Sat03282020

Last update10:48:05 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Αντιπολίτευση με κάθε ευκαιρία

  • PDF

Απέναντι από την Περιφερειακή Αρχή με κάθε ευκαιρία που του δίνεται δείχνει ότι θα είναι ο Σπύρος Ριζόπουλος, ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ανεργία και πυρκαγιές έδωσαν αφορμή για δύο ανακοινώσεις με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο ως προς την στόχευση και την βάση της κριτικής τους.

Έδειξαν όμως τις διαθέσεις του κ. Ριζόπουλου, που σίγουρα είναι... άγριες και δεν αφήσουν να περάσει μια ακόμα πληκτική περίοδος για την Περιφέρεια.

* Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια

Ως προς το περιεχόμενο

Ως προς το περιεχόμενο των δύο ανακοινώσεων τώρα, δύο παρατηρήσεις.

Η πρώτη, που αφορούσε την ανεργία, τσουβάλιασε κάπως άκομψα τα ποσοστά Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας για να υποστηρίξει το υψηλό ποσοστό στην Περιφέρειά μας, το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο όταν μετριέται μόνη της.

Η δεύτερη, πέραν των όποιων αναφορών για παραλείψεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν κάποια βάση, έβαλε στο στόχαστρο ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα βάφτισε ως εξαρτώμενα, χωρίς όμως να τα κατονομάσει.

Γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά ως επικοινωνιολόγος ότι η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν είναι και η πιο πετυχημένη επικοινωνιακή τακτική.

Μέχρι σήμερα έδειξε ότι δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο ο κ. Ριζόπουλος για τα ΜΜΕ της Ηπείρου, ας το κάνει θαρραλέα με ονόματα και διευθύνσεις.

*Γιατί το τσουβάλιασμα σίγουρα δεν είναι σοβαρή πολιτική στάση.

Στα Γιάννενα η προεδρεία της ΠΕΔ

Μετά την Άρτα και τον Γιάννη Παπαλέξη και την Ηγουμενίτσα και τον Γιάννη Λώλο, έρχεται η σειρά των Ιωαννίνων να προεδρεύσουν στην ΠΕΔ Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον Δήμαρχοι περιφερειακών Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων ενδιαφέρονται για το αξίωμα και με βάση τα... κουκιά που έχουν μετρηθεί θα επιλεγεί ένας από τους δύο και θα γίνει ο επόμενος γαλάζιος, φυσικά, πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωαννίνων δεν φαίνεται να έχει βλέψεις και για την ΠΕΔ, θέλοντας να ρίξει όλο του το βάρος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

*Από την άλλη μιλάμε για ένα θεσμό που είναι τουλάχιστον ξεπεσμένος και ελάχιστο κύρος μπορεί να προσθέσει σε ένα Δήμαρχο όπως αυτός του Δήμου Ιωαννιτών.

Γιατί ενδιαφέρονται;

Τότε, θα πει κανείς, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον;

Μπορεί τοπικά η ΠΕΔ να είναι σχεδόν απαξιωμένη, κεντρικά όμως φαίνεται ότι ανοίγει πόρτες για χρηματοδοτήσεις ή μια καλύτερη μεταχείριση στην διεκδίκηση πόρων και προγραμμάτων.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η Ηγουμενίτσα κέρδισε πολλά περισσότερα από ορισμένους Δήμους της Ηπείρου και χάρη στην προεδρεία του Γιάννη Λώλου στην ΠΕΔ.

* Για το λόγο αυτό άλλωστε ο ίδιος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος. Οι Γιαννιώτες όμως έχουν άλλες βλέψεις.

Ο Αμβρόσιος

Το διάβασα κάπου και επειδή συμφωνώ το αντιγράφω:

Ο Αμβρόσιος παραιτήθηκε (παραμένει απλά φασίστας), λόγω γήρατος. Γεννήθηκε το 1938. Ο Βασιλακόπουλος, που έχει γεννηθεί το 1939 νιώθει μια χαρά. Αν τον ρωτήσει κανείς, μπορεί να πει (για την απόφαση του Αμβρόσιου) «ήταν μια νεανική τρέλα»...

* Πόσο δίκιο;

Και για έναν ακόμα λόγο

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μόλις διάβασα το παραπάνω σχόλιο μου ήρθαν έτσι γρήγορα 4-5 ονόματα «παραγόντων» εδώ στα Γιάννενα που μπορεί να μην είναι... 200 ετών όπως ο Αμβρόσιος και ο Βασιλακόπουλος, έχουν όμως περίπου 200 χρόνια όλοι μαζί στα κοινά του τόπου και δεν λένε να πάνε σπίτια τους.

Ονόματα φυσικά και δεν γράφω.

*Είμαι σίγουρος όμως ότι κι εσείς τα ίδια με έμενα σκεφτήκατε

Σχετικά άρθρα