Mon09232019

Last update11:43:24 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Με την «Κοινωνία πολιτών» στις εκλογές ο Π. Κολόκας

  • PDF

Ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης και τους πρώτους υποψηφίους

kolokas parousiash«Κοινωνία Πολιτών Γιάννενα Πρώτη Πόλη» είναι το όνομα της παράταξης του Παντελή Κολόκα ο οποίος παρουσία αρκετών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ανακοίνωσε τη διακήρυξη αρχών της παράταξής του. «Σήμα μας είναι ο γλάρος , εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Richard Bach γλάρος Ιωνάθαν όπου αποτυπώνεται η δυνατότητα που έχουμε ως κοινωνία να πετάξουμε ψηλά όταν δούμε τα πράγματα απ´ αυτή την προοπτική, και όχι με τις μεμψιμοιρίες των διαφωνιών», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Κολόκας.

Εξηγώντας το λόγο που επιλέχτηκε το συγκεκριμένο όνομα ως τίτλος για την παράταξή του ο κ. Κολόκας σημείωσε πως η κοινωνία πολιτών αναφέρεται κυρίως στις οργανωμένες ομάδες πολιτών που επιδιώκουν από κοινού την επίτευξη ενός κοινωφελούς σκοπού.

«Η κοινωνία πολιτών στο επίπεδο των ατόμων απαρτίζεται μόνο από ενεργούς πολίτες .

Οι πολίτες στην κοινωνία πολιτών δεν είναι ούτε πελάτες, ούτε ακόμη χειρότερα, θεατές, είναι ενεργά κύτταρα στο πλαίσιο μιας καθημερινής Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κολόκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πυλώνες μιας σύγχρονης ανοιχτής, δημοκρατικής και ευημερούσας κοινωνίας είναι τρείς:

Μια υγιής λειτουργούσα κοινωνία της αγοράς,

Μια αποτελεσματική διαφανής, κοντά στον πολίτη δημόσια σφαίρα συντεταγμένων λειτουργιών ,

Μια σφριγηλή και ανεξάρτητη από ιδιωτικές, κομματικές ή κυβερνητικές επιρροές κοινωνία πολιτών.

Οι προτάσεις

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναπτύσσοντας τις θέσεις της παράταξής του για τον δήμο Ιωαννιτών αλλά και τη φιλοσοφία με την οποία θα πορευτεί στις εκλογές επισήμανε πως η σημερινή κρίση που βιώνουμε όλοι μπορεί μόνο να ξεπεραστεί αν κινητοποιηθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις.

Ο νέος Δήμος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που περιλαμβάνει την πόλη, το ιστορικό αστικό τμήμα και μια δυναμική αγροτική περιοχή, με δραστήριους και δημιουργικούς κατοίκους, έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να πρωτοπορήσει ακόμη στις νέες σημερινές συνθήκες .

Θέτουμε ένα μεγάλο στόχο . την πλήρη «αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής μας αφού ξεκαθαρίσω πως στη δημοτική κίνησή μας έχουν θέση όλοι οι πολίτες!!

Βασικός άξονας στρατηγικής παρέμβασή μας, «είναι η δημιουργία και συγκρότηση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Την ομαλή οργανωτική λειτουργία των δήμων που συνενώθηκαν

Την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των τοπικών οργάνων και την παροχή υπηρεσιών στους δημότες στον τόπο κατοικίας τους.

2. Τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και στη λήψη των αποφάσεων από όλα τα όργανα του Δήμου. Σύνθημά μας είναι τα <<γυάλινα Γιάννενα τα Γιάννενα διάφανα παντού

3. Την εξυπηρέτηση του δημότη σε όλα τα θέματα, με απλούστευση των διαδικασιών και δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας.

4. Την αναβάθμιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με όργανα καταρτισμένα, υπεύθυνα και σταθερά προσανατολισμένα στην άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων τους ,καθώς και στην επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής τους με τη δημιουργία γραφείου κατάθεσης προτάσεων των πολιτών.

5. Την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών που εντάχθηκαν στο νέο Δήμο.

6. Σημαντικό στοιχείο της πολιτικής μας αποτελεί η συγκρότηση και η λειτουργία νέων θεσμών και η ενίσχυση των υπαρχόντων, για την εξυπηρέτηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο πολίτη, όπως είναι:

- Ο συνήγορος του δημότη που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται στο δήμο Ιωαννιτών

- Η πλήρης αναθεώρηση στο τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία αποτελεί για μας προτεραιότητα παιδείας και πολιτισμού ,

η αποδοχή της διαφορετικότητας επίσης καθώς και η δημιουργία συνθηκών ,<< μη αποκλεισμού των όλων των συνδημοτών μας.

-Το αγροτικό κέντρο ως δίκτυο ενημέρωσης,

η ψηφιακή εποχή που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρωτογενή τομέα και την ποιότητα των προϊόντων με τα διαθέσιμα, πλέον εργαλεία.

Το κέντρο υποστήριξης νέων αγροτών,

μέσω της προώθησης αγροτικών προϊόντων απ´ το γραφείο σχεδιασμού έργων αγροτικής υποδομής με την καθοδήγηση των συμβούλων Αγροτικού Τομέα.

Οι συνθήκες είναι έτσι διαμορφωμένες που μόνο αναλαμβάνοντας δράση συλλογική μπορούμε να ξανάδημιουργήσουμε το όραμα που έχουμε χάσει,

και το σημαντικότερο να μπορούμε να ονειρευόμαστε πάλι»

Τα πρώτα ονόματα

Γεώργιος Αναστασίου, Επιχειρηματίας

Κωνσταντίνος Δερματάς, Ιατρικός Επισκέπτης

Γιολάντα Ζήκα – Τσόγκα, Προϊσταμένη Κλινικής φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ΠΓΝΙ

Χρήστος Καψάλης, Φιλόλογος

Αγγελική Κιτσάκη, Ξεναγός

Πέτρος Κολιοφούκας, Αστυνομικός

Ιωάννης Μηλιώτης, Επιχειρηματίας

Άγγελος Μητσόπουλος, Ποιητής - Συγγραφέας

Βασιλική Μπέκα, Αισθητικός

Γεώργιος Μπόζιος, Αστυνομικός

Ιωάννης Οικονόμου, Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς

Ιωάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος

Χρήστος Παπαρούνας, Κτηνοτρόφος

Σταύρος Σιάσης, Ελεύθερος Επαγγελματίας – Μέλος Τοπικού Συμβουλίου

Χρήστος Στεφάνου, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας - Άνεργος

Βασίλης Καλούδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ναπολέων Τσιάλιος, Οικονομολόγος

Ζωή Χήτου, Ιατρός Αναισθησιολόγος

Σχετικά άρθρα