Sat07202019

Last update08:11:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

«Βόμβα» στην... αυλή Καχριμάνη

  • PDF

«Βόμβα» ετοιμάζει στενότατος-η συνεργάτης/-ιδα του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο ίδιος το ξέρει και προσπαθεί να του/της αλλάξει γνώμη.

Τι ακούστηκε να λέει σε έντονο ύφος στον Περιφερειάρχη προχθές, το εν λόγω πρόσωπο, με ανώτατο πόστο στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή; «Εγώ στις 8 Γενάρη παραιτούμαι. Βρες τον αντικαταστάτη μου.». Αν υλοποιηθεί η εν λόγω απειλή, θα μιλάμε για ένα ακόμα πλήγμα στη σωρεία φυγών - για άλλους βέβαια λόγους - περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας και μη συμμετοχής τους στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», ίσως η ηχηρότερη μετά τις αναμενόμενες αποχωρήσεις των Πλιάκου, Κολόκα, Τσιρογιάννη, Κάτσιου, Πότση και Παπατσίμπα.

Ο λόγος που οδηγεί τον/την συνεργάτη του Περιφερειάρχη στην απόφαση να τον εγκαταλείψει, συνδέεται τουλάχιστον φαινομενικά, με προσωπικά θέματα. Οι αντιμισθίες των αιρετών γαρ, έχουν κουρευτεί σοβαρά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.

«Πονοκέφαλοι» εκ των έσω λοιπόν, για τον Αλέκο και μάλιστα, σε ό,τι αφορά την περίπτωση που σας αποκαλύπτω σήμερα, μπορώ να εικάσω πως είναι ικανή να δρομολογήσει τεκτονικές δονήσεις στους συσχετισμούς της τοπικής Ν.Δ.

Θυμηθείτε την ημερομηνία: 8 Γενάρη.

Και μια πρόταση: μήπως να ξανασκέφτονταν κάποιοι τη μεταπήδηση στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τώρα λέω, που αδειάζουν θέσεις;


Τα αποτελέσματα στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Οφείλω ένα σχόλιο για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο - Τμήμα Ηπείρου, μιας και προεκλογικά έκανα αρκετές αναφορές, στις οποίες επιβεβαιώθηκα... Σε όλες...

Η ενίσχυση των δύο «ανεξάρτητων» παρατάξεων, ΑΚΙΟΕ και ΠΟΦΕΕ, ήταν αναμενόμενη για λόγους που είχα εγκαίρως εξηγήσει: α. ως δια μαγείας πληρώθηκαν συνδρομές μελών από έναν και β. ο απερχόμενος πρόεδρος είχε απέναντί του όχι μόνο τις άλλες παρατάξεις αλλά και το τοπικό ΠΑΣΟΚ, συνεπώς η νίκη του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι συσχετισμοί δύναμεις ίσως βέβαια, τον αναγκάσουν τώρα να συμφωνήσει με την ΔΗΚΙΟ όχι από τη θέση ισχύος στην οποία βρίσκονταν πριν από τρία χρόνια.

Η συμφωνία ΠΑΣΚΟ-ΔΗΚΙΟ είναι μάλλον δεδομένη, ακόμα και παρά το γεγονός ότι η «ανεξάρτητη» ΑΚΙΟΕ πρότεινε με το κλείσιμο της κάλπης, συνεργασία στην ΔΗΚΙΟ «για να διώξουμε οι 'δεξιοί' τους ΠΑΣΟΚους από το Επιμελητήριο», όπως διατυπώθηκε επακριβώς... Και «δεξιοί» και «ανεξάρτητοι» λοιπόν, οι της ΑΚΙΟΕ!

Όσο για τους απαράδεκτους «συντρόφους» του (απο-)κόμματος ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στόχευαν σε πρώτη δύναμη την ΠΟΦΕΕ και να μην εκλεγεί καν ο Φίλης, ας «λουστούν» σήμερα τα επίχειρα των πράξεών τους...

Λέγοντας γενικά ΠΑΣΟΚ, δε θέλω να πιστεύω πως εκφράζονται τοιουτοτρόπως για τον Φίλη και οι θεσμικοί του κόμματος, γιατί δεν αντιλήφθηκα καμία ανακοίνωση για την πρωτιά της... «παράταξής τους» στις εκλογές της Κυριακής. Εκτός αν θεωρούν κι αυτοί ότι η ΠΑΣΚΟ του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι άλλο ΠΑΣΟΚ!

 

Δε βγαίνει «καπνός» από το ΕΚΙ

Αν δεν πρόκειται να ζήσω την ιστορικών διαστάσεων σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, είναι γιατί τα «συντρόφια» τα θέλουν όλα εκτός της θέσης του προέδρου, κάτι με το οποίο δε συναινεί ο απερχόμενος Ν. Φασούλης.

Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα και στη νέα απόπειρα συγκρότησης προεδρείου, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, πάμε... βουρ για επαναληπτικές εκλογές, πρόταση που υποστηρίζουν οι δύο από τις τρεις παρατάξεις του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα