Tue04072020

Last update09:45:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Με τις ευχές όλων για καλή χρονιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα Γιάννινα

  • PDF

Μοίρασε δώρα στα... πρωτάκια ο Μητροπολίτης

maximos dora sxoleioΜε τις ευχές των τοπικών αρχόντων αλλά και του Μητροπολίτη Μάξιμου ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στα σχολεία των Ιωαννίνων.

Ο αγιασμός π[ου έγινε στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας συνοδεύτηκε και από δώρα που μοίρασε ο Μητροπολίτης στα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού τα οποία έλαβαν μια τσάντα με σχολικά είδη.

Νωρίτερα ο κ.κ. Μάξιμος εξήρε το ρόλο τους σχολείου στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών τονίζοντας πως η ταυτόχρονη πνευματική μάθηση είναι ικανή να πλάσει πρόσωπα και όχι άτομα που θα πορεύονται με τους συνανθρώπους τους σε μια κοινωνία που έχει κοινούς στόχους και αγωνίες.

Παράλληλα κάλεσε τους μαθητές να σέβονται τα δημόσια κτίρια, όπως είναι τα σχολεία, και να μην τα φθείρουν ενώ ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά.

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Πέμπτη(11/9/140), η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά σε γραπτό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μαθητές,

Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που αρχίζει σήμερα θέτετε όλοι σας νέους στόχους προκειμένου να κάνετε πράξη τα όνειρά σας με συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας.

Σε αυτή την πορεία πάντοτε θα υπάρχουν δυσκολίες, ποτέ όμως δεν είναι ανυπέρβλητες όταν η προσπάθεια είναι κοινή και συμβάλλουν και άλλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, στην κατάκτηση του στόχου.

Γνωρίζουμε πως εν μέσω κρίσης οι δυσκολίες αυξήθηκαν και θα πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και κόπο. Άλλωστε, σύμφωνα και με την ρήση του Αριστοτέλη: «τα αγαθά κόποις κτώνται» και η γνώση είναι ένα αγαθό και σημαντικό εφόδιο για τη ζωή μας.

Στα σχολεία μας συναντάμε εκπαιδευτικούς που εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία διαθέτουν ευαισθησία και θέληση για προσφορά. Είμαστε δίπλα τους, τους στηρίζουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.»

Ευχές Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Τις ευχές του στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για "καλή σχολική χρονιά" έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σύντομους χαιρετισμούς του σε τελετές Αγιασμών στις οποίες παρέστη.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ολοκλήρωσε έγκαιρα τους διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, προσθέτοντας ότι τυχόν μεμονωμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα με στόχο αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση του μαθητικού δυναμικού και αφετέρου την ασφαλή μετακίνησή του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας από την πλευρά του αφού ευχήθηκε κι αυτός καλή σχολική χρονιά σε όλους τονίζοντας ότι ο δήμος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε φέτος να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη των σχολειών, ευχαιρστώντας όλους όσους εργάστηκαν στην κατεύθυνση αυτή.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στα σχολεία μας γιατί πιστεύω ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε η εκπαίδευση είναι αυτή που θα μας οδηγήσει μακριά από την κρίση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ευχές και από την Όλγα Γεροβασίλη

Τις δικές της ευχές σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς έστειλε και η Όλγα Γεροβασιλή.

«Σήμερα τα παιδιά μας στέκονται μπροστά στα ξεχασμένα από την πολιτεία σχολεία τους και τους "υπό αξιολόγηση" δασκάλους τους και σχεδιάζουν, ονειρεύονται.

Σχεδιάζουν μια ΚΑΛΗ σχολική χρονιά, «γεμάτη περιπέτειες και γνώση».

Ονειρεύονται ένα σχολείο που θα τα αγκαλιάζει όλα, χωρίς διακρίσεις, που δεν θα τα διχάζει αλλά θα τα ενώνει, που δεν θα τα εξοντώνει με συνεχείς εξεταστικές διαδικασίες αλλά θα ανοίγει τον δρόμο της γνώσης για όλους και στο τέλος του δρόμου θα αξιολογούν τα ίδια τους δασκάλους τους.

Θα σταθούμε σύμμαχοι στο πλευρό των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφέρειάς μας προκειμένου να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για μόρφωση και γνώση, για ένα μέλλον που δεν θα είναι υποθηκευμένο αλλά ελεύθερο και αισιόδοξο, έτσι όπως ταιριάζει στους νέους.

Ευχόμαστε στους μαθητές καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα