Wed07242019

Last update01:29:10 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Με Σαμαρά το προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννινα

  • PDF

Στις 7 Απριλίου ξεκινούν οι εργασίες του

louloudakhs 21.03.13Στα Γιάννινα αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 7 Απριλίου προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του προσυνεδρίου που θα γίνει εκείνη την ημέρα στην πόλη μας, ενόψει φυσικά του 9ου συνεδρίου της Ν.Δ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου.

Ο νέος γραμματέας οργανωτικού του κόμματος Γιώργος Λουλουδάκης, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννινα προκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε να συναντηθεί με τα στελέχη και των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Ηπείρου και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, οργάνωσης του κόμματος αλλά και ζητήματα που απασχολούν τοπικά την περιοχή.

Ο κ. Λουλουδάκης έχει αναλάβει την οργάνωση των προσυνεδρίων που θα γίνουν στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στα πλαίσια αυτά εξήγησε ποίοι είναι οι στόχοι της Ν.Δ και τι προσδοκά το κόμμα να αποκομίσει βγαίνοντας από το 9ο συνέδριό του.

Όπως τόνισε η Ν.Δ. σε πείσμα όσων επιμένουν ότι τα κόμματα της μεταπολίτευσης έχουν κουραστεί και πρέπει να δημιουργηθούν νέα που θα πάρουν τη θέση τους, είναι παρούσα στις εξελίξεις και στοχεύει μέσα από το συνέδριό της να θέσει τα θεμέλια ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν στην πολιτική το 2020.

«Η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε δομικές αλλαγές για να παραδώσουμε ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι γιατί όχι ακόμη και πιο μπροστά από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Λουλουδάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δομικές αλλαγές που δρομολογούνται στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος στο οποίο πλέον θα λειτουργεί με νέο μοντέλο και νέα όργανα μέσα στα πλαίσια που θα προκύψουν από τις προτάσεις που θα κατατεθούν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.

Πέραν όμως των εσωτερικών θεμάτων που αφορούν το συνέδριο του κόμματος, ο κ. Λουλουδάκης αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα λέγοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στις αποφάσεις της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τις στιγμές που περνά η Μεγαλόνησος αλλά και όλος ο ελληνισμός ως κρίσιμες.

Δεν παρέλειψε δεν να καταγγείλει «όσους πανηγύρισαν με το όχι της Κύπρου και μόλις ξημέρωσε η επόμενη μέρα και φάνηκαν οι δυσκολίες έβαλαν την ουρά στα σκέλια», δείχνοντας χωρίς να κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο απέδωσε πρακτικές λαϊκισμού που σύμφωνα με τον ίδιο είναι αυτές που κυριάρχησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση.

Αναφορικά δε με την ελληνική κρίση ο κ. Λουλουδάκης παραδέχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει περάσει, λέγοντας ότι ο κόσμος υποφέρει, ζητώντας όμως να δείξει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε δίνει τιτάνιο αγώνα για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης υλοποιείται βήμα βήμα και είναι το μοναδικό που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκαμψης και περιμένουμε την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα προχωράμε και σε δομικές αλλαγές στο κράτος ώστε να γίνει πιο ευέλικτο», είπε ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ.

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τον ελληνικό λαό να τις δείξει εμπιστοσύνη την ώρα που η ανεργία εκτοξεύεται και το «επιχειρείν» δεν βοηθείται από τις τράπεζες, ο κ. Λουλουδάκης τόνισε πως η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει καταφέρει να κάνει όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε είναι άκαιρη καθώς βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μόλις 8 μήνες επισημαίνοντας ότι ο πρώτος στόχος ήταν να μπει ένα τέλος στον πάτο του βαρελιού της οικονομικής ύφεσης κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έχει επιτευχθεί και αμέσως μετά να ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή που θα φέρει και την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ζητούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις πειθαρχικές κυρώσεις

Σε κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Στα Γιάννινα χθες Πέμπτη στα πλαίσια της 24ωρης απεργία για τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν «ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα». Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων επιδομάτων και παροχών.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε χθες ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρίστος Γρίβας, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα άρθρα ποινικοποιούν την εργασία, απειλούν με βαρύτατες ποινές ακόμα και πράξεις που έχουν το στοιχείο της αμέλειας, ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις έρχονται με μοναδικό σκοπό να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

«Εμείς σε καμία περίπτωση δε λέμε να μην τιμωρηθούν οι επίορκοι αλλά τέτοια μέτρα έχουν ως σκοπό να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στη δημοσία διοίκηση που αντί να στελεχωθεί για λειτουργήσει όπως πρέπει βάλλεται κάθε μέρα και περισσότερο», είπε ο κ. Γρίβας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ Ιωαννίνων, Γιάννης Μάντζιος, έκανε λόγο κι αυτός για ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων του στα ασφαλιστικά ταμεία λέγοντας ότι μόνος λόγος για τον οποίο προωθούνται οι διατάξεις αυτές είναι για βρει η κυβέρνηση την ευκαιρία να προχωρήσει σε απολύσεις.

«Υπάρχει δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και δεν χρειάζεται άλλη διάταξη μόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε ο κ. Μάντζιος

Σχετικά άρθρα