Mon08192019

Last update11:40:50 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Γιορτές με πολιτικό ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια

  • PDF

Ξεκίνησε η ονοματολογία και στα Γιάννινα

psifodeltiaΜε τις εθνικές εκλογές να μοιάζουν πιο κοντά από ποτέ, εξαιτίας της μέχρι τώρα αδυναμίας της κυβέρνησης να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα κόμματα αλλά κυρίως οι τοπικές τους οργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους σχεδιασμό.

Μαζί με αυτόν έχει ξεκινήσει και η ονοματολογία σε ότι αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καθώς σε άλλους πολιτικούς φορείς υπάρχει «συνωστισμός» ενώ σε άλλους «λειψανδρία». Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχουν και κόμματα τα οποία δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τέτοιες διαδικασίες, τουλάχιστον φανερά, περιμένοντας την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν θα οδηγηθούμε σε εκλογές ή όχι.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή δηλαδή των κομμάτων που έχουν αρχίσει να ψάχνονται για το ψηφοδέλτιό τους, ανήκει κι αυτό της Ν.Δ. Εκεί τα πράγματα είναι ίσως πιο δεδομένα από τα άλλα κόμματα, αν και υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που χρίζουν διευκρίνησης πριν οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο.

Αρχίζοντας όμως από τα σίγουρα, οι σημερινοί βουλευτές, Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης θα βρίσκονται σίγουρα στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, ενώ μαζί τους θα έχουν τον αδερφό του πρώην υπουργού, Αντώνη Φούσα, Στέφανο, τον γιατρό Φίλλιπο Σιάκα, που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές και τη Νατάσα Τύρου Ούζα, σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλο.

Από εκεί και πέρα μένουν ανοιχτές δύο ακόμη θέσεις τις οποίες θα μοιραστούν μια γυναίκα κι ένας άνδρας. Σε ότι αφορά την πρώτη μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί τα ονόματα της προέδρου της ΝΟΔΕ, Μαρίας Κεφάλα και της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και Περιφερειακής Συμβούλου, Σταυρούλας Τσιάρα.

Όσο αφορά δε στην τελευταία ανδρική θέση γι' αυτή έχουν ακουστεί τα ονόματα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Χάρη Λαζάνη, του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώτσα, Λάμπρου Γεωργόπουλου αλλά και αυτό του Βασίλη Τσιαλιαμάνη ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές.

Όπως διαπιστώνεται από τη λίστα των υποψηφίων λείπει το όνομα της Άννας Ασημακοπούλου. Αυτό γιατί η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να κατεβαίνει υποψήφια στην Β' Αθηνών, μια εκλογική περιφέρεια ωστόσο στην οποία υπάρχουν ονόματα όπως αυτά του Κ. Μητσοτάκη, της Σοφίας Βούλτεψη, του Γεράσιμου Γιακουμάτου κι άλλων προβεβλημένων στελεχών του κόμματος.

Βέβαια μέχρι σήμερα αυτό κυκλοφορεί σαν φήμη, στην περίπτωση που όμως αποδειχτεί αληθινή η κ. Ασημακοπούλου θα έχει όλο ο δικαίωμα να αισθάνεται «ριγμένη» καθώς οι εκπρόσωποι τύπου κάθε κυβερνώντος κόμματος διαχρονικά επιλέγονταν για μια από τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αυτό γιατί η κ. Ασημακοπούλου λόγω της θέσης της δεν μπορούσε να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που η ίδια θα ήθελε καθώς δεν της επιτρεπόταν να καταθέσει ερωτήσεις ελέγχοντας ουσιαστικά το κόμμα το οποίο η ίδια εκπροσωπεί.

Πέρα όμως από τη Ν.Δ. μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες στο «Ποτάμι» .

Σίγουρη για το Νομό Ιωαννίνων θεωρείται η υποψηφιότητα της επιχειρηματία Αθηνάς Κολιονάσιου, ενώ δυνατά παίζει το όνομα του Περιφερειακού Συντονιστή του κόμματος, τοπογράφου – μηχανικού Πέτρου Μπούγια, αλλά και του γιατρού Δημήτρη Πάνου, υποψήφιου με τα «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Από εκεί και πέρα έχουν ακουστεί τα ονόματα του διευθυντή της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής Βαγγέλη Μπριασούλη, του επιχειρηματία Θωμά Γκλίναβου και του εκπαιδευτικού Δημήτρη Σιώτου.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα επίσημα η ονομοταλογία για διαφορετικούς λόγους.

Στο μεν ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν ακόμα τι μέλει γενέσθαι με την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει δικό του κόμμα, ενώ από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αναμένει την Τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν μπει στη διαδικασία επιλογής υποψηφιών.

Σχετικά άρθρα