Fri07032020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Μισές δουλειές

  • PDF

ΤΡΕΙΣ από τις συνολικά οκτώ Γαλάζιες Σημαίες χάνει η Πρέβεζα. Οι Γαλάζιες Σημαίες κατεβαίνουν από τις παραλίες στο Μονολίθι, τα Πλατάνια και τις Τσούκες.

Οι λόγοι δεν σχετίζονται με την καθαρότητα των υδάτων αλλά με τις υποδομές καθώς φαίνεται ότι ο Δήμος Πρέβεζας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα κριτήρια και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από μία τέτοια διάκριση.

Οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Όταν σοβαρευτούμε κάποτε θα μάθουμε να μην κάνουμε μισές...

Μια από τα ίδια

ΠΕΡΙΠΟΥ μία στις τρεις (ποσοστό 32%) από τις 7.735 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν σε όλη την Ελλάδα από την ΑΑΔΕ εν μέσω τουριστικής περιόδου εντοπίστηκε να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Χρυσό στη φοροδιαφυγή με βάση τους ελέγχους της ανεξάρτητης αρχής κερδίζει η Κέρκυρα, όπου το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε το 56% ενώ σε επίπεδο δραστηριότητας το μεγαλύτερο ποσοστό παραβάσεων είχαν τα ταξί με 81%.

Οι περισσότεροι από τους συνολικά 7.735 ελέγχους που έκαναν τα αρμόδια όργανα της ΑΑΔΕ έγιναν στην Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, ενώ από τα νησιά στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα.

- Λεφτά υπάρχουν αλλά το θέμα είναι να οργανωθείς για να τα μαζέψεις...

Περιμένουν την Ήπειρο

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί της Δευτέρας με τον δήμαρχο Κερκύρας Κώστα Νικολούζο και του ζήτησε να κάνει τα πάντα για να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του νησιού.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμιά γωνιά της Ελλάδος με σκουπίδια, πόσο μάλλον η πανέμορφη Κέρκυρα», είπε στον δήμαρχο, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνοντάς του ότι η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το νησί αντανακλά την εικόνα της ίδιας της Ελλάδας.

- Οι κερκυραίοι περιμένουν να πάρουν το οκ για να μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Ήπειρο. Μέχρι τότε τα αφήνουν στους δρόμους

Οι ανεμογεννήτριες εμποδίζουν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις με αποκλεισμό της κυκλοφορίας σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Βέροιας και Πολυμύλου και με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, θα ισχύουν από την Τρίτη 30 Ιουλίου έως τις 8 Οκτωβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη έκαστης εβδομάδας, με εξαίρεση εκείνη του Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Εγνατία Οδό Α.Ε», ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου οδικού τμήματος θα εφαρμόζεται κατά τις πρωινές ώρες μεταξύ 7.15 και 9.00.

Και αυτό γιατί θεωρήθηκαν είναι απαραίτητες για την ασφαλή διέλευση συρμών υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων-πρόκειται για τμήματα ανεμογεννητριών- από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σιάτιστα Κοζάνης.

- Προσοχή λοιπόν για το επόμενο τρίμηνο. Περάνανε οι ...ανεμογεννήτριες στην Εγνατία.

Δεν χαρίζει κάστανα

ΦΩΤΙΑ στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το φορολογικό, καθώς «πιάστηκαν» η Θεοδώρα Τζάκρη με τον Γιώργο Αμυρά.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συζήτηση, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, σχολιάζοντας την αναφορά του Χρήστου Σταϊκούρα ότι όσοι πολίτες μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα ανασταλούν οι κατασχέσεις και θα αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί τους, ανέφερε «σιγά τη ρύθμιση, σιγά την αποδέσμευση».

Άμεσα αντέδρασε ο Γιώργος Αμυράς.

Κυρία Τζάκρη, δικαίως έχετε ονομαστεί πρωταθλήτρια των μνημονίων, έχετε ψηφίσει τα περισσότερα μνημόνια σε αυτή την αίθουσα και λέτε τώρα σιγά τη ρύθμιση. Γιατί δεν τη φέρνατε εσείς;

- Δεν χαρίζει κάστανα ο Γιώργης ο λεβέντης ο ηπειρώτης ο καραμπουζουκλής

Συντάξεις: Έτσι συμβαίνει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Γιάννη Βρούτση για τις... βασιλικές συντάξεις δίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί έκδοσης πολύ υψηλών συντάξεων με τον νόμο 4387/2016, αποκρύπτουν σκόπιμα βασικά δεδομένα και δημιουργούν μία παντελώς ψευδή εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.

- Πάντα έτσι συνέβαινε με δαύτους. Ήθελαν αλλά δεν πρόκαναν.

Η δεξιά επιστρέφει (Ι)

ΜΕΓΑΛΗ αναστάτωση επικρατεί στο διπλωματικό σώμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο.

Αφορμή ένα κύμα μεταθέσεων που ξέσπασε απότομα τέλος Ιουλίου και αφορά σημαντικά πόστα από Βερολίνο και Μόσχα μέχρι Μόνιμη Αντιπροσωπεία Βρυξελλών αλλά και Λευκωσία. Έτσι ο Έλληνας πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος που υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο, εμφανίζεται να τελεί υπό μετάθεση. Δεν είναι, σχολιάζουν, και η πιο ωραία εικόνα καθώς όλα αυτά γίνονται βιαστικά και άτσαλα και ο νέος Πρωθυπουργός θα δει μπροστά του, όπως λένε, «έναν ακέφαλο πρέσβη».

- Ντροπή για την ασέβεια...

Η δεξιά επιστρέφει ΙΙ

ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατακαλόκαιρο.

Μια ομάδα διπλωματών, η οποία έχει επανέλθει στο παιχνίδι, με επικεφαλής τη διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πάει να προωθήσει πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις αλλά και να ελέγξει πλήρως τα πράγματα χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στις εντυπώσεις.

Ακούγεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί υπηρεσιακό Συμβούλιο για αυτή τη βδομάδα με στόχο να γίνουν όλα μέσα στις διακοπές.

- Η δεξιά επιστρέφει και φαίνεται...

Μικρά κι ενδιαφέροντα

- Μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη ταξίδεψε στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

- Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκεται σε όλες τις σημαντικές στιγμές στο πλευρό του συζύγου της.

- Μία από αυτές ήταν και στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

- Μάλιστα, κατά την επιστροφή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο φωτογραφικός φακός είχε «συλλάβει» τον κ. Μητσοτάκη να κάνει μια πολύ τρυφερή κίνηση και να την αφήνει να προπορευτεί στο γραφείο του.

- Ρε συ Γιώργη; Η Περιστέρα μας έφταιγε;

- Δεν βλέπεις να αναδύεται ένα νέο... πουλί μέσα από τις... στάχτες.

- Ο Άρειος Πάγος με την απόφαση-σταθμό, δικαίωσε τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και κήρυξε αμετάκλητα εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22.07.2014 Διαταγή του αγγλικού δικαστηρίου σε βάρος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

- Το αγγλικό δικαστήριο είχε επιδικάσει συνολικό ποσό 116.290,86 λιρών Αγγλίας υπέρ του Σάμπυ Μιωνή ως αποζημίωση και δικαστικά έξοδα για το συκοφαντικό και δυσφημιστικό εναντίον του άρθρο της Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο «Πώς έμαθα για τα $500 εκατ.» το οποίο δημοσιεύθηκε την 09.12.2012 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

- Αυτοί δεν ξεχνούν παιδί μου.

- Ωχ παναγία μου!!!