Sat07202019

Last update08:11:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Στους Φιλιάτες τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς

  • PDF

Σύντομα η παράδοση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου

mantas papadhmhtriouΕπίσκεψη στους Φιλιάτες θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς την ερχόμενη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Αρχικά θα επισκεφθεί το ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, του δήμου και την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στόχος της επίσκεψης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή, είναι η δρομολόγηση λύσεων για τα χρονίζοντα προβλήματα που το απασχολούν και τα οποία έγιναν αντικείμενο ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων.

Η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, δυστυχώς γενικά μένει μακριά από την ουσία και παραπέμπει στο απώτερο και σε αβέβαιο μέλλον μια και αναφέρεται στο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο λόγω του μνημονίου που εμποδίζει την πρόσληψη προσωπικού, λόγω της γνωστής ποσόστωσης 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις.

Αν και επίκειται σύντομα η παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου καθώς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει με τον νέο οργανισμό του ιδρύματος αν και γίνεται αναφορά στην ΜΕΘ και στη δυναμικότητα 127 κλινών που θα προκύψει. Ένα ακόμα σημείο που, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, θα πρέπει να φωτιστεί περισσότερο είναι ο χρόνος και ο τρόπος λειτουργίας του ΤΕΠ και των 60 θέσεων εργασίας που προβλέπει το οργανόγραμμά του καθώς και αρκετά ακόμα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν και ζητούν λύση.

Εντός του Απριλίου τελειώνει η επέκταση

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Υγείας, το έργο «Επέκταση - αναδιαρρύθμιση Γ.Ν- Κ.Υ. Φιλιατών» συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή νέου ορόφου κτιρίου κατ' επέκταση του νοσοκομείου, συνολικής επιφάνειας 5941,57 τμ καθώς και ανακαίνιση χώρων των υφιστάμενων κτιρίων, επιφανείας 900 τ.μ περίπου.

Με την επέκταση, η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου θα είναι 127 κλίνες. Ανάδοχος για την κατασκευή του έργου σύμφωνα με την από 30.03.09 Σύμβαση είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» και η συμβατική προθεσμία περαίωσης ορίστηκε στους 36 μήνες.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα στις 30.04.2013.

Μετά την ολοκλήρωση της Νέας Πτέρυγας και υπό την προϋπόθεση της σύνδεσης με τη ΔΕΗ θα είναι δυνατή η παράδοση της στο Νοσοκομείο προκειμένου να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση, να παραδοθούν οι χώροι του υφιστάμενου και να υλοποιηθούν οι συμβατικά προβλεπόμενες επεμβάσεις για την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου.

Σι ότι αφορά το έργο «Προμήθεια - Εγκατάσταση ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού» του έργου «Επέκταση - αναδιαρρύθμιση Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών» έχει διενεργηθεί ο σχετικός διαγωνισμός, βρίσκεται στη φάση ελέγχου και αξιολόγησης των φακέλων προσφορών των διαγωνιζομένων. Για τη μεγαλύτερη εκ των κατηγοριών δημοπράτησης, την Κατηγορία: ΛΟΙΠΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, προϋπολογισμού 1.224.516,47€ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) δεν κατετέθη καμία προσφορά, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης, τα τεύχη της οποίας, είναι υπό έγκριση στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Ηπείρου.

Συνάντηση για αγροτικά ζητήματα

Μετά την επίσκεψη στο ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών, περίπου στις 2μμ στο κεντρικό καφενείο της Βρυσέλας ο Χρήστος Μαντάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και προέδρους ΤΟΕΒ για να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις για το χρονίζον πρόβλημα των πλημμυρών αγρών της περιοχής εξ αιτίας του φράγματος του ποταμού Καλαμά, που εφέτος λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Σχετικά άρθρα