Wed07152020

Last update11:07:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Κουίζ με μεγάλο βαθμό δυσκολίας

  • PDF

Βαράνε πένθιμα - και... λυπητερά θα πρόσθετα - οι καμπάνες για την αναπτυξιακή επιχείρηση που μεγαλούργησε στο παρελθόν στην περιφέρεια της Ηπείρου, αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση έργων.

Στο νέο χάρτη των αναπτυξιακών προγραμμάτων η συγκεκριμένη εταιρεία βρέθηκε εκτός νυμφώνος, γεγονός που της αποστερεί πόρους, τους οποίους οι διοικούντες προόριζαν για να κλείσουν τρύπες του παρελθόντος.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι πόροι δεν έρχονται, άρχισαν να πέφτουν οι καμπάνες, με την πρώτη απόφαση δικαστηρίου να επιδικάζει στους ενάγοντες και σε βάρος εννοείται της εταιρείας, κάμποσα χιλιαρικάκια.

Η βαριά καμπάνα βέβαια, αναμένεται να έλθει από τα... εξωτερικά.

Θα επανέλθουμε, όταν υπάρξουν εξελίξεις που θα κάνουν πανελληνίως ντόρο.

******

Μήπως ήλθε η ώρα της ΔΚΜ;

Λέω τώρα, μαθαίνοντας τις υποψηφιότητες για τα όργανα διοίκησης του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μήπως ήλθε η ώρα εκείνης της ΔΚΜ - της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ. για τους αμύητους στα περί του ΤΕΕ - η οποία μαζί με την άλλοτε κραταιά «πράσινη» «ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί» που πια μένει μόνο... «Συνεργαζόμενοι κλπ» αφού της φεύγει το ΠΑΣΚ, φοράει το φερετζέ και γίνεται λίγο cd - όχι αυτό που πουλάνε οι έγχρωμοι - (το τελευταίο ήταν λίγο ακατάλληλο, οπότε δεν το ερμηνεύω...), αν κατάλαβα καλά;

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ το συνηθίζει εσχάτως - το έκανε και στην ΟΛΜΕ - να αλλάζει όνομα, μπας και μπερδέψει τον κόσμο σχετικά με το ποια πραγματικά είναι αλλά τώρα βλέπουμε στο ΤΕΕ, την παράταξη της ΝΔ να μιμείται τον κυβερνητικό εταίρο.

Δεν θα παραλείψω δε, να σχολιάσω και την απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο και... γενική συνέλευση πολυκατοικίας, θέλοντας να καταγραφεί, κίνηση που θα του γυρίσει μπούμεραγκ στο τέλος, αν αναλογιστούμε για παράδειγμα, πως οι άνθρωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στήνουν το συνδυασμό στο ΤΕΕ/ΤΗ με το όνομα Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, είναι ως ένα βαθμό αυτοί που δοκίμασαν την τύχη τους και στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού μας και πήραν 12 ολόκληρους σταυρούς και εννοείται, καμία έδρα στο Δ.Σ. - για την ιστορία πρώτη εκεί ήταν η «Ενότητα» του ΚΚΕ με 227 ψήφους. Κατά τα λοιπά βέβαια, ποντάρουν και στα στελέχη που «κλέβουν» από την παράταξη του νυν προέδρου Χρ. Παπαβρανούση, η οποία πάντως, θα επαναδιεκδικήσει την ψήφο των μηχανικών.

******

Γιαννιώτικο-Λιθαρίτσια ένα τσιγάρο δρόμος...

Προφανώς και έχει δίκιο να φωνάζει σήμερα ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος για το πάρκο που χάνουμε... ακόμα και αν εμφανίζεται υπέρ το δέον αγωνιστικός, ενόψει και εκλογών - οπότε μια κουβέντα παραπάνω τη λες βρε αδελφέ! (εδώ δε βγήκαν στο δρόμο για άλλα κι άλλα οι Γιαννιώτες, για το Γιαννιώτικο Σαλόνι θα βγουν ρε Δήμαρχε;)

Προφανώς και στριμώχνεται ο Ν. Γκόντας, εξου και η αμήχανη ανακοίνωση...

Μια αντίστοιχη παράλειψη ωστόσο, δεν βαρύνει και τη σημερινή δημοτική αρχή που... ξέχασε για κανα χρόνο να αιτηθεί την επέκταση της σύμβασης χρήσης του πάρκου στα Λιθαρίτσια, με αποτέλεσμα το δημόσιο και ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος να λιγουρευτούν το φιλέτο στο κέντρο της πόλης;;;

Το θυμίζω στο Δήμαρχο αν το ξέχασε και του προτείνω σε περίπτωση που μας πάρουν και τα δυο πάρκα, Λιθαρίτσια και Πυρσινέλλα, να κάνουμε μαζί απεργία πείνας στο Ελληνικό, μαζί με το σύντροφο Γκορτζίδη! Για το πάρκο ρε γαμώτο!