Sun07212019

Last update08:11:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Σήκωσε το «γάντι» ο Αλ. Καχριμάνης

  • PDF

Απέδωσε σε εμπάθεια στο πρόσωπό την επίθεση του Β. Αργύρη

kaxrimanisΤο «γάντι» που του πέταξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Αργύρης, σήκωσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας στα όσα προσωπικά του πρόσαψε ο πολιτικός του αντίπαλος και σηματοδοτώντας κι αυτός την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Καχριμάνης απάντησε σε μία προς μια στις καταγγελίες του κ. Αργύρη, του καταλόγισε προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, εμπάθεια προς το πρόσωπό του, ενώ μίλησε για ανέντιμη κίνηση εκ μέρους του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τις δηλώσεις του περί πιέσεων από τον κ. Σηφουνάκη για το θέμα των ασφαλτικών.

Ειδική αναφορά έκανε και στην προσφυγή της παράταξης του κ. Αργύρη στον Εισαγγελέα χαρακτηρίζοντάς τη ως «χτύπημα κάτω από τη μέση», ενώ έδωσε και λεπτομέρειες από τη συνάντηση ου είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς για τη «Δωδώνη» και την κτηνοτροφία γενικότερα.

Μας βάζουν εμπόδια

Ο Περιφερειάρχης στην απάντησή του τόνισε πως όσοι καταγγέλλουν την περιφερειακή Αρχή που επί δυόμιση χρόνια εργάζεται για λύνει προβλήματα, είναι οι ίδιοι που αναλώνονται με δευτερεύοντα ζητήματα και μάλιστα προβάλουν προσκόμματα και εμπόδια στο έργο της.

Εξηγώντας μάλιστα ο κ. Καχριμάνης, σημείωσε πως η μείζονα αντιπολίτευση ουδέποτε συμπαραστάθηκε στην διεκδίκηση των οφειλών της Πολιτείας προς αυτή αλλά αντίθετα επένδυσε στην καταστροφή και τώρα που βλέπει ότι τα χρέη αυτά αναγνωρίστηκαν από το Κράτος άλλαξε τροπάριο και μιλά για υπονόμευση του μέλλοντος της Περιφέρειας.

«Τα χρήματα αυτά όμως δεν έχουν καμία συνάρτηση με τα μελλοντικά που θα έρθουν και για τις παρατάσεις δεν ξέρει ότι επί δύο χρόνια δεν έχουν έρθει ΚΑΠ. Το αγνοεί κι αυτό;», είπε ο κ Καχριμάνης.

Για να στηρίξει μάλιστα ακόμα περισσότερο τη θέση του περί παρεμπόδισης του έργου της Περιφέρειας θυμήθηκε την ιστορία με τα ΟΠΑΑΧ καταγγέλλοντας τη στάση του κ. Αργύρη που «δεν στήριξε την αναπτυξιακή εταιρία της Περιφέρειας στον αγώνα με την ΑΣΗΚ παρά μια εταιρία φάντασμα».

Κάνουμε έργο

Απαντώντας και στα περί «καταστροφικής θητείας που έφτασε την Ήπειρο τελευταία Περιφέρεια στην Ε.Ε.» ο κ. Καχριμάνης παρέθεσε μια σειρά από έργα που έγιναν αυτά τα δυόμιση χρόνια. Μίλησε έτσι για την πρωτιά στην απορροφητικότητα στο ΕΠΣΑ, για τα έργα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, τις παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα όπως αυτά της κτηνοτροφίας, της υγείας και της παιδείας, τις αναπτυξιακές ημερίδες και τα συνέδρια που έχει διοργανώσει η Περιφέρεια κ.α.

«Τουλάχιστον μας αναγνωρίζει ότι έχουμε πολιτική και είναι αυτή που μας οδήγησε να πετύχουμε όλα αυτά και είναι αυτή που στηρίζεται από τους Ηπειρώτες», είπε ο Περιφερειάρχης.

«Χτυπήματα κάτω από τη μέση»

Σε ότι αφορά την προσφυγή της παράταξης «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» στη δικαιοσύνη για τα στοιχεία που έχει ζητήσει και δεν έχει λάβει από την Περιφερειακή Αρχή, ο κ. Καχριμάνης κατηγόρησε προσωπικά τον Β. Αργύρη για προσπάθειες αποπροσανατολισμού αλλά και «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που όμως δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

«Του είναι δύσκολο να μας παρακολουθήσει και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με δήθεν ζητήματα διαφάνειας. Όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στην Διαύγεια και για τα ληξιπρόθεσμα έχουμε απαντήσει εγγράφως ενώ ενημέρωσα και προφορικά τον κ. Κασσή που με επισκέφτηκε ως βουλευτής», είπε ο κ. Καχριμάνης.

«Δέχθηκα πιέσεις για Σαγιάδα»

Για το θέμα της εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων στη Θεσπρωτία και ειδικότερα στη «Γωνιά» του δήμου Ηγουμενίτσας, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και ανέντιμη στάση, για όσα δήλωσε ο κ. Αργύρης, σχετικά με την επικοινωνία του με τον πρώην υπουργό Νίκο Σηφουνάκη.

«Είναι ανέντιμο να μου χρεώνει λόγια και πράξεις που δεν είναι αληθινά. Είναι ψευδές ότι είπα πως δέχτηκα πιέσεις από τον κ. Σηφουνάκη. Εγώ είπα ότι επί υπουργίας του και εγώ και η κ. Μπάστα δεχτήκαμε πιέσεις για συμφωνήσουμε στην χωροθέτηση των ασφαλτικών στην Σαγιάδα αλλά όχι από τον ίδιο», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος όμως δεν είπε κουβέντα για τον κ. Μπακατσέλο που ο ίδιος ενέπλεξε στην υπόθεση και που όπως είπε ο κ. Αργύρης δεν είναι ο πεθερός του Ευ. Βενιζέλου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Περιφερειάρχης, αλλά άλλος επιχειρηματίας με πολιτικές καταβολές στο χώρο της Ν.Δ.

Χθες πάντως ο ΟΛΗΓ απέρριψε το αίτημα ιδιώτη για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας για καύσιμα στον όρμο της Πλαταριάς, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού, ωστόσο το θέμα θα έχει συνέχεια, εκκρεμεί απάντηση του Γεν. Γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη στην κριτική του Β. Αργύρη.

Κακά μαντάτα για «Δωδώνη»

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε και για τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο αλλά και της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

Όπως σημείωσε με τους νέους ιδιοκτήτες της εταιρίας η τράπεζα δεν έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία, για κάποιο δάνειο, αφού όπως του εξήγησαν δεν τη γνωρίζουν και περιμένουν να περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξουν σαφή δείγματα γραφής πριν ξεκινήσουν οι οποιεσδήποτε συζητήσεις, βάζοντας έτσι ένα τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν από τη μεριά της διοίκησης της «Δωδώνης» ότι με τα δάνεια που έχει αιτηθεί -τουλάχιστον στην συγκεκριμένη τράπεζα- θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους κτηνοτρόφους.

Σχετικά άρθρα