Fri04032020

Last update08:45:58 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Αλλαγή σκυτάλης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

  • PDF

Mitopoulou-TsolakiΜε μια τελετή παράδοσης - παραλαβής έγινε η αλλαγή σκυτάλης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου το πρωί της Παρασκευής.

Η Κατερίνα Μιτοπούλου παρέδωσε, η Μαρία Τσολάκη ανέλαβε τον φορέα που έχει ως έργο του την πρόνοια και την περίθαλψη ατόμων με ειδικές ανάγκες και βαριές νοητικές παθήσεις και ο οποίος φορέας εδώ και μερικά χρόνια, έχει υπό την σκέπη του διαφορετικές δομές, από διαφορετικές περιοχές στην Ήπειρο.

Ήταν η πρώτη τελετή παράδοσης - παραλαβής, όπως επεσήμανε η Κατερίνα Μιτοπούλου που έγινε στο ιστορικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και η ίδια είχε τη δυνατότητα να κάνει μια αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησής της από τον Οκτώβριο του 2015, όταν και ανέλαβε και αφού είχαν μεσολαβήσει για το ενιαίο Κέντρο, δύο πρόεδροι και αρκετά μεσοδιαστήματα με αντιπροέδρους σε χρέη προέδρων.

Η έλλειψη οργανισμού για τον ενιαίο φορέα είναι μια σημαντική εκκρεμότητα που παραμένει και η κ. Μιτοπούλου κάλεσε τη νέα πρόεδρο να πιέσει για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2018. Οι ελλείψεις προσωπικού πρέπει να είναι η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν καλύτερα τα κενά στο προσωπικό. Ανέφερε ακόμα τις συνεργασίας του Κέντρου με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση μελέτης που θα διερευνά το προφίλ του ωφελούμενων του Κέντρου, και μια σειρά από δράσεις που είχαν ως στόχο την εξωστρέφεια του Κέντρου καθώς όπως ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής της η κ. Μιτοπούλου όταν ανέλαβε, "δεν υπήρχε ενιαία οντότητα για το φορέα, υπήρχε έλλειψη προσωπικού, υπήρχαν ισχυρές ιδρυματικές αντιλήψεις και άγνοια σε σημαντικό βαθμό της ύπαρξης του έργου και των δομών του στην κοινωνία"...

Το δεύτερο σημείο στο οποίο εστίασε η κ. Μιτοπούλου ήταν η επικείμενη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφύγων στην Κόνιτσα και στην Πωγωνιανή. Επ' αφορμή του απολογισμού της αναφέρθηκε στην φιλοξενία προσφύγων στο Κέντρο Μέριμνας της Κόνιτσας, το Μάρτιο του 2016, εγχείρημα στο οποίο το Κέντρο ανταποκρίθηκε και η φιλοξενία των προσφύγων όπως και η σχέση τους με την τοπική κοινωνία κύλησαν χωρίς προβλήματα.

H φιλοξενία ασυνόδευτων, ανήλικων προσφύγων επίκειται και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του κέντρου της Κόνιτσας, όπως είπε η κ. Μιτοπούλου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις της με το προσωπικό του κέντρου, οι οποίες δεν ήταν πάντα ανέφελες. "Αλλού έγιναν βήματα αλλού όχι. Είναι κακό πράγμα η συνήθεια και ακόμα χειρότερο το τάραγμα των στάσιμων νερών..." σημείωσε με νόημα, διαβεβαίωσε ωστόσο τους εργαζόμενους του κέντρου πως δεν υφίσταται κίνδυνος στο εργασιακό τους προφίλ, "μόνο φοβίες υπάρχουν...".

Από την πλευρά της, η Μαρία Τσολάκη θύμισε σε όλους πως ως αντινομάρχης Ιωαννίνων πριν από μερικά χρόνια, ήταν αρμόδια για την κοινωνική πολιτική και για τις τότε ανεξάρτητες δομές επεσήμαινε την ανάγκη συνένωσης.

Η κ. Τσολάκη αναγνώρισε τα προβλήματα που ανέφερε νωρίτερα η Κατερίνα Μιτοπούλου και τόνισε πως θα καταβάλλει προσπάθεια να πετύχει στόχος και χρονοδιαγράμματα. "Έχοντας την πεποίθηση ότι και το κράτος έχει συνέχεια και ειδικά στα θέματα κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής ότι δεν χωρούν αυστηρές κομματικές γραμμές αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε ό,τι καλό έγινε και να αναπτύξουμε περαιτέρω, θέλουμε πρώτα να γνωρίσουμε τις δομές ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά να θέσουμε στόχους και χρονοδιαγράμματα" σημείωσε.