Wed07172019

Last update10:41:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

To ΠΑ.ΣΟ.Κ... δεν γιορτάζει!

  • PDF

tsakasΤη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν γιορτάζει τα 38 του χρόνια απ' την ίδρυσή του.

Για λόγους εθνικούς, οικονομικούς και κυρίως «οικογενειακούς, δεν δέχεται ούτε ευχές, ούτε κι επισκέψεις».

Για πρώτη φορά στην ιστορική του διαδρομή, έ να κίνημα λαού, που πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου απέχει αυτόνομων πολιτικών πρωτοβουλιών, έρμαιο λανθασμένων πολιτικών χειρισμών.

Γίνεται ετών 39, πρόωρα γηρασμένο, κι απαξιωμένο, ανέραστο για τον πολύ λαό και συμπαθές μόνο για ένα περιορισμένο 12% απ' το άλλοτε 45% κραταιό κομματικό κοινό.

Αιτία οι μνηστήρες της εξουσίας που κατώτεροι των περιστάσεων η διεθνής οικονομική συγκυρία, ο αθέμητος... λαϊκισμός, η ρήξη των σχέσεών του με τις συντεχνίες, τον κρατισμό και τον περιβόητο πολυσυλλεκτικό εναγκαλισμό...!!!

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση της χώρας παραδόθηκε απ' τον Κώστα Καραμανλή ... σε συσκευασία «βόμβας» λίγο πριν εκραγεί στον Γιώργο Παπανδρέου.

Κι ο Γιώργος αφελής, το εξέλαβε ως δέμα χρημάτων, και ανεφώνησε «λεφτά υπάρχουν», αντί μέσα στη Βουλή κι ενώπιον του Καραμανλή και δημόσια προβολή να του επισημάνει τι παραλαμβάνει (χρέος τεράστιο, ελλείμματα πρωτοφανή και ύφεση απειλητική).

Πρώτο τεράστιο πολιτικό λάθος η μεγάλη ανάληψη πολιτικών ευθυνών... και η μείωση των κομματικών του ποσοστών.

Αλλά για την πατρίδα ας πάει και το παλιάμπελο!

Κι αν ισχύει το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού, για να μη συμβεί κοινωνική έκρηξη... ο Γιώργος έρημος και μόνος, αυθόρμητος και ταχέως υπέγραψε και το Μνημόνιο!!

Και το κομματικά ποσοστά κατέβαιναν θεαματικά... κι ο Γιώργος έπεφτε μόνο υπέρ πατρίδος ηρωϊκά, σ' ένα οικονομικό τυφώνα, που σαρώνει κι άλλα κράτη ευρωπαϊκά.

Κι η συνέχεια γνωστή.

Ο Σαμαράς με σκληρή αντι-Μνημονιακή αρχικά τακτική, αλά Ρεχάγκελ αναδείχθηκε μεγάλος... «παικταράς»: Αλλά με αιφνίδια μνημονιακή αναγκαστική στροφή (αντεπίθεση) κέρδισε την πρωθυπουργία, αλλά και την παρρησία να ομολογεί ενώπιον της Μέρκελ, θυγατέρας Γερμανού πάστορα, ότι «ουδείς είναι αναμάρτητος», σ' αυτή την θρησκεία και την κοσμική εξουσία».

Αν κρίνουμε απ' τον θαυμασμό της, μάλλον «σε συγχωρώ», θα απάντησε εκείνη εκ μέρους της κοσμικής της εξουσίας.

Κι έτσι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγινε ουραγός των πολιτικών μα εξελίξεων, για χάρη της πατρίδας, κι όχι της παράταξής του.

Μοναδικό γεγονός ένα λαϊκό κίνημα να πέφτει ηρωϊκά... χωρίς ποτέ να του αναγνωρισθεί η με μάχη πατριωτική του προσφορά...!

Συμμετέχει και συναινεί να μακροημερεύσει και πετύχει ο Σαμαράς, γιατί αν αποτύχει πάλι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ... γιορτή δεν θα γίνει στις 3 Σεπτέμβρη. Ένα κίνημα λαού οδεύει όμηρο, αναγκαστικά και σταθερά πίσω απ' την οπισθοδρομική κομπανία... των Πολύδωρα, Τραγάκη και θα σηκώνει και το βάρος των αμαρτιών του Άκη!!

Αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τελείωσε, έπεσε υπέρ πατρίδος!!

Η μεγάλη όμως κεντροαριστερά παράταξη πρέπει να τιμήσει την παρουσία της μ' ένα μεγάλο προσκλητήριο και μια μεγάλη ανανεωτική ανατροπή των πάντων, απ' το όνομα, ηγεσία ως τα σύμβολα και την πανευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατική συνεργασία.

Μόνο τότε θα δέχεται και ευχές και επισκέψεις.

Σχετικά άρθρα