Mon06012020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ευχές...

  • PDF

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά και από τη στήλη...

Τώρα, γιατί θα πρέπει ντε και καλά, επειδή άλλαξε ένα ψηφίο στο τέλος της χρονολογίας, αυτό από μόνο του να αρκεί για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, μόνο ως αστικό μύθο μπορώ να το εκλάβω που χάνεται στα βάθη των αιώνων!

Εγώ πάντως, δεν τρέφω καμία αυταπάτη - όπως θα έλεγε και ένας γνήσιος ΚΚές - θα είναι το ίδιο σ...τά με το 2013.

Γιαννιώτικα success stories...

Αφού λοιπόν ξεκίνησα με πολλή αισιοδοξία τη στήλη, θα συστήσω να κάνουν «κράτει» οι τοπικοί άρχοντες που μας πήραν αμπάριζα με τα δικά τους success story παραμονές Πρωτοχρονιάς, με τα μηνύματά τους, και από την άλλη... «ξύδι» στα «συντρόφια» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν παντού εχθρούς εσχάτως, για να μην πιστέψω ότι την καβαλίκεψαν την κάλαμο...

Εξηγούμαι: Ευταξά, Καχριμάνης και Φίλιος είχαν να πουν κάτι εξαιρετικά θετικό γι' αυτό που εκπροσωπούν ως απολογισμό στο 2013, ενώ η πρώτη έκανε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα «μουρούτεια» σπέκουλα κυβερνητική, λίβελο κατά των αντιπολιτευόμενων «τον Πρωθυπουργό μας» πολιτικών δυνάμεων... Ο Περιφερειάρχης ανέγνωσε λιγότερη... κρίση στην Ήπειρο απ' ότι στην άλλη Ελλάδα, ασχέτως αν κάνουμε ρεκόρ στην ανεργία και από ανάπτυξη... βλέπουμε την κορυφή από κάτω, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων διαπίστωσε πως «ο Δήμος τα κατάφερε»! Μπράβο αισιοδοξία!!!

Κι ένα unsuccess story

Από την άλλη, για να μην αφήσω παραπονούμενα τα «συντρόφια» του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν εφιάλτες όσο πάμε προς τις εκλογές και ως εκ τούτου, κάνω μια δυσοίωνη πρόβλεψη: την ετοιμάζουν την επανάσταση μόνοι τους σε Δήμους και Περιφέρεια...

Οι αναφορές στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον πομπό της ΕΡΑ Ιωαννίνων που έριξαν η κυβέρνηση και τα ντόπια συμφέροντα, είναι απόλυτα σωστές. Το ότι στην ίδια ανακοίνωση όμως, χώρεσαν αναφορές για ψέματα «που με έκπληξη διαβάζουμε κι ακούμε ενορχηστρωμένα κάθε φορά» σε ό,τι αφορά τα σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, σημαίνει ότι το πάλαι ποτέ κόμμα του 4% δεν αντιλαμβάνεται την κριτική ως καλοπροαίρετη αλλά εχθρική.

Και δε θα συνέβαινε αυτό, αν αντιλαμβάνονταν πως μέσα από τις συνεργασίες στο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού και την Περιφέρεια, θα κέρδιζαν πρωτίστως εκείνοι... Εκτός αν ο στόχος του Μαΐου για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο η πρωτιά στις ευρωεκλογές. Στην περίπτωση αυτή, ας το δηλώσουν, για να μην αγχωνόμαστε κι εμείς με τις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών...

Ο «Αη Βασίλης» των Ιωαννίνων

Πρωτοχρονιά στα Γιάννενα, χωρίς Πανίκα Ψωμιάδη δε γίνονται!

Κι ο Περιφερειάρχης - το πάλαι ποτέ - της καρδιάς μας, έδωσε για 8η συνεχή χρονιά το παρόν, στις τσιπουρο-κρασοκατανύξεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, σε διάφορα μαγαζιά της λεωφόρου Δωδώνης, σε κάποια εκ των οποίων ήταν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δε, πήρε και το μικρόφωνο και τραγούδησε για τους λίγους τυχερούς που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο που τον φιλοξενεί κάθε φορά που επισκέπτεται την πόλη μας.

Κι αν τον λησμόνησε ο Σαμαράς, ο Πανίκας δηλώνει παρών και - κατ' αποκλειστικότητα της στήλης - μάθετε πως βάζει πλώρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τρέμε Μπουτάρη και «κίνηση των 5», γιατί πέρα από την πλάκα, άλλο Γκιουλέκας και άλλο Ψωμιάδης!

Χωρίς στολισμούς

Και για να κλείσω εορταστικά: μην γκρινιάζετε βρε Γιαννιώτικα γατάκια! Ούτε η Θεσσαλονίκη στολίστηκε, ούτε η Αθήνα είχε το μεγαλύτερο δέντρο της Ευρώπης - α ρε μεγαλεία με το Νικήτα... (για Πάτρα και Βόλο δεν έχω ενημέρωση). Είναι φαίνεται ενάντια στην αισθητική των «5» κάτι κιτς στολισμοί με λαμπιόνια και άλλα τέτοια μπας κλας έθιμα, όπως επίσης, η αλλαγή του χρόνου στην πλατεία.

Σε μια πόλη που λατρεύει το σκι και το μπριτζ, η... «αισθητική του χωριού» είναι παρελθόν!