Mon06172019

Last update04:34:22 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Β. Βενιζέλος: "Προειδοποιούμε δεν κινδυνολογούμε"

  • PDF


benizelos synenetyjh giannenaΘερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πλήθος πολιτών στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέσπασε πολλές φορές το χειροκρότημα από το ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε για να ακούσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη για τη χώρα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

«Όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ στην κοίτη του κάτω από τα σύμβολά του με εκπροσώπους όλων των γενεών, αλλά ευτυχώς και νέα πρόσωπα χωρίς φθορά και καμία ρυτίδα» είπε απευθύνοντας χαιρετισμό ο κ. Βενιζέλος και ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε εκείνους που ενώ αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός της παράταξης έχουν φύγει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ξαναγυρίσουν: « Μην περιμένουν τη δεύτερη απογοήτευση, γιατί η δευτέρα πλάνη θα είναι χείρων της πρώτης...Απευθυνόμαστε και σε αυτούς, που είναι λίγοι αλλά κρίσιμοι, που πιστεύουν σε μας, ανήκουν στην παράταξη, μας εκτιμούν και μας θαυμάζουν, δε θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θέλουν περιπέτειες. Λένε «μήπως ψηφίσουμε ΝΔ να είναι πρώτη για να πάρει το μπόνους». Αλλά εάν το σενάριο που ισχύει είναι η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ τότε το μόνο πραγματικό αντίβαρο, η μόνη πραγματική εγγύηση, είναι το ΠΑΣΟΚ, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ.»

«Προειδοποιούμε, δεν κινδυνολογούμε» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν κινδυνολογούμε, προτείνουμε τη συναίνεση, τη συστράτευση, τη λύση. Και η λύση δεν είναι ιδιοκτησία μας, η λύση είναι ιδιοκτησία του έθνους, αλλά το έθνος που το εκφράζει ο λαός, το εκλογικό σώμα, πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και την προοπτική του και να μη «μασήσει». Δεν μπορεί κανείς να «μασήσει» εύκολα ψέματα εδώ που φτάσαμε»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο όταν υπενθύμισε το μοναχικό αρχικά αγώνα του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και απευχήθηκε να γίνει πραγματικότητα το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να πάρει στα χέρια της την τρίτη εντολή.

Το στοίχημα των εκλογών, όπως και της επομένης μέρας των εκλογών είναι η επίτευξη της συναίνεσης επεσήμανε με έμφαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος «δεν είμαστε Καναδάς που περιμένουμε να δούμε ποιος θα αναδειχθεί πρώτος στις εκλογές, για να κυβερνήσει! Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μια χώρα κανονική. Είναι χώρα σε κρίση»

Και «αν δεν υπάρχει συναίνεση, μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο, αφού η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης ξεσπά στα επιτόκια, στην οικονομία στην καθημερινή ζωή του πολίτη.»

Σε κλίμα χαράς και προσδοκίας για την επόμενη μέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε λουλούδια από ένα κορίτσι του Δημοτικού, σηματοδοτώντας την ελπίδα, που δεν πρέπει να λείψει από τον Έλληνα.

Στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Βαγγέλης Αργύρης, Θεόδωρος Κολιοπάνος, Δημήτρης Ντούσκας, Μιχάλης Παντούλας, ο πρώην Νομάρχης Νίκος Ζαρμπαλάς και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία, Νίκος Σπυρόπουλος, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος. Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές στο ν. Ιωαννίνων: Αναστάσιος Γκάρτζιος, Ευάγγελος Ζήνδρος, Μιχάλης Κασσής, Δημήτριος Παπαγεωργίου, Δημήτριος Σιώτος, Κωνσταντίνα Τράκη, Άρης Τσούκαλης.