Tue07142020

Last update11:07:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Διπλάσιο και σύγχρονο το πάρκινγκ στο «Χατζηκώστα»...

  • PDF

Xatzikosta-egkainia-parkingΤο νέο πάρκινγκ του νοσοκομείου "Χατζηκώστα" εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης και επίσημα δόθηκε σε χρήση, αν και ο χώρος λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο διοικητής του ιδρύματος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ παραπλεύρως βρίσκονταν διακριτικά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ως ο φορέας που χρηματοδότησε το έργο.

Όσο και αν μοιάζει ως μια αυτονόητη υποδομή για ένα σύγχρονο νοσοκομείο, όπως το δεύτερο σε μέγεθος νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας, το πάγκινγκ δεν υπήρχε στην προηγούμενη περίοδο, αλλά τα αυτοκίνητα και τα διάφορα οχήματα παρκάριζαν άναρχα. Με την ολοκλήρωση του έργου από τις 167 περίπου θέσεις που υπήρχαν πριν, φτάσαμε στις 318 νέες θέσεις, και το πολύ σημαντικό είναι πως πλέον υπάρχει πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, για νεφροπαθείς αλλά και για τους εθελοντές αιμοδότες. Το έργο κόστισε περίπου 300.000 ευρώ.

Οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν, η χρηματοδότηση που δεν υπήρχε, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούσαν ειδική διαχείριση, έκαναν το έργο δύσκολο. Κι έτσι, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος που μεθαύριο συμπληρώνει τρία χρόνια στη διοίκηση, μίλησε στη διάρκεια των σύντομων χαιρετισμών της λιτής τελετής, για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα". Ένα έργο που όπως είπε, "αποτέλεσε ένα πολυπόθητο αίτημα των εργαζομένων και ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας τα χρόνια που ήλθα εγώ και το περιμέναμε με μεγάλη προσμονή. Αυτή ακριβώς η ανάγκη και η διαχρονική επιθυμία γίνεται πράξη σε δύσκολες εποχές. Δίνουμε στη διοίκηση, στους εργαζομένους, ένα καθημερινό αγώνα σε δύσκολες περιόδους, ένα καθημερινό άνισο αγώνα με οικονομικές αντιξοότητες και θεωρώ ότι αρχίζουμε και κερδίζουμε το στοίχημα. Το στοίχημα είναι της ποσοτικής και ποιοτικής αναβάθμισης του νοσοκομείου και αποδεικνύουμε ότι τα όποια προβλήματα δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη για οποιαδήποτε βελτίωση και δεν πρέπει να είναι αξεπέραστο εμπόδιο αλλά είναι ευκαιρία και πρόκληση να βρεις λύση εκεί που άλλοι σηκώνουν τα χέρια". ψηλά Αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπήρχαν όταν ανέλαβε διοικητής, στις 27 Ιουλίου του 2016 για να καταλήξει λέγοντας ευχαριστώ σε έναν - έναν φορέα και υπηρεσιακό παράγοντα από εκείνους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου: απαιτούνταν η ουσιαστική συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου με τις υπηρεσίες δημοσίων έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Περιφέρεια βοηθάει

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δήλωσε ανοιχτός να στηρίξει κάθε αίτημα που προέρχεται από τις μονάδες υγείας της περιοχής, όπως και κάνει συστηματικά η Περιφέρεια Ηπείρου εδώ και χρόνια, χρηματοδοτώντας δράσεις των νοσοκομείων της Ηπείρου και των Κέντρων Υγείας. "Είμαστε ανοιχτοί για κάθε προσπάθεια που γίνεται επίσης από όλους τους φορείς του Δημοσίου και όχι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αλλά από εθνικούς πόρους, αφαιρώντας κάτι από αυτό που θα δουλεύαμε μόνοι μας και το βάζουμε σε αυτό που είναι χρήσιμο για όλους μας" σημείωσε.

Εξ αφορμής της σημερινής ημέρας, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζοντας πως είναι σημαντικό το "εμείς" για να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον κόμβο του αεροδρομίου που κατασκεύασε η Περιφέρεια, αλλά και σε άλλες σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο αναβαθμισμένο αεροδρόμιο. "Σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που περνάμε, αν δεν είμαστε όλοι μαζί δε γίνεται τίποτα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της πορείας που εγώ, για οκτώ χρόνια περίπου ήμουν Περιφερειάρχης στην Ήπειρο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και χαιρόμαστε όταν κάποιος φορέας ζητάει τη συνδρομή από την Περιφέρεια και τη δίνουμε" κατέληξε.