Wed07172019

Last update10:15:44 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Π. Σκουρλέτης: «Θέλουμε μια ολόκληρη ευκαιρία την Κυριακή»

  • PDF

Μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε από τα Γιάννενα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

skourleths beneths«Ζητάμε από το λαό να μας δώσει καθαρή εντολή την Κυριακή. Να μας δώσει μια ολόκληρη και όχι μισή ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας». Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης έθεσε σαν στόχο από τα Γιάννενα όπου και βρίσκεται, όχι απλά τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά την αυτοδυναμία.

Ο κ. Σκουρλέτης λίγες ώρες πριν την κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, όπως διευκρίνισε, για εκφοβισμό των ελλήνων ελλείψει προγράμματος που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση ενώ συμπλήρωσε ότι η οι εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν την αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά της Ν.Δ. και του τρόπου με τον οποίο αυτή αποφάσισε να διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα, τονίζοντας ότι η επίκληση στον φόβο που προσπαθεί να κάνει με τα λεγόμενά της αλλά και τα προεκλογικά της σποτ είναι απόρροια της έλλειψης προτάσεων για την επόμενη μέρα, αλλά και του γεγονότος ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί το έργο που έκανε τα τελευταία χρόνια γιατί αυτό ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

«Προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε η Ν.Δ., αλλά η ανεργία, τα λουκέτα και τα χιλιάδες προβλήματα των νοικοκυριών δεν ξεχνιούνται. Αντί να μιλήσει για την επόμενη μέρα καταφεύγει στον εκφοβισμό. Το δίλλημα αυτών των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε με μνημόνια σε βάρος της Δημοκρατίας ή θα επιλέξουμε το δρόμο της εξόδου από την κρίση», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Συνεχίζοντας μάλιστα την επίθεσή του στη Ν.Δ. τόνισε ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λένε καθημερινά ψέματα και τρομοκρατούν τον κόσμο για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν το θράσος να μιλάνε γα κίνδυνο των καταθέσεων τη στιγμή που οι ίδιοι βάλανε χέρι σε αυτές για να πληρωθούν οφειλές σε εφορίες κτλ, ή για κίνδυνο της ακίνητης περιουσίας την ώρα που επιβάλουν τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς η σημερινή Ν.Δ. έχει υιοθετήσει ένα ακροδεξιό προφίλ με στελέχη της να μη διστάζουν να χρησιμοποιήσουν φρασεολογίες της 7ετίας», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας

Σε ότι αφορά τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι η πρωτιά για το κόμμα του είναι ήδη δεδομένη προσθέτοντας ότι πλέον ο στόχος είναι η αυτοδυναμία. «Θέλουμε την αυτοδυναμία όχι από αλαζονεία και με σκοπό να δημιουργήσουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση. Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις», είπε.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο οι εταίροι μας στην Ευρώπη να μη δεχτούν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι σήμερα στην Ευρώπη η κατάσταση έχει αρχίζει να αλλάζει και πως πολλές άλλες χώρες θέλουν να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τους τρόπους που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από τη κρίση που βιώνει σήμερα.

«Υπάρχουν περισσότερες φωνές σήμερα στην Ευρώπη που συμφωνούν στην αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και οι θέσεις μας πατάνε στη γη για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς όφελός μας. Είμαστε στον προθάλαμο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης γιατί οι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν το πίστευαν αυτό. Είναι τέκνα ενός πολιτικού συστήματος που οι δανειστές μας το είχαν στο χέρι με μίζες, σκάνδαλα κτλ. Εμείς είμαστε από άλλο σόι. Δεν έχουμε μέσα μας το γονίδιο της διαφθοράς όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να κερδίσει την αυτοδυναμία που θέλει στις εκλογές με ποιους θα συνεργαστεί ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν θα συνεργαστεί σίγουρα με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι το μίνιμουμ πεδίο προγραμματικής σύγκλισης που μπορεί να επιτευχθεί με όποιον θέλει να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ότι αφορά την Ήπειρο επισήμανε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. «Θέλουμε να τα σαρώσουμε όλα», είπε με μια δόση υπερβολής για να καταλήξει: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει εκλογική περιφέρεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πρώτος. Έτσι και στην Ήπειρο, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εκλογών και το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή θέλουμε να εκλέξουμε όσους περισσότερους βουλευτές γίνεται».

Σχετικά άρθρα