Thu07182019

Last update08:32:08 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Γιαννιώτικο χρώμα στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

  • PDF

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει για τα επόμενα τρία χρόνια - πλην μόνο της επόμενης χρονιάς που θα είναι διπλή - στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η τοπική συνδικαλιστική οικογένεια των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του τακτικού εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στέφανος Σίντος και Θεόδωρος Τζαρούχης εκ μέρους των δασκάλων του Νομού, με ξεχωριστές παρατάξεις ασφαλώς, κατάφεραν να εκλεγούν στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, μέσα στο γενικότερο κλίμα χαλαρότητας των εκλογών του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου και σπάσιμου των σκληρών γραμμών του παρελθόντος, ο καταποντισμός της ΠΑΣΚΕ και η απώλεια δυνάμεων της ΔΑΚΕ έδωσε τη δυνατότητα ισχυροποίησης των δυνάμεων της Αριστεράς και ανεξάρτητων συνδυασμών, όπως το λεγόμενο Δίκτυο Εργαζομένων που απέσπασε 10 ψήφους και 1 έδρα στο γενικό συμβούλιο. Στο εν λόγω Δίκτυο, μετέχουν δύο Γιαννιώτες, οι Χρήστος Γρίβας και Γιώργος Ζάψας, οι οποίοι θα καταλάβουν από ένα χρόνο τη θέση του γενικού συμβούλου, έπειτα από τον έναν χρόνο που θα κρατήσει για τον εαυτό του τη θέση το τρίτο μέλος της παράταξης.

 

Οι φωνές συνείδησης στην τοπική Ν.Δ.

Αφού ευλογήσω τα γένια μου για την έγκαιρη και με... χειρουργική ακρίβεια θα έλεγα, ακριβή, ενημέρωση των τακτικών αναγνωστών της στήλης, για τα αποτελέσματα των - ο θεός να τις κάνει - «εκλογών» στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Ν.Δ., αφού έτρεχε μόνη της και δεν ξέρω αν βγήκε πρώτη... η Μαρία Κεφάλα (στο νήμα μια φορά, έφτασε πάντως), μεταφέρω παρασκήνιο από τον κόσμο της τοπικής Ν.Δ.

Τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια και δεν είμαι βέβαιος, ότι οι αποστάσεις, ο κακός καιρός... και άλλες ωραίες τέτοιες δικαιολογίες που ακούμε συνήθως, μπορεί να εξηγήσουν το 30% των μελών της νομαρχιακής συνέλευσης που δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν, μιας και το εκλεκτορικό σώμα αυτής της διαδικασίας είναι αυστηρά καθορισμένο. Λέω δηλαδή, ότι δεν κάνεις και πολλά ως μέλος της ΝΟΣ, άντε να σε καλέσουν να ψηφίσεις μια φορά στα τρία - τέσσερα χρόνια... Συνεπώς, όταν δεν πας, κάτι μπορεί και να σημαίνει αυτό...

Μαθαίνω λοιπόν, για διαφοροποιήσεις στελεχών της παράταξης από την ακολουθείσα ως σήμερα γραμμή, της υποτακτικότητας, των «yes men»... και «yes women» θα πρόσθετα παρακαλώ, προς τα non paper της Συγγρού.

Δεν είναι λίγοι δηλαδή, αυτοί που διαφώνησαν με τη λογική ότι «τα κάνει όλα καλά η κυβέρνηση» και άρα την υπερασπιζόμαστε, όσο τέλος πάντως... μιας και δεν τη λες παρουσία αυτήν της τοπικής Ν.Δ. στο Νομό σήμερα. Πέρα από κάτι χάπενινγκ, κάτι αιμοδοσίες και άλλο δήθεν κοινωνικό έργο... παρόμοιο με αυτό της «Χρυσής Αυγής».


Εκλογές και στον ΣΥΡΙΖΑ

Και μιας και μίλησα για εσωκομματικές εκλογές, έρχονται σε απροσδιόριστη ακόμα ημερομηνία, πάντως εντός του Δεκεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, αντίστοιχες με τη Ν.Δ. διαδικασίες και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι εκεί αντιπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων θα εκλέξουν τη Νομαρχιακή Γραμματεία, με τη διαφορά ότι το καταστατικό δεν προβλέπει συμμετοχή συνδικαλιστών ex officio.

Έχω λοιπόν μια αίσθηση, ότι υπάρχει ένα άγχος στα τοπικά στελέχη μη και επικρατήσουν οι πιο ακραίοι εντός τειχών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις μελλοντικές συνεργασίες. Αν δηλαδή ο «δεκάλογος του συνεπή Αριστερού» της προχθεσινής «Αυγής» γίνει «ευαγγέλλιο» για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα κατέβη ως αριστερός «μουτζαχεντίν» σε κάθε κάλπη που θα στήνεται από δω και στο εξής, θα τους κλαίνε οι ρέγγες...

Σχετικά άρθρα