοντας ότι η δικαιοσύνη θα είναι αυτή θα κληθεί να αποκαλύψει την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών.

- Αν δεν έχεις να πεις κάτι πες αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος...

Καλή σε γενικές γραμμές

ΚΑΛΗ σε γενικές γραμμές είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις στην Ήπειρο σε σχέση με την αδήλωτη εργασία.

Από τους ελέγχους αυτούς οι οποίοι έγιναν 441 επιχειρήσεις κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν 37 αδήλωτοι εργαζόμενοι σε 28 απ' αυτές.

Δηλαδή το ποσοστό παραβατικότητας είναι της τάξης του 6,3% πολύ μικρότερο από τον μέσο όρο της χώρας.

- Και αυτό είναι θετικό όπως και να το εξετάσει κανείς.

Απορία αναγνώστη

ΦΙΛΟΣ αναγνώστης με ρώτησε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να βγει από τις φυλακές ο Σάββας Ξηρός για λόγους υγείας.

Λόγοι ανθρωπιστικοί.

Το θέμα είναι γιατί η ευαισθησία και η επίκληση του ανθρωπισμού σε έναν τρομοκράτη και όχι και σε έναν ποινικό κρατούμενο;

Αυτός δεν είναι άνθρωπος;

- Τι να πω...