Mon07062020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επτά Ηπειρώτες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

  • PDF

Αναδείχτηκαν στο 9ο συντακτικό συνέδριο

synedrio19Με επτά Ηπειρώτες θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος του 9ου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έχει έντονο άρωμα Ηπείρου καθώς εξελέγησαν ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, η Αγνή Σμπόνια, η Στέλλα Βαρτελάττου και ο Κώστας Πανταζής.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τέλος που εξελέγη δεύτερος στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είναι από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Για «μήνυμα ανανέωσης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την εκλογή των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς η γενιά των 35άρηδων καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις.

Πρώτος εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1.158 ψήφους, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Α.Σπυρόπουλος, Δ. Ρέππας, Μ. Βουράκης, Γρ, Φελώνης, Αν. Σαουλίδης, Κων. Μπελτέγρης, Κων. Πανταζής, Μ. Τζελέπης, Π. Αλαμάνος, Στ. Στάθης.

Οι σκληρές αντιπαραθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου Πολιτικού Συμβουλίου και κυρίως τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ, για την οποία αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ο Ν. Ανδρουλάκης, με απαίτηση -όπως λέγεται- την εκλογή του, την οποία θα στηρίξει στην εκλογή του στην πρώτη θέση που εξελέγη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Την ίδια θέση αναμένεται να διεκδικήσουν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ενδεχομένως ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος προβάλλεται από πολλά στελέχη ως η ενωτική λύση που δεν θα προκαλέσει ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κ. Ρέππας μπορεί να αποτελέσει την επιλογή του κ. Βενιζέλου ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα του νεοεκλεγέντος οργάνου. Η πρώτη συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι γυναίκες υποψήφιες αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν την ποσόστωση του 30%. Από τις 39 που θα συμμετάσχουν στην ΚΕ οι 30 εκλέγονται με τις δικές τους δυνάμεις.

Το νέο όργανο αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από 130 εκλεγμένα μέλη και 40 αριστίνδην, σύνολο 170 άτομα. Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

 

Β. Βενιζέλος: «Μήνυμα ανανέωσης»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την ομόφωνη ουσιαστικά έγκριση από το Συνέδριό μας της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ που συνιστά ολοκληρωμένη, προοδευτική και υπεύθυνη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανάκαμψης και οριστικής εξόδου από την κρίση, τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκλογής των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνουν την εικόνα της ενότητας, της ενεργοποίησης και της ανανέωσης της παράταξης.

Ο μεγάλος αριθμός νέων στελεχών που εκλέγονται στην ΚΠΕ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, ένας πολύ θετικός οιωνός για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, της πολιτικής ζωής της χώρας.Συγχαίρω θερμά όλα τα μέλη της νέας ΚΠΕ, είναι όλες και όλοι τους οι στενοί μου συνεργάτες στο δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα της ανασύστασης της παράταξης.

Έχουμε τώρα μια απολύτως καθαρή αφετηρία: ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά. Το ΠΑΣΟΚ μετά το Συντακτικό του Συνέδριο, με αυτοσυνειδησία και αυτοπεποίθηση, θα λειτουργήσει ως πυλώνας της πολιτικής σταθερότητας επιδιώκοντας να θέσει όσο πιο έντονα γίνεται το πρόσημο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, αλλά και της αποτελεσματικότητας στην κυβερνητική πολιτική».

 

Μ. Κασσής: «Θετικά μηνύματα»

Για θετικά μηνύματα που απορρέουν από το ύψος της συμμετοχής αλλά και το γεγονός ότι στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν πολλά νέα στελέχη, έκανε λόγο χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής τόνισε πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα και οι αστοχίες που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή του κατάσταση, αλλά κατατέθηκαν και προτάσεις για την πορεία του κόμματος από εδώ και πέρα.

«Είχαμε μια αποτίμηση των όσων έγιναν αλλά βάλαμε και όρια για κάποια θέματα, όπως τη μη ψήφιση νέων μέτρων. Αυτό είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία και την κυβέρνηση».

Για τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στις εσωκομματικές διαδικασίες ο βουλευτής δήλωσε έκπληκτος σημειώνοντας ότι φάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει η ευκαιρία να μπουν μπροστά και να το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει με φρέσκιες ιδέες.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την κόντρα που ξέσπασε με τους Ευρωβουλευτές που αποκλείστηκαν από την ΚΠΕ, ο κ. Κασσής υποστήριξε ότι εφόσον οι βουλευτές έχουν μια θέση «αριστίνδην» στην ΚΠΕ το ίδιο θα έπρεπε να ισχύσει και με τους ευρωβουλευτές, άσχετα αν ο ίδιος θεωρεί ότι κανένας δεν θα πρέπει να γίνεται μέλος της ΚΠΕ «αριστίνδην», αλλά να τίθεται σε διαδικασία εκλογής, άσχετα από τη θέση που κατέχει.