Thu07182019

Last update08:32:08 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

3ο Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων

  • PDF

Φεστιβάλ παντός καιρού!

festival dromouΟι παραστατικές τέχνες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είχαν την τιμητική τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων που διεξήχθη το τριήμερο 28-30 Αυγούστου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία Multi-art projects και έχει ήδη φιλοξενήσει δεκάδες παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, τσίρκο, μουσικής και χορού σε δημόσιους υπαίθριους χώρους της πόλης, καθώς και πλειάδα εργαστηρίων και σεμιναρίων για ενήλικες και παιδιά. Εκτός από την πολιτιστική και ψυχαγωγική διάσταση η μοναδικότητα του εγχειρήματος έγκειται στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης του δημόσιου χώρου καθώς οι παραστάσεις διεξάγονται σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της πόλης. Με την προϋπόθεση, φυσικά, να συμμαχεί και ο καιρός, κάτι που φέτος δεν έγινε και έτσι από φεστιβάλ θεάτρου δρόμου εξελίχθηκε σε φεστιβάλ θεάτρου... θεάτρου όπως χαριτολογώντας ανέφερε στην παράστασή του το Cirko Cachivache.

Παντός καιρού αλλά πάντα με υψηλά καλλιτεχνικά στάνταρτ και διάθεση για γέλιο, το φεστιβάλ θεάτρου δρόμου την πρώτη μέρα διεξήχθη στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος δίνοντας ζωή σε μια σχετικώς απομακρυσμένη πλατεία με φόντο ένα ερειπωμένο αρχοντικό ενώ τις επόμενες ημέρες ελέω καιρού οι παραστάσεις έλαβαν χώρα σε κλειστό και -ζεστό- χώρο, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου αφαιρώντας λίγο από τον αυθορμητισμό του κοινού αλλά και των πρωταγωνιστών. Από την άλλη πλευρά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τα στοιχεία της γιαννιώτικης φύσης!

Ανασκόπηση: 1η μέρα

Η Πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος είχε την τιμητική της. Σε μια περιοχή που συγκέντρωσε μάλλον για πρώτη φορά τόσο κόσμο αναδείχθηκε η στοχοθεσία του φεστιβάλ για δημιουργική αξιοποίηση και αναβίωση του δημόσιου χώρου. Είδαμε μεταξύ άλλων από την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ μια άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση κουκλοθέατρου και ακροβατικά από τον Christian the unpredictable, ο οποίος με τις κορίνες, τις μπάλες και τα χούλα χουπ, ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, οι μεγάλοι ως εθελοντές σε μερικά κόλπα το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η φιλοσοφία του θεάτρου δρόμου στο απόγειό της! Το τσίρκο συνεχίστηκε με το ξεχωριστό show του Pomet, το οποίο συνδύασε τον χορό με το σύγχρονο juggling ενώ η Αφροδίτη Γεωργίου με σύμμαχο το σκοτάδι που είχε πέσει και τη φαντασία να οργιάζει έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση κουκλοθέατρου. Τέλος, η θεατρική παράσταση με τίτλο «Άνευ ουσίας και σημασίας» σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα από τη θεατρική ομάδα «Politheatro» και πιο συγκεκριμένα τους μαθητές του 3ου έτους του θεατρικού εργαστηρίου, απέδειξε πόση ουσία και σημασία έχει, τελικά, το θέατρο και η τέχνη στη ζωή μας.

Ανασκόπηση: 2η μέρα

Το Πάρκο Λιθαρίτσια θα ήταν η επόμενη στάση του φεστιβάλ, αλλά η γιαννιώτικη καταιγίδα φρόντισε να μας μεταφέρει στο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί είδαμε για δεύτερη φορά την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ να παρουσιάζει μια διαφορετική παράσταση, εξόχως κωμική χωρίς λόγια, αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών. Ένα θέαμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Συνέχεια με το φοβερό και τρομερό Cirko Cachivache. Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση που αφορά όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ. Ο Pomet με την παράστασή του ολοκλήρωσε τη βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο με μοναδικό τρόπο και καθώς η βροχή είχε σταματήσει η βραδιά είχε και συνέχεια στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Εκεί η χορευτική ομάδα Krama dance company ξεδίπλωσε το ταλέντο της με τη χάρμα οφθαλμών και αισθήσεων performance "Traces" αποτελώντας ένα από τα σημεία αναφοράς για ολόκληρο το φεστιβάλ θεάτρου δρόμου.

Ανασκόπηση: 3η μέρα

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ ενώ ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στα Σφαγεία είχε τη μοίρα της δεύτερης -βροχή γαρ- και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο. Το καλλιτεχνικό μενού διέθετε τα πάντα: θεατρικό παιχνίδι με τους Πέτρο Χριστακόπουλο και Χρήστο Χρήστου, τσίρκο, κουκλοθέατρο και χορό με το Cirko Cachivache, τον Christian the unpredictable και τους ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ που τους είχαμε απολαύσει και στις προηγούμενες μέρες. Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε η χορευτική ομάδα So Company που μετέφερε το κοινό στον παραμυθένιο κόσμο του Πινόκιο. Στη σκηνή δέσποζε ένας μουσικός με το ακορντεόν του, το οποίο έδινε πνοή και κινούσε τα νήματα στη χορεύτρια-κούκλα όπως ο γερο-Τζεπέτο τον Πινόκιο δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα αλλά και ένα αλληλεπιδραστικό θέαμα όπου ο μουσικός εντασσόταν σταδιακά στη χορογραφία.

Οι διοργανωτές

Καθώς η αυλαία του 3ου φεστιβάλ θεάτρου δρόμου έχει πέσει και τα φώτα έχουν σβήσει ας δούμε τι έχει να μας πει η Ειρήνη Παπανικολάου από την διοργανώτρια εταιρία Multi-art projects κάνοντας έναν μικρό απολογισμό.

Αποτίμηση

«Στο 3ο Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου μας τα χάλασε ο καιρός. Δυστυχώς πέρα από την πρώτη μέρα που το φεστιβάλ διεξήχθη σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, οι εκδηλώσεις τον δύο επόμενων ημερών έλαβαν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο. Και έτσι από φεστιβάλ θεάτρου δρόμου γίναμε φεστιβάλ θεάτρου-θεάτρου. Το κοινό αγκάλιασε το φεστιβάλ, ακολούθησε τις εκδηλώσεις του και στο Πνευματικό Κέντρο, έδωσε το παρόν. Αυτό που ήταν στενόχωρο φέτος ήταν ότι η διοργάνωση είχε τη μικρότερη χρηματοδότηση από κάθε άλλη χρονιά και ίσως αυτό να επηρέασε κάπου το όλο αποτέλεσμα. Μακάρι να είχαμε και εμείς περισσότερο χρόνο να βρούμε περισσότερες χορηγίες για να υποστηρίξουμε το πρόγραμμά μας αλλά επειδή είχαμε και την άλλη διοργάνωση με το "Gradient" ήταν πολύ δύσκολο για μας σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα να δώσουμε τόση ενέργεια και στα δύο. Από την πλευρά μας ζητάμε συγγνώμη γιατί υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω καιρού αλλά και λόγω εργασιών που γίνονταν στο Πνευματικό Κέντρο. Αλλά στο τέλος όλα καλά».

Φετινή καινοτομία

«Φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ χρηματοδότησε μια νέα παραγωγή, αυτή των Krama dance company, που έγινε τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που έγινε αυτή η παράσταση και ελπίζουμε και τα παιδιά να συνεχίσουν και να την παρουσιάσουν και σε άλλα φεστιβάλ».

Highlights ανά ημέρα

«Την πρώτη μέρα πιο πολύ χάρηκα τον χώρο. Ήμουν αρχικά διστακτική ως προς την επιλογή της Πλατείας Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος. Δεν ήμουν σίγουρη για το κατά πόσο ο κόσμος θα ερχόταν, γιατί υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν γνώριζαν την Πλατεία. Αλλά ακριβώς επειδή εμείς θέλουμε να αναδείξουμε πλατείες που δεν έχουν γίνει άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες και θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε, γι' αυτό τη διαλέξαμε και τελικά κερδίσαμε το στοίχημα αυτό. Ο κόσμος ήρθε. Και ήταν ένα κοινό που ήρθε αποκλειστικά και μόνο για το φεστιβάλ. Δεν ήταν με άλλα λόγια περαστικοί όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε, αν ήμασταν σε κάποιον κεντρικό πεζόδρομο. Επίσης, ο τρόπος που φωτίστηκε το ερειπωμένο αρχοντικό, τελικά ήταν μια πολύ καλή επιλογή».

«Η δεύτερη μέρα σίγουρα ήταν αφιερωμένη στις Krama dance company. Φυσικά ήταν και οι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν και ήρθαν στα Γιάννενα. Επίσης, το Cirko Cachivache που πραγματικά και εμείς οι διοργανωτές καθόμασταν και τους χαζεύαμε. Δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε με τίποτε άλλο».

«Η τρίτη μέρα είχε πολλές από τις δράσεις της δεύτερης αλλά υπήρχαν και οι So Company που άφησαν το στίγμα τους με μια παράσταση χορού με έντονα στοιχεία θεατρικότητας. Πρόκειται για μια ανερχόμενη ομάδα που δραστηριοποιείται μεταξύ Λουξεμβούργου και Ελλάδας».

Παράλληλες εκδηλώσεις

«Είχαμε κάποια εργαστήρια στην αρχή του προγράμματος. Συμμετέχουν οι Lake Crafters τρία χρόνια τώρα. Αλλά ο κλειστός χώρος και η ζέστη σίγουρα επηρέασαν τον κόσμο που αλλιώς θα τα παρακολουθούσε όλα αυτά σε ανοιχτό χώρο».

Μεταφορά του φεστιβάλ εκτός Ιωαννίνων

«Το είχαμε συζητήσει πέρυσι αλλά ενώ όλοι οι δήμοι έδειξαν ενδιαφέρον και το θεώρησαν πολύ καλή ιδέα δεν είχαν τα χρήματα για να το υποστηρίξουν. Μας ζητούσαν να το διαφοροποιήσουμε λίγο και να βάλουμε εισιτήριο. Αυτό ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσαμε και έτσι μείναμε στις συζητήσεις».

Δημόσιοι χώροι για μελλοντική αξιοποίηση

«Φέτος, έγιναν κάποιες παραστάσεις εκτός προγράμματος, για παράδειγμα στην πλατεία Μαβίλη. Το Κάστρο μάς αρέσει πάρα πολύ. Μέσα στο παλιό το Χατζηκώστα θέλουμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις. Γενικά, μας περνάνε πολλά από το μυαλό αλλά είναι σύνθετο το ζήτημα καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα».

Μελλοντικά σχέδια

«Τα πλάνα μας για του χρόνου είναι το φεστιβάλ να γίνει διεθνές, να φιλοξενήσουμε καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω απ' αυτό και με το Πνευματικό Κέντρο. Πώς μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη διοργάνωση, να αναλάβει ένα πιο μεγάλο μέρος έτσι ώστε να βρούμε περισσότερους πόρους χρηματοδότησης. Επίσης, θα θέλαμε το φεστιβάλ να έχει μια συνεχή παρουσία. Να μην κρατά μόνο τρεις μέρες το καλοκαίρι».

Οι πρωταγωνιστές...

Στο φεστιβάλ αυτό απολαύσαμε πολλές μορφές των παραστατικών τεχνών. Ο χορός άφησε το αποτύπωμά του στη φετινή διοργάνωση με δύο εξαιρετικές παραστάσεις. Ο λόγος στις χορευτικές ομάδες Krama dance company και So Company.

Κrama dance company

Προφίλ

«Η krama dance company ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 , από τη Δώρα Ζούμπα, την Εύη Ζούμπα και την Άννα Ζούμπα και κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο. Το 2012 η ομάδα αποπειράθηκε την πρώτη ολοκληρωμένη χορογραφική της δουλειά το «shadow of a stretched arm» που παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Βέλγιο και πειραματίστηκε με το project PRESS(ed). Το νέο της έργο "barking days" παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στην Αθήνα ενώ στις 11 Οκτωβρίου η παράσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών».

Η παράσταση "Traces"

«Ήταν μεγάλη μας χαρά που συμμετείχαμε στο 3o Ioannina street theater festival και ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ειρήνη Παπανικολάου και τον Κώστα Γκαραμέτση γι' αυτό. Το "traces" είναι ένα site specific project που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για 3o Ioannina street theater festival. Σ' αυτο το project συμμετείχαν 9 άνθρωποι που για πρώτη φορά συνεργαζόμασταν όλοι μαζί. Από τον χορό και το σωματικό θέατρο συμμετείχαν οι Ναταλία Μπάκα, Φωτεινή Αγγέλη, Περικλής Σκορδίλης, Φωτεινή Τσιτσιγιάννη, Λαμπρινή Γκόλια, Έυη Ζούμπα, Αννα Ζούμπα και Δώρα Ζούμπα καθώς και οι δυο καταπληκτικοί μουσικοί, ο Ηλίας Μαντικός και ο Ανδρέας Ανδρέου που έπαιζαν live στην παράσταση. Αυτός ήταν και ο στόχος, ο καθένας ξεχωριστά και στη συνέχεια όλοι μαζί να πειραματιστούμε αυτοσχεδιαστικά με τις διαφορετικές πορείες μας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις, τις παρελθοντικές στιγμές μας. Κάποιες από αυτές τις στιγμές που κουβαλάμε είναι χαραγμένες έντονα, άλλες πιο αμυδρά. Οι στιγμές αυτές διασταυρώνονται με στιγμές άλλων, ξαναγεννιούνται, συνθέτουν νέες ή χάνονται στην πορεία. Οτιδήποτε είναι αυτό που απομένει από το πέρασμα ενός ανθρώπου ή μιας κατάστασης, είναι αυτό που προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε. Το "traces" ήταν ένα παιχνίδι, μια έρευνα, ένα πείραμα πάνω στα ίχνη που αφήνει ο καθένας πίσω του κατά τη διάρκεια της δικής του πορείας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε πως με τον τρόπο που άγγιξε εμάς, με τον ίδιο ακριβώς αλλά από διαφορετική οπτική, άγγιξε και το κοινό. Από την πλευρά μας, όλη αυτή η βιωματική διαδικασία της σύμπραξης, της έρευνας και τελικά της δημιουργίας, έπλασε μια "μαγική" εικόνα και ατμόσφαιρα που όταν ήρθε η ώρα όλη αυτή τη διαδικασία να τη μοιραστούμε, νιώσαμε πως το κοινό είχε γίνει η προέκτασή μας. Πλέον δεν μιλούσαμε για τις πορείες 9 ανθρώπων, αλλά πολλών περισσότερων που διασταυρώνονταν και δημιουργούσαν νέες πορείες. Άθελά του το κοινό έγινε συμμέτοχο και για όλους εμάς αυτό ήταν μια τρομερά όμορφη έκπληξη».

Η εμπειρία του Ioannina street theater festival

«Για εμάς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στο Ioannina street theater festival. Τόσο τις δύο προηγούμενες χρονιές από την πλευρά των θεατών, όσο και φέτος από την πλευρά των συμμετεχόντων, η εμπειρία μας ήταν μοναδική! Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξαγωγής του festival έχεις ως θεατής τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις πολλές ενδιαφέρουσες παραστάσεις που αναδεικνύουν όμορφες γωνιές της πόλης μας και αναδεικνύονται από αυτές. Αλλά και από την πλευρά των συμμετεχόντων είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις πόσο έντονα η πόλη αγκαλιάζει όλο το festival και κάθε χρονιά περιμένει για το επόμενο».

Ο χορός στην Ελλάδα

«Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι εύκολη και όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Ο τομέας των τεχνών γενικότερα και αυτός του χορού πιο συγκεκριμένα στερείται της στήριξης του κράτους, κάτι που γινόταν πάντα - θέλοντας να ελπίζω όχι για πάντα. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να δυναμώνουν οι ατομικές πρωτοβουλίες κι από μονάδες να γίνονται ομάδες, γιατί αν είναι ανάγκη σου να εκφραστείς μέσα από τον χορό και την τέχνη γενικότερα, βρίσκεις τον τρόπο και τη δύναμη να το κάνεις».

Μελλοντικά σχέδια

«Αυτή την περίοδο δουλεύουμε με την παράστασή μας "barking days" σε σύλληψη, χορογραφία της krama dance company και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Κωσταντή Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για μία χοροθεατρική παράσταση και αποτελεί ένα σχόλιο προς την κοινωνία που "γαυγίζει" και εναντιώνεται σε καθετί διαφορετικό βάζοντάς το αυτομάτως "απέναντι" και παράλληλα συνθέτει το χρονικό μιας μετανάστευσης. Μιας μετανάστευσης που μπορεί να αφορά τον οποιοδήποτε από εμάς. Η δύσκολη πορεία ξεκινά και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: τι κάνει τόσο διαφορετική τη μια πλευρά του πλέγματος από την άλλη; Αφού ο αέρας είναι ο ίδιος. Ο ήλιος, το χώμα, το νερό, το κλάμα, ο πόνος. Ο θάνατος».

Info

www.kramadance.com

www.facebook.com/KramaDanceCompany


SO Company

Προφίλ

«Είμαστε δύο παιδικές φίλες (Rhiannon Morgan και Servane Le Moller) που αφού μελετήσαμε και δουλέψαμε επαγγελματικά στη μουσική και στον χορό αποφασίσαμε να δημιουργήσουν μαζί. Ως ομάδα είμαστε μαζί ένα χρόνο τώρα ενώ έχουμε κάνει παραστάσεις και σεμινάρια στην Αγγλία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα. Η βασική μας πρόκληση έγκειται στο να διευρύνουμε συνεχώς τα όρια τόσο του χορού όσο και της μουσικής βρίσκοντας το δικό μας μουσικό και χορογραφικό λεξιλόγιο».

Η παράσταση "Is it so?"

«Η παράσταση αυτή επηρεάστηκε από την κοινή μας αγάπη στο παραμύθι του Πινόκιο όπου ο ξυλουργός δίνει πνοή στο δημιούργημά του. Επικεντρωθήκαμε στη σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και το δημιούργημα και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους».

Η εμπειρία του Ioannina street theater festival

«Μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Τα Ιωάννινα είναι μια όμορφη πόλη με τόσους πολλούς κρυμμένους θησαυρούς να εξερευνήσει κανείς και τόσα πολλά λουκούμια να δοκιμάσει κανείς στο Νησί του Αλή Πασά. Το φεστιβάλ ήταν μια μοναδική ευκαιρία στο να συναντήσουμε καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σ' ένα πολυμορφικό κοινό. Όλη η ομάδα του φεστιβάλ ήταν πολύ φιλόξενη και έκανε τα πάντα για μας ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να ευχαριστηθούμε τη διαμονή μας στην πόλη».

Διαφορές ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινού

«Το ελληνικό κοινό αλληλεπιδρά περισσότερο με αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της παράστασης, Γίνεται μέρος αυτής και ζει κάθε δευτερόλεπτο μαζί σου. Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα καθώς δεν υπάρχουν όρια ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό. Το ευρωπαϊκό κοινό είναι πιο αποστασιοποιημένο καθώς παρατηρεί πιο προσεχτικά την παράσταση, την αναλύει και μετά αποφασίζει αν του άρεσε ή όχι. Χωρίς αμφιβολία το ελληνικό κοινό είναι το καλύτερο!»

Μελλοντικά σχέδια

«Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τη δουλειά μας. Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε και να δούμε. Έχουμε και άλλα μέλη από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία ώστε να μπορούμε να εξερευνούμε διαφορετικές διαδρομές και να μοιραζόμαστε το πάθος μας για τέχνη. Επίσης, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την εκπαιδευτική μας δουλειά και να προσφέρουμε στους ανθρώπους όλων των ηλικιών την ευκαιρία να εμπλακούν με τον χορό, τη μουσική και την παράσταση».

Info

rhiannonelena_morgan@hotmail.com

servanelemoller@gmail.com

Σχετικά άρθρα